به گزارش قدس خراسان، شله مشهدی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان خراسان می باشد، برای آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شله مشهدی در ادامه با سایت قدس خراسان همراه باشید.
مواد لازم برای ۶ تا ۱۰ نفر | |
لوبیا سفید | ۱ لیوان |
لوبیا چیتی | ۱ لیوان |
نخود | ۱ لیوان |
عدس | ۱ لیوان |
ماش | ۱ لیوان |
برنج نیم دانه | ۱ لیوان |
بلغور گندم | ۳ لیوان |
گوشت گوساله یا گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ½ قاشق مربا خوری |
پودر جوز هندی و پودر دارچین | ½ قاشق مربا خوری |
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک | به مقدار کافی |
روغن مایع و پودر زنجبیل | به مقدار کافی |
خورش قیمه | برای تزیین |
طرز تهیه شله مشهدی
مرحله اول
برای تهیه شله مشهدی خوشمزه ابتدا یک کاسه بزرگ و جا دار انتخاب می کنیم، سپس لوبیا سفید، لوبیا چیتی، نخود، عدس و ماش را درون آن می ریزیم. در ادامه تا اندازه ای که روی آن ها را بگیرد آب اضافه می کنیم.
مرحله دوم
حالا اجازه می دهیم ۲۴ ساعت درون آب بمانند تا خیس بخورند. برای اینکه نفخ حبوبات به طور کامل گرفته شود، طی این ۲۴ ساعت ۲ بار آب حبوبات را تعویض می کنیم. در ادامه ابتدا یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله گوشت گوسفندی یا گوساله را درون قابلمه مورد نظر قرار می دهیم، سپس پوست پیاز را جدا می کنیم و به ۴ قسمت تقسیم می کنیم. در ادامه پیاز را درون قابلمه حاوی گوشت اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
حالا تا اندازه ای که روی گوشت را بگیرد آب اضافه می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت ۳ ساعت گوشت کامل بپزد. در ادامه درون یک کاسه جداگانه بلغور گندم و برنج نیم دانه را می ریزیم.
مرحله پنجم
در این مرحله تا اندازه ای که روی بلغور و برنج را بگیرد آب اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۳ ساعت خیس بخورد. در ادامه پس از گذشت ۳ ساعت وقتی گوشت کاملا پخت آن را از قابلمه خارج می کنیم.
مرحله ششم
حالا اجازه می دهیم گوشت کاملا خنک شود، سپس با چنگال بافت گوشت را از هم باز می کنیم تا حالت ریش ریش پیدا کند. در ادامه حبوبات را آبکش می کنیم و اجازه می دهیم آب اضافی شان کاملا خارج شود.
مرحله هفتم
در این مرحله حبوبات را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس تا اندازه ای که روی حبوبات را بگیرد آب اضافه می کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم و اجازه می دهیم حبوبات کاملا بپزد.
مرحله هشتم
حالا پس از پخت کامل حبوبات، آن را آبکش می کنیم، سپس اجازه می دهیم آب اضافی شان خارج شود. در ادامه حبوبات را درون یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس با گوشتکوب آن ها را می کوبیم تا له شوند.
مرحله نهم
در این مرحله گوشت ریش ریش شده را به حبوبات له شده اضافه می کنیم. در ادامه برنج نیم دانه و بلغور گندم را درون آبکش می ریزیم تا آب اضافی شان خارج شود، سپس آن ها را به مخلوط حبوبات و گوشت اضافه می کنیم.
مرحله دهم
حالا مقداری آب درون قابلمه مخلوط حبوبات اضافه می کنیم، سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بلغور و برنج به طور کامل بپزند. در ادامه به صورت مداوم آش را هم می زنیم تا ته نگیرد و حالت کش دار پیدا کند.
مرحله یازدهم
در این مرحله اجازه می دهیم آش به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت روی حرارت بماند. در ادامه دارچین، نمک، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، پودر جوز هندی و مقداری روغن مایع را درون آش اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم.
مرحله دوازدهم
حالا به مخلوط کردن ادامه می دهیم تا ادویجات با آش ترکیب شود. در ادامه پس از گذشت ۱ ساعت وقتی آش پخت و حالت کشدار پیدا کرد آن را درون ظرف مورد نظر می ریزیم، سپس مقداری خورش قیمه رو آن می ریزیم و سرو می کنیم. نوش جان.
یکی از غذاهای معروف مشهد با طعمی متفاوت و لذیذ، شله مشهدی است. این آش پرطرفدار ارزش غذایی زیادی دارد و استفاده حبوبات در شله، آن را به غذای بسیار مقوی تبدیل کرده است. در تهیه شله مشهدی از حبوباتی مثل لوبیا چیتی، ماش، عدس و لوبیا رشتی استفاده می شود. البته برنج، گوشت و ادویه هایی مانند زردچوبه و فلفل نیز در پخت این غذای محلی مشهد کاربرد دارند. استفاده از گوشت تازه یکی از فوت های کوزه گری در پخت شله مشهدی محسوب می شود و تهیه این غذا به زمان زیادی نیاز دارد.
برای تعدادی از مسافران، غذاهای سنتی مشهد این شهر زیارتی را به یکی از بهترین سفرها تبدیل کرده است. از نظر آن ها هر کس یک بار طعم شله مشهدی را بچشد، هرگز این غذای محلی و لذیذ را فراموش نمی کند و در سفر بعدی خود به مشهد در لیست غذاهای محبوب خود قرار می دهد. مردم این شهر زیبا غالبا شله مشهدی را در مراسم مذهبی خود و به عنوان نذری پخش می کنند. یکی از مراحل پخت شله، "چمبه زدن" است که اگر به صورت صحیح انجام شود، در کیفیت این غذای معروف مشهد بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
نظر شما