داستان سریال گناه فرشته درباره دختری به نام فرشته است که متهم به قتل مردی شده و قرار است در دادگاه محاکمه شود. قصه قتل مردی به نام عشیری توسط خدمتکار زن جوان خانه که سرآغاز داستانی پیچیده است. روایت کلی داستان و موضوع سریال گناه فرشته درباره فساد است که به قتل می انجامد.
در سریال گناه فرشته با داستانی پر فراز و نشیب روبرو هستیم که معماهای حل نشده آن در همان قسمت اول با میزان بخشی از درامهای سریالهای ایرانی برابری میکند! گناه فرشته با یک سریال پر فراز و نشیب و پر رمز و راز همراه است که کاراکترهای بسیاری را بر سر راه داستانپردازیاش گذاشته است.
نخستین تجربه ی کارگردانی حامد عنقا
نکته مهم در قسمت اول سریال گناه فرشته تسلط حامد عنقا در کارگردانی است. سکانسهای ابتدایی فیلم نشان از تلاشهای کارگردانی دارد که فراتر از نخستین تجربه خود عمل کرده و خبر از یک فیلمساز کاربلد میدهد که میتوان به ساختههایش اعتماد کرد. حضور عنقا در مقام کارگردان برای نوشتههای او که در مقام فیلمنامه نویس دارای شناسنامه و کارنامه موفق است، میتواند به بهتر شدن تصاویر و ارتباط خوب متن و تصویر کمک کند. فارغ از کارگردانی عنقا دیالوگهای سریال در قسمت اول هم نشان از پختگی فیلمنامه نویس دارد. در سکانسهای دو نفره حامد تهرانی با پدرش و با همسرش دیالوگهای خوبی دارد. دیالوگهایی که به غیر از زیبایی در چینش کلمات، میتوانند از برخی رازها در ادامه داستان گرهگشایی کنند.
آنچه در قسمت اول گذشت...
قسمت اول با معرفی شخصیتها، پیشینههای آنها و روابط و جایگاهی که نسبت به هم دارند شروع شد و با شکلگیری تعلیق مهمی در زندگی حامد تهرانی به اوج خود رسید. بازی درخشان شهاب حسینی در مواجهه با چالشهایی که پیش روی حامد تهرانی قرار داشت، یکی از برگ برندههای مهم قسمت اول بود.
سریال گناه فرشته از همان ابتدا نشانههای خوبی از یک داستان پر پیچ و خم و جذاب دارد. سریال همانند دیگر آثار عنقا که در مقام فیلمنامهنویس آنها را نوشته بود با یک التهاب و شوک اولیه آغاز میشود؛ قصه قتل مردی توسط خدمتکار زن جوان خانه که سرآغاز داستانی پیچیده است که میتواند تماشای آن را برای مخاطب جذاب کند.
پردیس پور عابدینی در نقش «فرشته» متهم به قتل صاحبکارش است. سریال با نمایش صحنه یک قتل شروع میشود. ما به همراه شخصیت فرشته که دستها و لباسهایش خونی است و چهرهای آشفته و نگران دارد، تا کلانتری میرویم و حس میکنیم با پای خودش رفته تا به قتلی که انجام داده اعتراف کند. بعد از این سکانس است که مرحله به مرحله با اطلاعات جدیدتری روبهرو میشویم و پس از سکانس دادگاه، به این نتیجه میرسیم که واقعا قتلی توسط فرشته اتفاق افتاده است. با باز شدن پای حامد به ماجرای این پرونده و پیشینهای که از دارودسته مقتول دارد و ایستادگی مقابل همسرش که وکالت آنها را به عهده گرفته، ماجرا رفته رفته در ذهنمان شکل دیگری پیدا میکند. نهایتا در انتهای این قسمت، از زبان فرشته، روایتی دیگر درباره همان سکانس ابتدایی میشنویم که ذهنمان را به عنوان مخاطب آشفته میکند. این همان تعلیقی است که حامد عنقا در قسمت اول ایجاد کرده تا نتوانیم به راحتی از کنار سریال بگذریم.
