به گزارش قدس آنلاین، اختتامیه و مراسم اعطای نشان «سرو ایرانی» جایزه ملی آموزش هنر، چهارشنبه ۱ آذر ماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون امور هنری و جمعی از مدیران فرهنگی و هنری کشور در تالار رودکی برگزار شد.
گام جدید برای مشاغل و کسب و کارهای فرهنگی
در آغاز این برنامه محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزش هنر گفت: آموزش به عنوان زیر بنای مستحکم حوزه فرهنگ و هنر محسوب میشود و به همین جهت از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است. آموزش هنر در این مرز پرگهر همواره خاستگاه معلمان عاشقی بوده که هنر آمیخته به معرفت و ایمان و عشق را در جان و دل فرزندان این دیار کاشتهاند. آنچه مسلم است در عرصه آموزش هنر، سه ضلع آموزشدهنده، آموزش گیرنده و فضای آموزشی مکمل هم هستند و در این میان معلمان هنر، نقشی ارزنده و شایان در تربیت و پرورش هنرمندان ایفا میکنند.
وی افزود: نخستین دوره اعطای جایزه ملی آموزش هنر به انتخاب و تقدیر از هنرآموزان و مدیران برتر در هنرستانهای هنرهای زیبای کشور اختصاص دارد و دورههای آینده این رویداد، آموزشگاههای آزاد هنری و سایر موسسات و مراکز آموزش هنر را نیز در بر خواهد داشت. همچنین در بخش ویژه این رویداد، مفاخر آموزش هنر مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزش هنر با اشاره به رویداد «نکته» که در تالار وحدت برگزار میشود، ادامه داد: همزمان با هفته کتاب، ۱۲ هزار عنوان کتاب تخصصی در حوزه آموزشهای هنری با همکاری تعاونی ناشران و کتابفروشان تهران به مدت یک هفته در معرض دید عموم علاقمندان و هنرجویان و هنرمندان قرار گرفت که بازخوردهای بسیار مثبتی را به همراه داشت. تمامی این اقدامات در راستای توجه به اهمیت و جایگاه والای آموزش هنر است که در دروه جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رویکرد ویژه و مثبتی به این حوزه وجود دارد. امیدواریم شاهد ارتقای بیش از پیش آموزشهای هنری در سطح کشور باشیم.
وی در پایان صحبتهای خود گفت: امیدواریم همانند سایر بخشهای فرهنگی و رسانهای مانند کتاب و مطبوعات برای آموزش هنر نیز یارانهای برای مردم به ویژه جوانان منظور شود و از طریق شبکه گسترده و ارزشمند آموزشگاههای آزاد هنری و سینمایی با بیش از ۶هزار و ۵۰۰ مرکز در سراسر کشور در اختیار مردم و علاقمندان قرار گیرد تا از این طریق ضمن تقویت جایگاه آموزشگاهها در راستای تحقق عدالت فرهنگی و آموزشی و توسعه هنرهای کاربردی و مشاغل و کسب و کارهای فرهنگی و هنری گامهای ارزندهای برداشته شود.
در ادامه این مراسم از جمعی از هنرمندان و استادان پیشکسوت حوزه هنر وفرهنگ تقدیر شد. از جمله برگزیدگان این مراسم هنرمندان پیشکسوت در حوزههای نوازندگی، کارگردانی و نمایشنامهنویسی، نویسندگی، رهبری ارکست و نقاشی بودهاند.
دوره فعلی، پررونق ترین دوره فعالیتهای هنری در کشور
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اعطا نشان «سرو ایرانی» خاطرنشان کرد: برای نخستین بار به همت همکارانم در معاونت هنری، نشان «سرو ایرانی» برای حوزه آموزش هنر تدوین و امروز اجرا میشود. این اتفاق بسیار مهمی است که در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفته و بنا بر تقویت حوزه آموزشهای فرهنگی و هنری است. در مناطق محروم کشور به دلایل مختلف حوزه آموزشهای هنری در آنجا شکل نگرفته بود و در ابتدای دولت سیزدهم دوستانم همت کردند تا امروز بیش از صد هزار هنرآموز در مناطق کشور تحت آموزش باشند و برایشان گواهینامه صادر شود. از همکارانم خواستم تا به این حد قانع نباشند و آنها را ارتقا دهند.
اسماعیلی اظهار کرد: ما در حوزه هنر تمام تصمیمات را در شورا میگیریم و یکی از این تصمیمات مرتبط نیز بحث اصلاحیه آموزشگاههای هنری بود که انجام شد و در آستانه ابلاغ توسط رئیس جمهور قرار گرفت. به شدت مخالف آموزشگاههای موازی با عناوین مختلف هستیم، تا هم به اصالت این عزیزان لطمه وارد نشود و هم به اقتصاد هنر.
وی ادامه داد: ما سند موسیقی نداشتیم و همواره در قوانین بالا دستی از کنار آن عبور کردند. ما سند آن را به تصویب نهایی رساندیم تا بر مبنای قانون از جریان موسیقی کشور حمایت کنیم. امروز پررونقترین دوره فعالیتهای هنری کشور است و در حوزه موسیقی اجراهای صحنهای با یک استقبال بسیار بالایی مواجه هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان صحبتهای خود گفت: حمایت جدی، رفع موانع، حمایت از بخش خصوصی و مردمی برای نقش آفرینی و تولید محتوا از جمله اهداف ماست و بنای جدی داریم تا مسائل این عزیزان را حل کنیم. در حوزه هنرستانها نیز به همین شکل پیش میرویم و اعلام کردیم در هر استان باید حداقل یک هنرستان دخترانه و یک هنرستان پسرانه داشته باشیم. در حال حاضر این کامل نیست و در تلاشیم تا این اتفاق رخ دهد و موظف هستیم تا پایان دولت در چهار سال اول در همه استانها، هنرستان داشته باشیم. امیدوارم جشنوارههای جدیدی در حوزه فعالیتهای مردمی و خصوصی برگزار کنیم و به زودی جشنوارههای ویژه حوزههای آموزشی را داشته باشیم.
اعطای نشان به برگزیدگان
در پایان این مراسم از ۳ هنرآموز و مدرس برگزیده هنرستانها، یک مدیر برگزیده و ۶ نفر از مفاخر آموزش هنر تجلیل به عمل آمد و از ۴ نفر نیز تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما