تحولات لبنان و فلسطین

حداقل یک سال طول میکشد تا زخم‌های طلاق بهبود یابد و فرد بتواند با پشت سر گذاشتن رنج و درد ناشی از جراحات طلاق از زندگی لذت ببرد و زندگی جدیدی را شروع کند. قبل از شروع زندگی جدید و ازدواج مجدد، افراد باید به نقش و سهم خود در طلاق پی ببرند. چنین کاری مانع از تکرار اشتباهات گذشته خواهد شد.

نکاتی که باید درباره‌ی "ازدواج مجدد" بعد از طلاق بدانیم

بررسی سهم خود در طلاق

پذیرش سهم خود در طلاق مستلزم این است که افراد، از فرافکنی و تقصیر را به گردن دیگری انداختن دست بردارند. سرزنش خود باعث احساس شرم و گناه میشود و سرزنش دیگری احساس خشم را نسبت به همسر یا خانواده اش شعله ور میکند و مهمتر از همه اینکه مانع از این می شود که افراد به سهم نقش خود در فرایند طلاق پی ببرند و بپذیرند که آنها نیز در مشکلاتی که به جدای منجر شده است، سهیم بوده‌اند.

پی بردن به اشتباهات خود

زندگی پس از طلاق فرصت خوبی است برای پی بردن به اشتباهات خود در زندگی زناشویی گذشته و تکرار نکردن آن‌ها.

یادگیری مهارت خودآگاهی

پی بردن به ارزش‌ها، نقش‌ها، نقاط قوت و ضعف، خود واقعی و خود آرمانی به فرد کمک میکند تا بهتر بتواند نقاط کور خود را بشناسد و از جنبه های مختلف خود آگاه شود، با این کار، احتمال شکست در ازدواج بعدی ناچیز خواهد بود.

انتخاب دوستان جدید

افراد پس از طلاق برخی از دوستان سابق خود را از دست میدهند و ممکن است ارتباط خود را با عده ای دیگر نیز قطع کنند. بنابراین، به دوستان جدیدی نیاز خواهند داشت. برای یافتن دوستان جدید باید وارد جامعه شوند و در محیط‌های جدید خود را نشان دهند. شرکت در کلاس های مختلف، میتواند سودمند باشد.

تعادل بین نیاز به بین والد بودن و تجرد

یکی از چالش‌های زوج‌های پس از طلاق این است که بین نقش والدینی و نقش خود به عنوان فردی مجرد تعادل ایجاد کنند. پرداختن به هر یک از این نقش‌ها مستلزم این است که به عنوان فرد مجرد بین نیازهای خود و فرزندان تعادل ایجاد کند و بخشی از زمان و انرژی خود را به فرزندان و بخشی دیگر را به خود اختصاص دهد. والدینی که به خاطر فرزندان خود از بسیاری از نیازهای خود میگذرند در آینده نسبت به فرزندان پر توقع میشوند.

هدف گزینی جدید

با طلاق و جدایی، افراد به اهداف جدیدی نیازمندند، اهدافی که تحت تأثیر زندگی جدید مجردی آنها شکل میگیرد. این اهداف ممکن است دنبال کردن فعالیت‌های جدید یا تکمیل و به پایان رساندن فعالیت‌های ناتمام گذشته باشد. ادامه ی تحصیل، اشتغال یا دنبال کردن شغل سابق، شرکت در کلاس‌های هنری و یافتن دوستان جدید، همگی اهدافی هستند که بسیاری از افراد پس از طلاق آن را دنبال میکنند.

عجله نکردن برای ازدواج مجدد

زوج های طلاق باید حداقل یک تا دو سال پس از جدایی از همسر صبر کنند و سپس به ازدواج مجدد فکر کنند و مهمتر از همه، ازدواج منوط بر این است که آنها از همسرشان طلاق روانی گرفته باشند.

ازدواج مجدد

ازدواج مجدد نیاز طبیعی زوج ها پس از طلاق و جدایی است. در موارد طبیعی، زوج ها چند ماه یا چند سال بعد از جدایی در موردش حرف میزنند، اما در مواردی که مطرح کردن موضوع ازدواج مجدد توسط یک فرد، بسیار عجولانه و زود هنگام باشد، در این راستا ارزیابی و شناختن انگیزه های فرد از ازدواج مجدد ضروری است.

انگیزه ی شما از ازدواج مجدد چیست؟ دلایل شما از ازدواج، آن هم در این مقطع زمانی چیست؟

پاسخ‌هایی را که افراد به این سؤالات میدهند می توان در چند مقوله دسته بندی کرد:

۱-فرار از وضعیت دشوار: عده ای از افراد برای فرار از وضعیت دشوار (مشکلات اقتصادی، فشارهای خانوادگی، محدودیت های اجتماعی و...) تن به ازدواج عجولانه میدهند. این انگیزه که در فرار ریشه دارد، سبب میشود که فرد بدون بررسی و ارزیابی کافی، دست به ازدواج بزند که خود چالش‌های زیادی را به دنبال خواهد داشت.

۲-انتقام جویی: انتقام جویی و آزار دادن همسر سابق از دیگر دلایل ازدواج عجولانه است. در مواردی حتی ممکن است فرد مطلقه با کسی ازدواج کند که رقیب و دشمن همسر سابق است. این نوع ازدواج های عجولانه تکانشی و بدون شناخت کافی صورت می گیرد و اغلب به شکست منتهی میشود.

۳-نیاز جنسی: نیاز جنسی در برخی از زوج‌های طلاق می تواند برانگیزاننده‌ی آنها برای ازدواج مجدد باشد. در این موارد، افراد اغلب بدون توجه به جنبه های دیگر و صرفاً تحت تأثیر جذابیت جنسی طرف مقابل، دست به ازدواج مجدد میزند. اقدام های عجولانه برای ازدواج صرفاً برای رهایی از تنش‌های جنسی، نمیتواند تضمین کننده ی یک ازدواج موفق باشد.

۴-رهایی از فشارهای روانی: هیجانات منفی شدیدی که فرد پس از طلاق احساس میکند پدیده ای طبیعی است. اما ناتوانی در تحمل هیجانات منفی و نیز فقدان مهارت‌های کافی برای مقابله با این هیجانات سبب میشود که فرد برای رهایی از فشارهای روانی حاصل از آن، رابطه ای دیگر را جست و جو کند و آرامش خود را در رابطه ی جدید ببیند. این انگیزه اغلب فرد را در معرض انتخاب های پرخطر قرار میدهد و سبب میشود که او مشکلات شدیدتری را تجربه و فشار روانی مضاعفی را تحمل کند.

۵-مشکلات اقتصادی: مشکلات اقتصادی و فشار مالی میتواند انگیزه ی برخی از افراد برای ازدواج مجدد باشد.

۶-وابستگی: ویژگی وابستگی به عنوان یک ویژگی شخصیتی ناکارآمد مانع از این می‌شود که برخی افراد بتوانند تجرد پس از طلاق را به راحتی تحمل کنند و به دنبال فردی هستند تا به وی تکیه کنند.

الهه ضمیری-خبرنگار تحریریه جوان قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.