به گزارش قدس خراسان، بابک اقبالی با بیان اینکه «پویش ملی سلامت» از ۲۰ آبان ماه امسال آغاز و تا پایان دی ماه تمدید شده است، اظهار کرد: از سه میلیون و ۴۵۰ هزار نفر جمعیت بالای ۱۸ سال زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۱۳۰ هزار نفر مبتلا به دیابت هستند.
رییس گروه بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: حدود ۲۰ درصد معادل ۲۶۰ هزار نفر از جمعیت غربالگری شده دانشگاه علوم پزشکی مشهد مبتلا به پرفشاری خون بودهاند.
وی ادامه داد: طبق مطالعات صورت گرفته از هر سه نفر یک مبتلا به فشار خون و از هر هفت نفر یک مبتلا به دیابت شناسایی شدهاند، در حالیکه ۴۰ درصد آنها از بیماری خود اطلاع ندارند.
اقبالی افزود: دیابت و فشارخون در مراحل اولیه علائم و علامتی ندارند و به طور معمول هنگامی که بیماران با عوارض شدید بیماری مانند قلبی، مغزی و نارسایی کلیه مواجه می شوند به پزشک مراجعه میکنند.
رییس گروه بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه عدم کنترل مناسب و به موقع این ۲ بیماری می تواند تهدید کننده سلامت افراد باشد، اظهار کرد: نخستین، مؤثرترین و کمهزینهترین راه ارتقای سطح سلامت، پیشگیری از بیماری است که از این طریق سلامت عمومی جامعه تامین میشود.
وی گفت: سبک زندگی سالم مانند تغذیه مناسب، ورزش و فعالیت کافی، آرامش فکری و دوری از استرس تا حد زیادی در پیشگیری از بروز بیماری دیابت و فشار خون بالا موثر است.
اقبالی بیان کرد: انجام غربالگری بیماریهای دیابت و فشارخون و درمان به موقع مبتلایان در پیشگیری از بروز و تشدید مشکلات و عوارض آن در همان مراحل نخست بیماری نقش بسزایی دارد.
نظر شما