تحولات لبنان و فلسطین

عضو کمیسیون برنامه، بودجه مجلس گفت: با مصوبه مجلس در خصوص ورود بخش خصوصی به بهره برداری از میادین گازی مشترک شرکت های خارجی در کنار بخش خصوصی داخلی می توانند در پروژه های بهره برداری از میادین گازی مشترک همکاری داشته باشند که در توسعه بازارسازی نفت و گاز نیز اثرگذار خواهد بود.

شکستن انحصار توسعه نفت و گاز مقدمه توسعه بازارسازی انرژی کشور شد

به زعم کارشناسان، ورود بخش خصوصی به بهره برداری از میادین مشترک که قبلاً در انحصار شرکت ملی نفت بود، مزیت های زیادی برای کشور دارد. اما لازم است بسترهای موردنیاز برای حضور بخش خصوصی در این پروژه ها ایجاد شود. به نحوی که سرمایه گذاران انگیزه ای برای ورود به بهره برداری از میادین گازی مشترک داشته باشند.

با همکاری بخش خصوصی در پروژه های بهره برداری از میادین گازی مشترک، یک فضای رقابتی به وجود می آید و افزایش بهره وری را در پیشبرد پروژه ها خواهیم داشت. به این ترتیب، سرمایه های بخش خصوصی جذب می شود و افزایش برداشت از میادین مشترک به اقتصاد کشور کمک می کند.

دسترسی به بازارهای فروش نفت و رفع ناترازی گازی کشور نیز از دیگر مزیت هایی است که با ورود بخش خصوصی به برداشت از میادین گازی مشترک محقق می شود.

به گفته، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه، از طریق ورود بخش خصوصی به بهره برداری از میادین گازی مشترک، به اصطلاح با یک تیر چند هدف را نشانه‌گیری می‌کنیم. هم بدهی صندوق توسعه ملی از سوی دولت پرداخت می‌شود و هم برداشت از میدان‌های مشترک نفتی افزایش می‌یابد. صندوق توسعه ملی هم از بخش خصوصی که امکان استخراج، اکتشاف و تولید و فروش نفت را دارد استفاده می‌کند.

نظرات بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس را در ادامه در خصوص مصوبه ی مجلس مبنی بر صدور مجوز برای حضور بخش خصوصی داخلی و خارجی در پروژه های بهره برداری از میادین گازی مشترک در ادامه می خوانید.

محبی با اشاره به این موضوع که سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی در بهره برداری از میادین گازی مشترک جزو مصوبات مهم مجلس است، تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه نیز نگاه ویژه ای به این موضوع داشتیم و امیدواریم زمینه برای حضور بخش خصوصی در بهره برداری از میادین گازی مشترک کشور فراهم شود.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات اصلی در زمینه ی بهره برداری از میادین گازی مشترک، سرمایه است. باید بستر مناسبی فراهم کنیم که سرمایه گذاران داخلی و خارجی به همکاری در این پروژه ها رغبت پیدا کنند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: با مدیریت وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران می توانیم زمینه ای برای استفاده ی حداکثری از ظرفیت های بخش خصوصی داخلی و خارجی به منظور بهره برداری از میادین گازی مشترک ایجاد کنیم.

محبی گفت: ورود بخش خصوصی به بهره برداری از میادین گازی مشترک می تواند مزیت های زیادی برای کشور داشته باشد. هر چقدر بتوانیم افزایش برداشت از این میادین را داشته باشیم، بهتر است. به ویژه عبور از خام فروشی در حوزه ی فرآوری ها می تواند کمک کننده باشد.

وی ادامه داد: جذب سرمایه گذاران خارجی به پروژه های برداشت از میادین گازی مشترک می تواند زمینه ساز افزایش فروش نفت کشور باشد. سرمایه گذاران اغلب خودشان خریدار نفت هستند و می توانیم به روش هایی مانند تهاتر به فروش نفت کشور به آن ها مبادرت کنیم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: با مصوبه ی مجلس در خصوص ورود بخش خصوصی به بهره برداری از میادین گازی مشترک می توانیم سطح گسترده تری از توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری را تجربه کنیم و شرکت های خارجی در کنار بخش خصوصی داخلی می توانند در پروژه های بهره برداری از میادین گازی مشترک همکاری داشته باشند که علاوه بر بهبود برداشت نفت و گاز کشور، در توسعه بازارسازی نفت و گاز نیز اثرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: عموماً در کشور شاهد بروکراسی پیچیده در زمینه های مختلف هستیم. لازم است در حوزه ی ورود بخش خصوصی به بهره برداری از میادین گازی مشترک به تسهیل سازوکارها بپردازیم و هر چه سریع تر زمینه را برای حضور بخش خصوصی داخلی و خارجی در این پروژه ها فراهم کنیم.

محبی گفت: ما طی سال های اخیر نتوانسته ایم در پروژه های توسعه ای نفت و گاز سرمایه گذاری داشته باشیم. به همین دلیل، اگرچه الان بازار هدف برای فروش نفت و گاز را داریم، به دلیل عدم برداشت نمی توانیم به این تقاضا پاسخ دهیم.

وی ادامه داد: نیاز است با استفاده از تمامی ظرفیت های داخلی و خارجی به افزایش برداشت بپردازیم و به تقویت جایگاه خود در بازارهای جهانی انرژی مبادرت کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.