علی سلاجقه رییس سازمان محیط زیست در سفر یکروزه به خراسان شمالی امروز(پنجشنبه) طرح یک میلیارد درخت در این استان را با غرس نهال در مجتمع پتروشیمی خراسان را آغاز کرد.

آغازطرح یک میلیارد درخت در خراسان شمالی با حضور سلاجقه

به گزارش قدس آنلاین،  رییس سازمان حفاظت محیط زیست در این سفر پروژه "استریپر آمونیاک" پتروشیمی خراسان واقع در شهرستان بجنورد را افتتاح و طرح یک میلیارد درخت را در این خطه آغاز کرد.

دولت سیزدهم برنامه ریزی کرده است که در مدت چهار سال یک میلیارد اصله درخت با همکاری مردم، سازمان‌ها و ارگان ها، صنایع و کارخانجات کشت کند که سهم هر استانی تعیین شده است.

تولید و کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در این استان در قالب طرح ملی تولید و کاشت یک میلیارد درخت در مدت چهار سال هدفگذاری شد که کاشت چهار میلیون اصله آغاز شد.

کاشت درخت در عرصه های منابع طبیعی، جنگل، بیابان، محدوده تخریب شده معادن در راستای بازسازی، توسعه فضای سبز صنایع و کارخانجات و اراضی واگذاری، شهرک های صنعتی، درختکاری در پادگان ها و مناطق اختیار نیروهای مسلح، ایجاد بوستان های روستایی و پویش های مردمی و سایر سطوح و محدوده ها انجام می شود.

بازدید از خط انتقال پساب شهری بجنورد به مجتمع پتروشیمی خراسان، بهره برداری از ساختمان محیط بانی و مرکز اداری پارک ملی ساریگل و کلنگ زنی مرکز تحقیقات زیست محیطی خراسان شمالی از دیگر برنامه های سفر معاون رییس جمهور به این استان است.

استان خراسان شمالی ۲ میلیون و ۸۳۲ هزار و ۵۲۹ هکتار مساحت است که حدود ۷۲ درصد آنرا منابع طبیعی تجدید شونده به مساحت ۲ میلیون و ۳۳ هزار هکتار به خود اختصاص می دهد.

مرتع بیشترین گستره این خطه را تشکیل می دهد و بیش از هر حوزه ای در معرض تخریب قرار دارد و از وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مراتع استان؛ ۴۸.۷ درصد مراتع فقیر، ۴۳.۸ درصد متوسط و وسعت مراتع خوب ما فقط هفت و نیم درصد است و در واقع گستره مراتع فقیر خراسان شمالی بیش از مراتع غنی است.

کارشناساسان بر این باورند که اگر بخواهیم این وضعیت را جبران و از خسارات تغییرات اقلیمی جلوگیری کنیم باید تدابیری همچون احیای جنگل‌ها، بیان زدایی و اجرای طرح های آبخیزداری اندیشیده شود.

طرح هایی که موجب مدیریت منابع آبی، کاهش فرسایش خاک و رسوب دهی، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی و کاهش سیل خیزی از نتایج اجرای آن است و خوشبختانه از نگاه دولت سیزدهم دور نمانده و تاکنون گام های امید آفرینی برای حفظ و احیای منابع طبیعی خراسان شمالی برداشته شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.