تحولات منطقه

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: انتظار ما از بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه این است که به ویژه با توجه به اینکه کم کم در استان های سردسیر امکان ساخت و ساز وجود ندارد، هر چه سریع تر نسبت به ابلاغ آیین نامه تسهیلات ساخت مسکن ۳۵۰ میلیون تومانی روستاییان اقدام و ضمانت نامه ها را صادر کنند.

بانک مرکزی عملاً جلوی اعطای تسهیلات به روستاییان را گرفته است/ سازمان برنامه و بودجه سریعاً ضمانت نامه ها را صادر کند
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به تازگی دولت مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن روستایی از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان را تصویب کرد. رسانه ها و مسئولان تأکید داشتند که باید هر چه سریع تر ابلاغ صورت بگیرد و روند اجرای این آیین نامه شروع شود.

حالا ابلاغ آیین نامه به بانک مرکزی صورت گرفته است. اما هنوز بانک مرکزی سهمیه های استان ها و بانک ها را تعیین نکرده است. سازمان برنامه و بودجه نیز ضمانت ها را صادر نکرده است. بنابراین، در عمل، آیین نامه تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستاییان اجرایی نشده است.

بیم آن می‌رود که این مصوبه به سرنوشت آیین نامه افزایش تسهیلات به ۲۰۰ میلیون تومان دچار شود. به طوری که بین تصویب این آیین نامه تا اجرایش فاصله طولانی بیفتد. اکنون انتظار عمومی از بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه این است که در اسرع وقت نسبت به تعیین سهمیه ها و صدور ضمانت ها اقدام کنند.

در صورتی که روستاییان نتوانند به سرعت و تا قبل از پایان سال از تسهیلات ساخت مسکن ۳۵۰ میلیون تومانی بهره مند شوند، درگیر افزایش قیمت مصالح ساختمانی در بهار سال بعد می شوند. به این ترتیب، ارزش تسهیلات اعطایی کم می شود و در عمل روستاییان از مزیت های افزایش تسهیلات از ۲۰۰ به ۳۵۰ میلیون تومان بهره مند نمی شوند.

نظرات حسن لطفی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس را در خصوص لزوم اجرای هر چه سریع تر آیین نامه تسهیلات ساخت مسکن ۳۵۰ میلیون تومانی روستاییان در ادامه می خوانید.

بانک مرکزی هر چه سریع تر سهمیه های استان ها و بانک ها را اعلام کند

لطفی با اشاره به این موضوع که مسئولان از وضعیت جوی استان های سردسیر کشور با خبر هستند و می دانند که در آستانه ی فصل سرد سال هستیم و اگر تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی به سرعت اعطا نشود، عملاً روستاییان نمی توانند از این تسهیلات استفاده کنند، تصریح کرد: با وجود آگاهی ای که مسئولان دارند، تعجب می کنم که چرا بانک مرکزی به سرعت سهمیه ی استان ها و بانک ها را اعلام نمی کند و سازمان برنامه و بودجه نیز ضمانت ها را صادر نمی کند که موانع پیش روی اعطای تسهیلات ساخت مسکن ۳۵۰ میلیون تومانی روستاییان برداشته شود.

وی ادامه داد: با شرایط فعلی، عملاً بانک مرکزی جلوی اعطای تسهیلات به روستاییان را گرفته است. این اجحاف در حق مردم است. باید بانک مرکزی هر چه سریع تر سهمیه های استان ها و بانک ها را اعلام کند تا روند اعطای تسهیلات به روستاییان آغاز شود. سازمان برنامه و بودجه نیز باید به سرعت ضمانت ها را صادر کند.

بانک ها ضرورتی برای اعطای تسهیلات در حوزه هایی مانند مسکن نمی بینند

وی در خصوص عدم پرداخت تسهیلات تکلیفی به ویژه در حوزه ی مسکن توسط بانک ها تصریح کرد: نبود ضمانت اجرایی برای احکام بودجه باعث شده است که بانک ها ضرورتی برای اعطای تسهیلات در حوزه هایی مانند مسکن نبینند. تکلیفی که ضمانت اجرایی نداشته باشد، عمدتاً ابتر می ماند و نمی توانیم توقع داشته باشیم که در عمل به درستی اجرا شود.

لطفی گفت: انتظار ما از بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه این است که به ویژه با توجه به اینکه کم کم در استان های سردسیر امکان ساخت و ساز وجود ندارد، هر چه سریع تر نسبت به ابلاغ آیین نامه تسهیلات ساخت مسکن ۳۵۰ میلیون تومانی روستاییان اقدام و ضمانت نامه ها را صادر کنند تا روستاییان در عمل بتوانند از این تسهیلات پیش بینی شده، بهره ببرند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان تأکید کرد: عدم توجه به روستاها و مهاجرت از روستا به شهر باعث شده است که آسیب های اجتماعی حاشیه نشینی که یکی از معضلات کشور به شمار می رود، بروز کند. هر چقدر به روستاها بودجه اختصاص دهیم و برای روستاییان تسهیلات در نظر بگیریم، احتمال مهاجرت آن ها را به شهرها کم می کنیم و این به نفع کشور است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.