تحولات منطقه

مدیرکل آموزش‌وپرورش کردستان گفت: با توجه به آمارهای اعلامی در سال ۱۳۵۵ میزان با سوادی رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال استان ۲۸.۶۸ درصد بود که در سال ۱۴۰۱ به ۹۷.۱۲ رسیده است که این میزان رشد ۶۸.۴۴ درصد باسوادی در استان را نشان می‌دهد.

افزایش ۶۸ درصدی نرخ باسوادی در کردستان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، هاشم ناظمی‌جلال،شامگاه گذشته در آیین گرامیداشت هفته سوادآموزی و تجلیل از پیشکسوتان و آموزش‌دهندگان سوادآموزی استان ضمن تبریک هفته سوادآموزی گفت: خداوند متعال در سوره علق که اولین آیه‌های نازل شده بر نبی مکرم اسلام(ص) بوده است، صراحتاً به مقوله سواد و آموختن آن اشاره دارد و اهمیت آن تا حدی است که با خون شهدا مقایسه می‌شود.

وی افزود: همین اهمیت سواد ازدیدگاه بزرگان دین سبب شد که امام عظیم الشأن(ره) در همان آغاز بر  مقوله سوادآموزی تأکید کنند و فرمان تشکیل سازمان نهضت سوادآموزی صادر فرمایند.

مدیرکل آموزش‌و پرورش کردستان بیان کرد: در طول ۴۴ سال گذشته با اهتمام مسئولان، دست اندرکاران و آموزشیاران و آموزش دهندگان سخت کوش، سواد آموزی خدمات ارزشمندی به کشور ارائه و امروز آموزش و با سوادی جمعیت بزرگسال و افزایش درصد با سوادی جامعه مرهون فعالان و تلاشگران این حوزه است.

وی ادامه داد: امروز در کنار سابقه کاری و کسب تجارب و موفقیت‌های بین‌المللی توسط نهضت سوادآموزی، با تصویب مجلس در برنامه هفتم توسعه، مقرر است اساسنامه جدید نهضت سوادآموزی تدوین و مأموریت‌های آن آغاز شود؛ لذا تشریح و تبیین اولویت‌های راهبردی این حوزه نیازمند اطلاع‌رسانی و گفتمان‌سازی است که بدون شک در اجرای این مهم رسانه‌ها نقش مؤثر و سازنده‌ای ایفا می‌کند.

ناظمی‌جلال گفت:  با توجه به آمارهای اعلامی در سال ۱۳۵۵ میزان با سوادی رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال استان  ۲۸.۶۸ درصد بود که در سال ۱۴۰۱ به ۹۷.۱۲ رسیده است که این میزان رشد ۶۸.۴۴ درصد باسوادی در استان را نشان می‌دهد.

وی تأکید کرد: با توجه به این آمار در مراحل پایانی ریشه کن کردن بی‌سوادی هستیم؛ لذا نیاز است تمام توان خود را به همراه همه ظرفیت‌های در اختیار بکار بگیریم تا ان شالله بتوانیم این مراحل پایانی را با کیفیت و موفقیت پشت سر بگذاریم.

مدیرکل آموزش‌و پرورش کردستان به کسب رتبه پنجم کشوری در ارزیابی شاخص‌های عملکرد در سال ۱۴۰۱، کسب عنوان استان مؤثر در فراخوان بین‌المللی رهیافت‌های نوین سوادآموزی در زیست بوم جدید، کسب عنوان هستم کشوری در پوشش حجم ابلاغی با ۹۵ درصد از موفقیت‌های سوادآموزش استان اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه آموزش‌وپرورش کردستان در  حوزه سوادآموزی همواره جزء استان‌های سرآمد کشور بوده است لذا این انتظار می‌رود که امسال همچون سنوات گذشته در بخش‌های مختلف این حوزه به ویژه بحث کلاس‌گذاری و پوشش حجم تعیین شده اهتمام لازم را داشته باشند.

محمدسعید کنعانی، مدیر آموزش‌وپرورش ناحیه یک شهرستان سنندج در ادامه گفت: امروز سواد یکی از الزامات بسیار مهم است که در پارامترهای یک زندگی با کیفیت به عنوان رکن اصلی به آن تکیه می‌شود.

وی افزود: ما امروز نباید به دنبال توجیه افراد بی‌سواد برای آموختن سواد باشیم؛ بلکه باید شرایط اجتماعی، خود فرد را به این مهم برساند که دیگر بدون حداقل سواد نمی‌تواند یک زندگی عادی و ارتباطات اجتماعی داشته باشد.

مدیر آموزش‌وپرورش ناحیه یک بیان کرد: ما در مجموعه آموزش‌وپرورش تمام توان خود را به کار گرفته‌ایم تا انشالله این مسئله مهم اجتماعی مرتفع شود؛ ولی برای حل کامل آن نیازمند اهتمام و تلاش جدی همه نهادها و دستگاه‌ها هستیم که خوشبختانه با حمایت‌های مجموعه استانداری و فرمانداری‌ها این امر با جدیت دنبال می‌شود.

یادآور می‌شود؛ در این مراسم از پنج دستگاه فعال و همکار سوادآموزی در شهرستان سنندج،  چهار پیشکسوت حوزه سوادآموزی و شش نفر از آموزش‌دهندگان با اهدای لوح سپاس تجلیل شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.