تحولات منطقه

مهدی هاشم‌زاده کارشناس انرژی گفت: دولت اقدامات مهمی را برای رفع ناترازی انرژی از طریق اصلاحات ساختاری و ابتکارات کلیدی تصویب کرده که محوریت اصلی آن در بخش خانگی بهینه‌سازی است؛ محوریت حل ناترازی انرژی در بخش صنعتی نیز ذخیره‌سازی گاز توسط صنایع و ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز است.

بهینه‌سازی در بخش خانگی و ذخیره‌سازی گاز توسط صنایع محورهای اصلی حل ناترازی انرژی در کشور
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

مهدی هاشم‌زاده کارشناس انرژی در رابطه با اهمیت حل معضل ناترازی گازی کشور به خبرنگار قدس گفت: ناترازی انرژی در بخش‌های مختلف کشور وجود دارد. در حال حاضر نیز در زمستان گرفتار ناترازی مقطعی گاز هستیم؛ باید به سمت حل این مشکل برویم و اگر اقدامی در زمینه حل ناترازی انجام نپذیرد؛ به یک عامل بزرگ در جهت تحمیل فشار مالی بر کشور در دهه فعلی اقتصاد کشور تبدیل خواهد شد.

وی ادامه داد: با همین رویکرد دولت سیزدهم به سمت سیاست‌گذاری در زمینه حل معضل ناترازی گاز رفته است؛ اولین گام برای حل ناترازی انرژی بر بخش مولد اقتصاد متمرکز بود و به طور خاص مشکل گاز صنعتی را هدف قرار داد. در سال 1402، دولت مشوق های جدیدی برای صنایع برای ذخیره گاز مورد نیاز در فصول سرد سال در نظر گرفت. با ذخیره گاز در مخازن در طول دوره مازاد، صنایع می توانند نیازهای زمستانی خود را در تابستان تامین کنند و در نتیجه ناترازی انرژی را کاهش دهند. دولت با اجازه دادن به انواع مختلف گاز مانند گاز طبیعی، CNG و LPG در مخازن ذخیره سازی اختصاصی ذخیره سازی گاز را تسهیل کرد. این مشوق‌ها صنایع را به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های گاز تشویق کرد و تاکید کرد که صنایع در صورت عدم مشارکت در این طرح، مسئولیت ناترازی انرژی را بر عهده دارند.

وی افزود: دومین اقدام دولت سیزدهم بر بخش خانگی متمرکز است و شامل دو اقدام فرعی است. اولین اقدام فرعی مصرف بالای گرمایش خانگی را هدف قرار می دهد که به ناترازی انرژی کمک می کند. دولت برای مهار مصرف بی رویه انرژی، فاز دوم تعرفه های پلکانی را برای مشترکان پرمصرف اجرا کرد. هدف این سامانه با ایجاد انگیزه در مصرف بهینه در میان مشترکان پرمصرف، جلوگیری از هزینه های لوکس است. عدم بهینه سازی مصرف، هزینه های بیشتری را برای این مشترکین به همراه خواهد داشت.

این کارشناس انرژی گفت: دومین اقدام فرعی با هدف جلوگیری از هدر رفت گاز در بخش خانگی است. دولت یک برنامه سه تا پنج ساله را برای جایگزینی بیش از 5 میلیون بخاری فرسوده با بخاری های هرمتیک نسل جدید و با راندمان بالا آغاز کرده است. این برنامه با اجرای کامل از هدر رفت انرژی معادل 100 میلیون متر مکعب در روز در اوج ناترازی فصلی گاز جلوگیری می کند. صنایع و تامین مالی خارجی می توانند برای کاهش بیشتر مصرف گاز در این طرح اقتصادی مشارکت کنند.

وی گفت: ناترازی انرژی موضوعی حیاتی است که به موضوعی جدی برای دهه فعلی اقتصاد ایران تبدیل شده است که اگر اقدامی در زمینه حل ناترازی انجام نپذیرد؛ به یک عامل بزرگ در جهت تحمیل فشار مالی بر کشور در دهه فعلی اقتصاد کشور تبدیل خواهد شد. در همین راستا نیز راستای برنامه هفتم توسعه، دولت اقدامات مهمی را برای رفع این معضل از طریق اصلاحات ساختاری و ابتکارات کلیدی تصویب کرده است. محوریت اصلی حل ناترازی انرژی در بخش خانگی بهینه‌سازی است؛ محوریت حل ناترازی انرژی در بخش صنعتی نیز ذخیره‌سازی گاز توسط صنایع و ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.