آخرین تحولات لبنان

با اینکه از پیک شیوع این ویروس گذر کرده‌ایم اما همچنان شاهد همه گیری  این ویروس در کشورخودمان و دیگر کشورها نظیر چین و آمریکا هستیم. اگر برای شما این سوال پیش آمده که تزریق واکسن در این دوره لازم است یا خیر؟

آیا می‌توان در آذرماه هم واکسن آنفولانزا تزریق کرد؟ /بررسی امکان تزریق واکسن آنفولانزا فصلی

زهرا جوانشیر - خبرنگار تحریریه جوان قدس : دکتر زهرا نهبندانی رییس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیرداردانشگاه علوم پزشکی مشهددر گفتگو با قدس ، به ضرورت تزریق واکسن برای گروه‌های حساس مخصوصا کودکان زیر ۴سال اشاره کرد و گفت با اینکه از دوران پیک شیوع این ویروس گذرکرده ایم اما همچنان شاهد جولانش در شهرهای دیگر هستیم. ولی هنوز به مشهد وارد نشده است. برای پیشگیری از این ویروس بهتر است کودکان زیر ۴سال  که تا الان نسبت به تزریق واکسن اقدام نکرده اند، به فاصله ۴تا۶ هفته و در دونوبت پس از تجویز و بررسی پزشک اقدام کنند. بزرگسالان دارای بیماری‌های زمینه‌ای هم اگر مبتلا نشده اندیا علائمی ازویروس در بدن خودشان احساس نمی‌کنند، بهتراست واکسن را تزریق کنند اما چنانچه به ویروس مبتلا شدند، پس از رفع علائم و بهبودی کامل به مراکز درمانی برای تزریق واکسن مراجعه کنند.

زهرا نهبندانی افزود این ویروس ۲۰۰۰سویه دارد که تا بحال نزدیک ده تا از آن وارد کشور شده است. چنانچه مراقبت‌ها و پیشگیری‌های لازم صورت نگیرد می‌تواند منجر بهبستری در بیمارستان یا حتی مرگ شود.

رییس سازمان پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیردار در مورد زمان پایان جولان این ویروس گفت تا پایان فصل سرما شیوع این ویروس ادامه دارد و واکسن های آن هم در قالب واکسن های چهارظرفیتی و دو ظرفیتی به مردم ارائه می‌شود.

برای پیگیری این موضوع به سراغ دکتر علی اکبر حیدری عضو هیات علمی و مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد رفتیم.دکتر حیدری در این زمینه گفت: ویروس‌ها که معمولاً در محیط مرطوب وسرد  بهتر زنده می‌مانند در فصل زمستان به دلیل تجمع افراد در محیط‌های گرم و بسته بیشتر انتقال پیدا می‌کنند و اگرچه در بسیاری از افراد  مخصوصاً جوانها ی سالم عارضه مهم ندارند ولی در گروههای خاص مثل سالمندان و زنان باردار ممکن است  عوارض خطرناکی ایجاد کنند. در کسانی که از لحاظ سیستم ایمنی دچار نقصان هستند یابیماری‌های سرطانی دارند، همچنین در افراد بالای ۵۰ و به خصوص ۶۰ سال و ایضا در بیماری‌های مزمن قلبی و عروقی، مغزی، کبدی و دیابت میتواند مشکل ساز شود ...

  علی اکبر حیدری افزود در روشهای پیشگیری، موثرترین آن یکی رفتارهای فردی است و دیگری واکسن. واکسن‌های ایرانی و خارجی برای آنفولانزا و برای کووید در دسترس است که بیش از ۶۰ درصد موثر می‌باشند. واکسن‌های ایرانی آنفولانزا که اکنون در بازارموجود یا  از طریق مرکز بهداشت قابل تهیه کردن هستند، سالم و موثر بوده و در بالای ۱۸ سال می‌توان از آن استفاده کرد واکسن‌های خارجی آنفولانزا هم در بازار وجود دارد که می‌توان در افراد ۶ ماه به بعد استفاده کرد. کلاً از ۶ ماه تا بزرگسالی و سالمندی قابل استفاده هست ولی  به خاطر کمبود واکسن و یا گرانی آن بیشتر تاکید در گروه‌هایی است  که بیشتر در معرض خطر هستند.

وی افزود: واکسن‌های آنفولانزای خارجی برای خانم های باردار منعی ندارد و در هر سه ماهه اول و دوم و سوم قابل استفاده است. از روش‌های دیگر پیشگیری که می‌تواند کاملاً موثر باشداستفاده از ماسک و شست و شوی دستان است (  یک مثال آن که  در دوران کوید، افراد رعایت شستشوی دست و استفاده از ماسک را می‌نمودند، از بین رفتن تقریباً کامل آنفولانزا را شاهد بودیم

دکتر حیدری گفت: ضمنا  در مکانها و فضاهای عمومی  به خصوص در بسته و بدون تهویه و در داخل اتووبوس‌ها و قطار و هواپیما و امثال آن استفاده از ماسک مخصوصاً برای گروه گروه‌های پرخطر قابل توصیه است. شستشوی دست بسیار مهم است و لازم است که قبل از مصرف غذا   حتماً دست‌ها شسته شود وقبل از شست و شو از بردن دست به سمت دهان و بینی  خودداری گردد. در هنگام سرفه و عطسه از دستمال و یا از ناحیه آرنج دست استفاده شود.

او در پایان اشاره کرد : در مورد علائم و نشانه‌ها آنچه که به طور کلی می‌توان گفت وجود علائم سرماخوردگی به علاوه تب بیماری آنفولانزا و یا کووید را مطرح می‌کند البته در سالمندان ممکن است علائم به شکل واضح نباشد و هر سالمندی که دچار اختلال در عملکرد روزانه شود و یا دچار افتادگی ناگهانی، بی‌اختیاری ادرار و یا عدم ارتباط و اشکال در امور روزانه  شود باید به این عفونت‌های خطیر هم فکر کرد و  از پزشک کمک گرفت. برای درمان سرماخوردگی استراحت، سوپ، عسل و لیمو در علائم خفیف و یا در کووید و آنفولانزای خفیف قابل توصیه است  مصرف خودسرانه  آنتی بیوتیک و بدون تجویز  پزشک ممنوع است و ممکن است منجر به عوارض گردد استفاده از داروهایی مثل کورتون بدون تجویز پزشک هرگز توصیه نمی‌شود و در دستور پزشک هم در موارد خاص و بستری کووید مورد مصرف خواهد بود

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.