تحولات لبنان و فلسطین

یک کارشناس تغذیه گفت: گزارش‌ها و تحقیقات موجود حاکی از آن است که مصرف بی‌رویه از آمپول نوروبیون بر کبد تأثیر گذاشته و امکان ابتلا به کبد چرب غیرالکلی را افزایش می‌دهد.

ذهنیت مردم در استفاده از آمپول‌های تقویتی غلط است

کیانوش جهان‌پور درباره مصرف بی‌رویه مردم از آمپول تقویتی نوروبیون، اظهار کرد: آمپول نوروبیون ویتامینی از خانواده گروه B یعنی B ۱ و B ۶ و B ۱۲ است. دُز آمپول نوروبیون از قرص‌ها و آمپول‌های ب‌کمپلکس موجود در بازار بیشتر است.

وی افزود: نوروبیون یکی از داروهای رایج در میان مردم است که برای درمان‌های مختلف و تقویت  قوای جسمانی استفاده می‌شود. این ویتامین اعصاب را تغذیه و محافظت می‌کند. نوروبیون یک برند اصلی و اروپایی بوده که ده‌ها سال است در دنیا تولید شده و در بازار تجاری ایران نیز توزیع می‌شود.

این پزشک داخلی ادامه داد: ویتامین B ۱ تیامین هم نامیده می‌شود در هدایت تکانه‌های عصبی نقش دارد. ویتامین B ۶ که به آن پیریدوکسین هیدروکلراید می‌گویند، نقش اساسی در متابولیسم انتقال‌دهنده‌های عصبی ایفا می‌کند و B ۱۲ که به سیانوکوبالامین معروف است در متیلاسیون سیستم عصبی نقش دارد.

جهان‌پور با اشاره به این موضوع که مصرف خودسرانه نوروبیون می‌تواند مانند هر داروی دیگری عوارض داشته باشد، گفت: گزارش‌ها و تحقیقات موجود حاکی از آن است که مصرف بی‌رویه از آمپول نوروبیون بر روند کار کبد تاثیر گذاشته و امکان ابتلا به کبد چرب غیرالکلی را افزایش می‌دهد.

وی ادامه: استفاده خودسرانه و مکرر نوروبیون در دنیا، مشکلات پوستی را به وجود آورده است. طبق گزارش‌های اعلام شده، مصرف دُز بالای ویتامین ب ۱۲ که یکی از سه جزء تشکیل دهنده آمپول نوروبیون است، احتمال تغییر فلور نرمال پوست و باعث بروز برخی مشکلات التهابی در پوست می‌شود.

این پزشک داخلی مطرح کرد: پزشک معالج زمانی آمپول نروبیون تجویز می‌کند که علائمی مانند کمبود برخی از ویتامین‌ها و یا سوءتغذیه در بیمار مشاهده کند. اگر رژیم غذایی مناسب نتواند نیازهای بدن را جبران کند و یا دوره نقاهت به طوری باشد که نیاز به دریافت بیشتر مکمل داشته باشد پزشک با توجه به نیاز بدن بیمار از انواع آمپول‌های تقویتی از جمله نوروبیون استفاده می‌کند.

جهان‌پور گفت: درصد قابل توجهی از افراد به دلایل ذهنی از این قبیل تقویتی‌ها استفاده می‌کنند؛ مثلا اگر من این آمپول را تزریق کنم حتماً حالم خوب شده و بدنم قوی می‌شود. حتی برخی ورزشکاران به دلیل توان انجام تمرین‌های سنگین‌تر، از این تقویتی استفاده می‌کنند در صورتی که استفاده مفرد و بی‌رویه از هر دارویی قطعا پیامدها و عوارض خاص خودش را به همراه دارد.

این پزشک داخلی و کارشناس تغذیه گفت: ذهنیت استفاده خودسرانه ار انواع داروها را باید در میان مردم تغییر داد. هر ماده‌ای که بیش‌از حد، خودسرانه، مستمر و بدون آگاهی استفاده شود، گاهی عوارض جبران ناپذیری را برجای می‌گذارد.

منبع: آنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.