به گزارش قدس انلاین، ابوالفضل اکبرپور صبح امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه پژوهش و فناوری در دانشگاه بیرجند اظهار داشت: تخصیص اعتبارات پژوهشی دانشگاه بیرجند بیشتر در راستای سیاست گذاری و توسعه فعالیتهای پژوهشی و فناوری و تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی، با اهداف دستیابی به مرجعیت علمی، توسعه و تعاملات صنعتی در سطح ملی و بینالمللی است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بیرجند با بیان اینکه میزان اعتبارات پژوهشی با توجه به آییننامه پژوهانه دانشگاه بیرجند و فعالیت همکاران تیمی مشخص میشود افزود: امسال اعتبارات پژوهشی دانشگاه رشد چشمگیری داشته است.
اکبرپور در پاسخ به این سئوال که پژوهش و تحقیقات دانشگاه بیرجند بر چه مبنایی انجام میشود پاسخ داد: بیشتر تحقیقات بر اساس جستجو و دانش جدید، ایجاد نوآوریها، حل مسائل موجود در ارتقاء دانش در حوزه های مختلف است.
وی گفت: در زمینه نیازهای دستگاههای استان با توجه به مشکلات و چالشها، دفتر ارتباطات جامع با صنعت در دانشگاه ایجاد شده و پیگیر مشکلات صنعت هستیم، نیازسنجی انجام و فراخوان داده میشود تا افراد طرحهای پژوهشی در ارتباط با صنعت را انتخاب کنند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بیرجندادامه داد: پژوهشهای دانشگاهی کاربردی یا بنیادی و با توجه به سیاستهای وزارت علوم، بیشتر کاربردی هستند تا ثروت خلق شود، بنابراین در کشور دانشگاه کارآفرین را داریم و دانشگاه بیرجند هم به این سمت و سو حرکت کرده است.
اکبرپور گریزی به خشکسالی چند دهه اخیر در خراسان جنوبی زد و افزود: استان 114 میلی متر بارندگی در سال دارد و باید یکی از موضوعات پژوهشی مسئله آب باشد چراکه 88 درصد از مصرف آب در حوزه کشاورزی است و تحقیقات این حوزه حائز اهمیت است.
به گفته وی خراسان جنوبی، بهشت معادن کشور است و باید از خام فروشی مواد معدنی جلوگیری شود و این موضوع مهم یکی از ماموریتهای دانشگاه بیرجند در حوزه پژوهش است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بیرجند گفت: محصولات استراتژیک استان زرشک، عناب و زعفران نیاز به پژوهش دارد و جزو ماموریتهای دانشگاه است. طرحهای فناورانه دانشجویان در دانشگاه بیرجند حمایت میشود چراکه منجر به تولید محصول و تجاری سازی میشو.
وی ادامه داد: مهمترین چالش ما کمبود تجهیزات آزمایشگاهی است و چون قدمت دانشگاه به بیش از 50 سال قبل بر میگردد وسایل و تجهیزات فرسوده است و باید نوسازی شود.
اکبرپور تاکید کرد: نبود تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه بیرجند را با چالش مواجه کرده است، البته آزمایشگاه مرجع هست که فعالیتهای مختلفی با کمک آن انجام میشود اما نیازمند تجهیزات خاص از جمله دستگاه متروسکوپ الکترونیکی هستیم که کاربرد زیادی در حوزه گیاهان دارویی و معادن دارد و نیاز استان را برطرف میکند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بیرجند تصریح کرد: در حوزه فیزیک و کشاورزی تحقیقات خوبی انجام شده و گروه پژوهشی زعفران دانشگاه موفق به تولید قرص زعفران با برند تجاری سافرانال شده که مجوز غذا و دارو گرفته و به تولید انبوه خواهد رسید، این قرص برای درمان سرطان و افسردگی قابل استفاده است.
نظر شما