تحولات منطقه

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و تاجیکستان گفت:هرچند گردشگری حایز اهمیت است، اما باید گردشگر ارز را به صورت آزاد از بازار خریداری کند و ارز صادراتی به بخش‌های مهمتری اختصاص یابد.

ارز صادراتی به گردشگران داده نشود
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، محمد حسین روشنک با اشاره به خروجی مثبت سفر اخیر فعالان اقتصادی ایران به کشور تاجیکستان که همزمان با سفر رئیس جمهوری به این کشور انجام شد، گفت: یکی از مشکلات اساسی در حوزه تجارت، نبود متولی جامع و متمرکز است
وی با تاکید بر ورود راه آهن جمهوری اسلامی ایران به مساله تعیین کرایه واگن گفت: هم اکنون صادرکننده علاوه بر پرداخت کرایه واگن، پول سیاه دیگری را نیز پرداخت می‌کند که در هیچ جا ثبت نمی‌شود، در صورتی که راه آهن خود مسئولیت واگذاری واگن و تعیین کرایه‌ها را برعهده گیرد دیگر صادرکننده، پولِ اضافی پرداخت نخواهد کرد.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی همچنین به تبعات انتقال گمرک مشهد به ایستگاه شهید مطهری اشاره و بیان کرد: اینکه راه آهن مجبور به ایجاد زیرساخت‌های گمرکی در ایستگاه شهید مطهری شود، لطمه زیادی به بخش صادرات وارد خواهد کرد.
روشنک از سازمان توسعه تجارت کمک به اتاق‌های بازرگانی را خواستار شد و گفت: صادر نشدن کالاهای ساخته شده مشکل اساسی است،  همچنین وقتی درخواستی از استان به تهران می‌رود، مدت‌ها طول می‌کشد که پاسخ آن دریافت شودکه چنین موضوعی مانع توسعه صادرات خواهد بود.

فرصتی جدید برای رونق مسیر ترانزیت از ایران
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان نیز در این نشست گفت: افغانستان در حال پوست اندازی و دگردیسی اقتصادی است و بازسازی زیرساخت‌ها در این کشور به سرعت در حال انجام است  از این رو بهترین فرصت برای ایران برای افزایش سهم خود در این بازسازی بوجود آمده است که باید از آن بهره گیرد.


محمود سیادت افزود: در شرایطی که ترانزیت کالا از مسیر پاکستان دچار مشکل شده است، تجار افغانستانی به سمت ایران متمایل شده اند، اما هم اکنون۲ هزار کانتینر در بندرعباس دپو شده است و فقط روزانه ۴۰ کامیون افغانستانی اجازه ورود از مرز میلک به ایران را دارند.

وی گفت:  از این تعداد کامیون ۲۰  دستگاه متعلق به بازارچه میلک است و باقی آن به ترانزیت کالا به سمت بندرعباس اختصاص دارد تا بار را از بندر عباس انتقال دهند، در نهایت با این کندی عبور، کرایه‌ها افزایش  می‌یابد و کامیون افغانستانی ناگزیر به تغییر مسیر می‌شود،  از این رو ما از فرصت‌های بوجود آمده در تجارت بهره نمی‌گیریم.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان با اشاره به رشد اقتصادی کشورهای آسیای میانه اظهار کرد: طالبان در سیاست اقتصادی خود حمایتشان از صنعتگر، مبارزه با فساد و رفع بورورکراسی اداری کم نظیر است، تغییرات رو به رشدی در کشور افغانستان مشاهده می‌شود که  تنها منطقه متمایز به لحاظ بازگشت ارز صادراتی است، اما ما در خصوص اعتبارسنجی خریدار در صندوق ضمانت صادرات هنوز مشکل داریم.

سیادت گفت: پنج میلیون مهاجر افغانستانی در کشور وجود دارد که یک میلیون نفر از آنان کار اقتصادی می‌کنند و بخشی از درآمدشان را به افغانستان انتقال می‌دهند، پول ایران از این طریق به افغانستان می‌رود، اما صادرکننده ما برای صادرات به افغانستان پول ایران را به صراف می‌دهد، در این شرایط باید صادرات ایران به افغانستانی ریالی شود.

رئیس خانه معدن خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مشهد پایتخت گوهرسنگ‌ها است، اما ارزشگذاری آن در مرکز انجام می‌گیرد،  همچنین ارزشگذاری زیورآلات نیز پیچیده است به طوری که ارزش سنگ آن در وزارت صمت و ارزش فلز آن در بانک مرکزی تعیین می‌شود، 

نازپرور افزود: کارشناسان و متخصصان خوبی در خراسان رضوی وجود دارند که می‌توانند ارزشگذاری گوهرسنگ‌ها را انجام دهند، ضمن اینکه هم اکنون زمردهای افغانستان که در دنیا بی نظیر است به صورت غیرقانونی وارد استان می‌شود.

وی با اشاره به خودتحریمی اشاره و بیان کرد: واردات سنگ تراورتن و سنگ مرمر از افغانستان ممنوع شده است، در حالی که کارشناسان و متخصصان خبره‌ای برای فرآوری این سنگ‌ها در استان وجود دارند، در واقع افغانستان بهشت سنگ‌های قیمتی است که می‌تواند فرصت زیادی برای اشتغال و درآمد در این استان ایجاد کند.

استفاده صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی از صندوق ضمانت صادرات، تاییدیه برای استاندارد برخی از کالاهای صادراتی در آزمایشگاه ها، حضور پررنگ تر ایران و خراسان رضوی در نمایشگاه های کشورهای همسایه از دیگر موارد مطرح در این نشست بود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.