تحولات منطقه

معاون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۲۹ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در خراسان رضوی به فشار خون بالا مبتلا هستند.

۲۹ درصد در خراسان رضوی به فشار خون بالا مبتلا هستند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، مجید جعفری‌نژاد در نشست خبری به مناسبت هفته ملی دیابت اظهار کرد: حدود ۱۳ درصد معادل ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دیابت مبتلا هستند.

معاون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: بیش از ۳۸ درصد از این تعداد معادل ۱۵۳ هزار بیمار شناسایی شده و از بیماری خود مطلع هستند و بقیه مبتلایان از بیماری خود اطلاعی ندارند.

وی افزود: همچنین از سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت بالای ۱۸ سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه، ۳۳ درصد معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دچار پیش دیابت (پره دیابت) هستند.

جعفری‌نژاد با بیان اینکه آمار ابتلا به دیابت رو به افزایش است، ادامه داد: تعداد مبتلایان به دیابت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هر سال به میزان هفت دهم درصد افزایش می یابد.

وی با اشاره به سرعت روند رو به رشد ابتلا به دیابت بیان کرد: طبق پیش بینی‌های انجام شده در سه دهه آینده تعداد مبتلایان به دیابت با سالمندی جمعیت، کم تحرکی در ایران و جهان رو به افزایش است و بیش از ۲۰ درصد رشد خواهد کرد.

جعفری‌نژاد با بیان اینکه ۲۹ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در خراسان رضوی به فشار خون بالا مبتلا هستند، گفت: این افراد در معرض بیماریهای قلبی و عروقی و مغزی بوده و سالانه بیش از یک درصد به افراد مبتلا به فشار خون اضافه می شوند.

معاون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال زیر پوشش این دانشگاه اضافه وزن داشته و حدود ۶۰ درصد آنان دچار کم تحرکی هستند، ادامه داد: این افراد در سراشیبی سقوط به سمت دیابت و فشار خون افتاده‌اند که اصلاح سبک زندگی و تغذیه سالم و فعالیت بدنی برای حل این مشکل مورد تاکید است.

وی مشکلات کلیوی، قلبی، ریوی، مغزی، بینایی و سیستم عصبی را از جمله عوارض بیماری دیابت عنوان و بیان کرد: سبک خواب نادرست (شب بیداری و روز خوابی)، پایین آمدن سن مصرف دخانیات، تغذیه نامناسب، کم تحرکی، افزایش درصد دریافت کربوهیدرات، کاهش مصرف فیبر و سبزیجات بر ابتلا به این بیماری تاثیرگذار است.

جعفری‌نژاد گفت: پیاده روی روزانه و داشتن ۳۰ دقیقه تحرک روزانه، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به دیابت و سایر بیماری‌های مزمن دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.