تحولات منطقه

نماینده دادستان در پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات گروهک تروریستی منافقین به شباهت‌های این گروهک با داعشی‌ها اشاره کرد و گفت: هر دوی این گروهک‌های تروریستی با انجام ترورهای کور در پی گرفتن تلفات بیشتر هستند.

شباهت منافقین و داعش؛ انجام ترورهای کور برای گرفتن تلفات مردمی
زمان مطالعه: ۸ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات و اقدامات اعضای گروهک تروریستی منافقین امروز سه‌شنبه - ۱۹ دی - به ریاست حجت‌الاسلام‌والمسلمین دهقانی در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران و به صورت علنی برگزار شد.

کیفرخواست پرونده جنایات و اقدامات سرکردگان و اعضای گروهک تروریستی منافقین در بیش از ۷۰۰ صفحه تنظیم شده است و در این دادگاه که با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار می‌شود، علاوه بر جمعی از خانواده‌های قربانیان ترور، شاهدان عینی جنایات هولناک تروریست‌های دهه ۶۰ در دادگاه حاضر هستند همچنین پنج وکیل تسخیری متهمان این پرونده نیز در دادگاه حضور دارند.

قاضی دادگاه با قرائت آیه ۱۳۵ سوره مبارکه نساء اظهار داشت: جلسه دادرسی برای رسیدگی به پرونده حاضر که کیفرخواست آن از دادسرای عمومی و انقلاب تهران در شعبه ۱۱ کیفری یک استان تهران دریافت شده است، آغاز شده و ضمن علنی بودن و رسمی بودن دادگاه از نماینده دادستان می‌خواهم برای ادامه قرائت کیفرخواست در جایگاه قرار گیرد.

رئیس دادگاه، در ادامه شهادت جمعی از کودکان و زنان و مردان که به طرز مظلومانه‌ای در اقدامی تروریستی در گلزار شهدای کرمان به مقام رفیع شهادت نائل آمدند، همچنین شهادت مظلومانه سیدرضی موسوی که در اقدام تروریستی رژیم اشغالگر قدس به فیض عظیم شهادت رسید را تسلیت گفت.

نماینده دادستان با حضور در جایگاه، یاد و خاطره شهدای حادثه تروریستی در گلزار شهدای کرمان در چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: گروهک‌ منافقین و گروهک تکفیری داعش شباهت‌هایی دارند.

وی ادامه داد: هر دو گروهک از عنصر ترورهای کور برای گرفتن تلفات بیشتر استفاده می‌کنند و برای آنها مهم نیست که قربانیان آنها زنان و کودکان یا افراد پیر و جوان باشند بلکه هدف غایی آنها فقط گرفتن تلفات بیشتر است.

نماینده دادستان افزود: ویژگی دیگر این دو گروهک تروریستی، استفاده هر دو گروه از وسایل انفجاری با خصیصه‌های مشترک است. اعضای گروهک تروریستی داعش از جلیقه انتحاری استفاده می‌کنند که در آنها ازز ساچمه و میخ استفاده شده است که پس از انفجار تعداد بیشتری را زمین‌گیر می‌کند و گروهک منافقین هم از بمب استفاده می‌کنند که علاوه بر شلیک مستقیم به مردم از وسایل دیگری به نام سه‌راهی استفاده می‌کنند که تلفات بسیاری را می‌گیرند.

نماینده دادستان در این بخش از دادگاه، با انتشار تصویر وسیله دست‌ساز سه راهی درباره ویژگی این وسیله توضیح داد: در نشریه منافقین درباره چگونگی ساخت آن آموزش داده شده است که این وسیله در هنگام انفجار بدنه آن تبدیل به ترکش می‌شود و تلفات بیشتر می‌گیرد.

در این لحظه از دادگاه دختر شهید حاج محمد مقدم آجیل فروشی که به دلیل نصب عکس حضرت امام خمینی ره تهدید به مرگ شد و به شهادت رسید و خانواده او هم حتی پس از شهادت وی بارها با نامه‌هایی که در منزل آنها انداخته میشد، تهدید به مرگ می‌شدند.

این فرزند شهید با در دست داشتن نامه‌هایی با دست خط اعضای گروهک تروریستی منافقین که در حیاط منزل آنها انداخته شده بود ، از ترس‌های دوران کودکی خود گفت که در دوران کودکی همواره استرس داشته و حتی در راه مدرسه نیز همیشه با کوچکترین صدایی احساس ترس داشته است.

قاضی دادگاه به این فرزند شهید گفت که در زمان مقتضی به دادخواهی زمان مناسب برای بیان اظهارات و ارائه مستندات آنها دادگاه فرصت خواهد داد.

در ادامه نماینده دادستان به قرائت ادامه کیفرخواست متهمان پرداخت.

متهم ردیف ۳۴؛ نامزد منافقین در انتخابات مجلس!

نماینده دادستان به اتهامات متهم ردیف ۳۴ پرونده اشاره کرد و درباره او که نامزد منافقین در انتخابات مجلس بود، افزود: عذرا علوی طالقانی متهم ردیف ۳۴ در دادگاه رسیدگی به جرایم گروهک تروریستی منافقین است که نامبرده در سال ۱۳۵۴ با گروهک منافقین آشنا شده بود و در فروردین ۱۳۶۰، به بدنه تشکیلات، منتقل و سپس از طرف منافقین، نامزد مجلس شورای اسلامی شده بود.

وی ادامه داد: این متهم از مسئولان رده بالای منافقین بوده که بعد از عملیات تروریستی نظامی فروغ جاویدان، معاونت عملیات شاخه‌ نظامی و مسئولیت عملیات در داخل کشور را عهده‌دار می‌شود.

