به گزارش قدس خراسان، از قدیمیترین معادن شمال شرق کشور است و با ذخیره قطعی ۳۳۰ هزار تن و تولید سالانه آن ۸ هزار تن کُک که کل تولیدی آن به عنوان سوخت در کارخانههای فولاد داخل و خارج از خراسان رضوی مورد استفاده قرار میگیرد، جایگاه ویژه ای دارد. صحبت از معدن زغال سنگ آقدربند سرخس است که با مساحت ۴۰ کیلومترمربع دارای ذخیره اکتشافی بسیار قابل توجهی است. تاریخ اولین بهرهبرداری این معدن به سال ۱۳۲۴ میرسد؛ ۳۱ درصد از سهام این شرکت معدنی به آستان قدس رضوی و مابقی آن به بخش خصوصی تعلق دارد. اما از مدتها پیش عملیات استخراج از معدن این روستا به علت حادثه تعطیل شده بود و جمعی از کارگران بیکار شده بودند که با همکاری کارگروه کار و کارگری شهرستان و اجرای سیستم ایمنی از روز پنجشنبه ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۲ این معدن بازگشایی و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
رفع ایرادات ایمنی معدن با بودجه دو میلیارد ریالی
مدیر عامل شرکت معادن خاور در این باره به خبرنگار قدس خراسان گفت: معدن آق دربند با ۸۰ سال قدمت، قدیمی ترین معدن زغال سنگ ایران است که سال ۱۳۱۷ کشف شد و ۱۳۲۴ به ثبت رسید.
محمد محسنی ثانی با بیان اینکه ۳۰ سال مسائل ایمنی معدن آنطور که باید تامین نشده بود، افزود: متاسفانه این موضوع باعث یک اتفاق منجر به فوت هم شد. ما برای اولین بار بعد از ۳۰ سال استانداردهای ایمنی را دوباره برگرداندیم و به همین خاطر حدود دو ماه معدن تعطیل شده بود.
وی اضافه کرد: ظرف مدت یک ماه با بودجه دو میلیارد ریالی معدن را ایمن کردیم و اداره صمت و سازمان نظام مهندسی معدن با توجه به اقداماتی که انجام دادیم دوباره به ما اجازه فعالیت دادند و به این ترتیب بازگشایی انجام شد.
.طبق گفته مدیر عامل شرکت معادن خاور، این اتفاق باعث میشود تولید زغال سنگ در این مجموعه پنج برابر شود و ظرفیت تولید از ۲۰۰ تن در ماه به هزار تن افزایش یابد
.محسنی ثانی با بیان اینکه که با این بازگشایی ۲۵ کارگر به چرخه کار برگشتند، عنوان کرد: در حال حاضر ۷۰ کارگر در این معدن مشغول به کار هستند
.وی خاطرنشان کرد: معدن زغال سنگ آق دربند محصولاتی مانند زغال سنگ حرارتی و کک دارد که مجدد به چرخه تولید در حوزه معادن و فرآوری محصولات معدنی بازمیگردد
مدیر عامل شرکت معادن خاور گفت: معدن آق دربند به خاطر نزدیکی با مرز افغانستان یکی از امنیتی ترین معادن کشور است که چندین بار شورای تامین برایش تشکیل شده است. رضایت کارگران که از روستای آق دربند هستند، بر بحث افزایش تامین و افزایش امنیت در این منطقه کمک زیادی کرده است.
.محسنی ثانی تصریح کرد: خدماتی که این معدن به صنایع فولادی و تولیدی کشور ارائه میدهد، ما را از واردات زغال سنگ تا حد زیادی بی نیاز میکند
فرماندار سرخس نیز روز پنجشنبه ۱۱ آبان ماه با حضور در روستای معدن آق دربند از وضعیت معدن این روستا بازدید و با رفتن داخل معدن، وضعیت ایمنی و شرایط کار را بررسی کرد.
وی همچنین با اهالی روستا و کارگران معدن آقدربند دیدار و گفتوگو کرد، در این بازدید که فرمانده سپاه سرخس، بخشدار مرزداران، مسئولان ادارات آبفا، صنعت، معدن و تجارت ، راهداری و کار نیز حضور داشتند، فرماندار سرخس گزارشی از پیگیریهای فرمانداری و مسئولان مربوطه برای حل مشکلات روستای معدن آقدربند از قبیل آسفالت جاده، آب شرب و گازرسانی به مردم ارائه داد.
نظر شما