به گزارش قدس خراسان، یوسف اختری در خصوص دلیل توسعه چاههای غیرمجاز در باخرز اظهار کرد: سفره آب زیرزمینی دشت باخرز سفرهای کم عمق و اصطلاحاً سنگ کف بالا است، بنابراین حفر چاه غیرمجاز به سهولت انجام میشود و نیاز به استقرار دستگاههای حفاری پیشرفته ندارد.
مدیر امور منابع آب تربتجام دلیل اصلی وجود چاههای غیرمجاز متعدد در این منطقه را دسترسی راحت به آب با بهکارگیری مغنی اعلام کرد و افزود: از قدیمالایام محل تأمین آب مردم روستاهای این شهرستان برای مصارف کشاورزی، دامپروری و شرب قنوات و چشمهها بوده که خشکسالیها و کمبارشی سالیان اخیر موجب کم شدن آب قناتها شده است.
وی خاطرنشان کرد: خشکسالیها و کمبارشی سالیان اخیر موجب شده که برخی به منظور جبران کمآبی، چاه غیرمجاز حفر کنند که تداوم برداشت از این چاهها اثر مخرب بر روی قنوات دارد.
اختری آمار رسمی چاههای غیرمجاز شناسایی شده و فعال باخرز را حدود ۹۵۰ حلقه اعلام کرد و ادامه داد: بسیاری از این چاهها داخل منازل و باغات قرار دارند که کار عملیات انسداد را بسیار پر تنش و دشوار میکند.
مدیر امور منابع آب تربتجام گفت: طی چهار سال اخیر توسط نیروهای شرکت آب منطقهای ۸۵۵ حلقه چاه غیرمجاز در باخرز مسدود شده که حجم صرفهجویی آن قریب به یک میلیون مترمکعب است و این کار بزرگ علاوه بر اعتبار، نیازمند هماهنگی با دستگاههای قضایی و امنیتی است.
وی از مردم منطقه خواست با توجه به جرمانگاری حفر و بهرهبرداری از چاه غیرمجاز به قانون تمکین کرده و در حفاظت از منابع آب بکوشند.
نظر شما