مهتاب محتشم با بازی لادن مستوفی به عنوان وکیل دادگستری روبهرو میشویم؛ زنی که در دادگاه با قدرت مقابل وقت تلف کردن وکیل فرشته میایستد و بعدتر میبینیم که با خانواده مقتول ناهار میخورد. او در جایگاه مادر و همسر، شمایلی مهربان و صمیمی دارد اما در پایان قسمت اول و فاش شدن رازها، مرموزتر از قبل به نظر میرسد.
فرشته با بازی پردیس پورعابدینی، اینبار هم به عنوان دختری ساده از طبقه فرودست معرفی میشود؛ دختری که از روی چهره و لحن صحبت کردنش میتوانیم او را باور کنیم اما او هم کماکان برایمان مرموز است. پدر حامد با بازی بهروز رضوی هم به عنوان فردی بانفوذ معرفی میشود؛ شخصیتی که فاصله زیادی با پسرش دارد و حامد زیاد باورش نمیکند و به طبع آن ما هم هنوز مانده تا بتوانیم دقیق او و موضعش را متوجه شویم. امیر آقایی با نقش نوید عشیری، پسر مقتول معرفی میشود؛ شخصیتی که هنوز چیز زیادی دربارهاش نمیدانیم اما مطمئنیم حضور پررنگی در داستان خواهد داشت.
بخش مهمی از قسمت اول به معرفی شخصیتها و روابطی که باهم دارند اختصاص پیدا کرد اما در کنار این معرفی، ماجرای اصلی هم مرحله به مرحله بسط و گسترش پیدا کرد. با اینکه هم وکیل تسخیری هم مهتاب و هم حامد تهرانی متفقالقول بودند که فرشته قاتل است اما در نقطه پایانی قسمت اول، با روایت برخی موارد، ماجرا به سمت دیگری میرود. اختلافی اساسی بین حامد و مهتاب شکل میگیرد و تعلیقی ایجاد میشود برای اینکه مخاطبان تصمیم بگیرند قسمت بعدی را دنبال کنند.
حامد تهرانی و آغاز ماجرا
شهاب حسینی در نقش حامد تهرانی یک وکیل دادگستری است که در پروندههای حقوقی صاحب نام است و ثروت زیادی را به واسطه حسن شهرت کسب کرده است. همسرش نیز شغل وکالت را در پیش گرفته و دختری دارند که در آستانه ۱۴ سالگی است.
همین ویژگی حامد تهرانی باعث میشود تا در همان قسمت اول او درگیر پرونده قتل عشیری شود و با فرشته آشنا شده و سعی کند وکالت او را قبول کند.
همانطور که از معرفی شخصیت برمیآید، او مدافع حقوق مظلوم است و تلاشش بر این است که حتی در مهمترین پروندههایی که در دستانش است جانب انصاف را رعایت کند. صحنه حضور او در دادگاه متهم مفاسد اقتصادی و استفاده از صفات بد در مورد موکل خود در حالی که مدارک تبرئه شدن او را به دادگاه ارائه میکند، نشان میدهد که او با وجود آنکه از موکلش دفاع میکند اما از دایره انصاف خارج نمیشود. همین ویژگی حامد تهرانی باعث میشود تا در همان قسمت اول او درگیر پرونده قتل عشیری شود و با فرشته آشنا شده و سعی کند وکالت او را قبول کند. قتل عشیری آن هم در شب سالگرد مرگ مادر حامد و ارتباط مرگ مشکوک مادر حامد و ارتباط آن با عشیری که مربوط به اتفاقات سال ۸۸ است نشان از یک داستان پر پیچ و خم و تو در تو دارد که تماشای آن را در قسمتهای بعد جذابتر میکند.
نیایش احمدی _ خبرنگار تحریریه جوان قدس
نظر شما