نماینده دادستان اضافه کرد: در سال ۱۳۷۲، بعد از اینکه فهیمه اروانی به عنوان مسئول اول گروهک انتخاب می‌شود، عذرا علوی طالقانی به عنوان جانشین رئیس شاخه‌ نظامی منصوب می‌شود. هرچند که در مقطعی وی معاون آموزش تشکیلات هم بوده است. 

وی تصریح کرد: مسئولیت‌های پیشین عذرا علوی، عمدتاً مرتبط با مسائل امنیتی گروهک بوده است اما این فرد چند ماه قبل فوت کرده است.

متهم ردیف ۳۵؛ مادر یک خانواده که فرزندان تروریست پرورش داد

نماینده دادستان در ادامه به قرائت اتهامات متهم ردیف ۳۵ پرداخت و درباره اتهامات جمیله ابریشمچی اظهار داشت: وی خواهرِ مهدی ابریشمچی بوده و به واسطه فعالیت برادرش، قبل از انقلاب سمپات گروهک منافقین می‌شود. 

وی اضافه کرد: این متهم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به همکاری خود با منافقین ادامه داده و در سال ۱۳۶۱ به همراه فرزندانش (مریم و علی اکبرزادگان) به منظور پیوستن به تشکیلات، از کشور متواری می‌شود و پس از استقرار در پاریس نیز ضمن عضویت در شورای تروریستی موسوم به ملی مقاومت، به همکاری با بخش خارجی این گروهک تروریستی می‌پردازد.

نماینده دادستان با بیان اینکه اکنون نامبرده در پاریس مستقر و به آلبانی نیز تردد دارد، به سوابق عضویت دیگر اعضای خانواده متهم جمیله ابریشمچی در گروهک منافقین اشاره کرد و افزود: محمد اکبرزادگان (همسرِ متهم جمیله ابریشمچی) از اعضای منافقین بوده که در سال ۱۳۶۷، در عملیات تروریستی- نظامی فروغ جاویدان شرکت داشته و کشته می‌شود همچنین علی اکبرزادگان (فرزند متهم) از اعضای نفاق مستقر در آلبانی بوده که در بخش اطلاعات و حفاظت از مسعود و مریم رجوی فعالیت دارد و مریم اکبرزادگان (فرزند متهم) نیز از اعضای نفاقِ مستقر در آلبانی بوده که سابقه عضویت در ستاد تبلیغات گروهک، شرکت در عملیات تروریستی- نظامی فروغ جاویدان به عنوان معاون لشکر ۳۲ و مسئول مراکز ۶ و ۲۱ منافقین را داشته و مدتی نیز به عنوان مسئول پرسنلی مقرهای منافقین بوده است.

متهم ردیف ۳۶؛ هدایتگر اعضای تیم ترور شهید صیاد شیرازی

در ادامه، نماینده دادستان به اتهامات متهم ردیف ۳۶ پرداخت و گفت: محمود قجر غضدانلو متهم ردیف سی و ششم پرونده اعضای گروهک تروریستی منافقین است که وی برادر مریم رجوی و همسر شهرزاد صدر حاج سید جوادی (مسئول دفتر مریم رجوی) است.

وی ادامه داد: این متهم در سال ۱۳۵۲، به گروهک منافقین پیوست و با پیروزی انقلاب اسلامی، همکاری خود را با تشکیلات ادامه داد و در نهایت در سال ۱۳۶۰، از کشور متواری می‌شود.

نماینده دادستان افزود: این متهم اکنون از عناصر کادر مرکزی نفاق و عضو شورای تروریستی به اصطلاح ملی مقاومت است و در مشارکت و همکاری تنگاتنگ با مژگان پارسایی یکی از عوامل اصلی و کلیدی تشکیل، طراحی، سازماندهی و هدایت تیم ترورِ امیر سپهبد علی صیاد شیرازی (به نام‌های کمال الدین حیدری چمنی با نام مستعار جلال موسوی و رضا نادری با نام مستعار عطاءاله) بوده است که به شهادت و به تعبیر حقوقی، قتل عمد این شهید والا مقام محسوب می‌شود و نامبرده دارای اعلان قرمز و اکنون تحت تعقیب پلیس اینترپل قرار دارد.

در این بخش از دادگاه ، نماینده دادستان از قاضی خواست با تشکیل جلسات غیرعلنی اظهارات و شهادت اعضای جدا شده گروهک تروریستی منافقین درباره ترور شهید صیاد شیرازی را بشنوند زیرا این افراد بیم آن دارند که مورد تهدید و هدف این گروهک تروریستی قرار گیرند. 

رئیس دادگاه نیز به منشی دادگاه دستور داد تا این درخواست‌ شفاهی نماینده دادستان را ثبت کند تا در زمان مقتضی جلسه‌ای با حضور این افراد و وکلای متهمان تشکیل شود.

اسامی ۱۰۴ متهم حقیقی پرونده اعضای گروهک تروریستی منافقین

علاوه بر تشکیلات موسوم به مجاهدین خلق (معروف به گروهک منافقین) به عنوان شخصیت حقوقی، مسعود رجوی، مریم قجر عضدانلو (معروف به مریم رجوی)، مهدی ابریشمچی، زهره اخیانی، فهیمه اروانی، مهدی براعی، مژگان پارسیایی، زهرا مریخی آهنگر کلایی، محمد علی توحیدی خانیکی، علی خدایی صفت، مهدی خدایی صفت، عباسعلی داوری فیضی پور آذر، سید مجید سید المحدثین، صدیقه حسینی، محمد طریقت منفرد، مهوش سپهری، قدسی خرازیان، مهناز سلیمانیان، محسن سیاه کلاه، مریم فضل مشهدی، بهشته شادرو، ژیلا دیهیم، ابوالقاسم رضایی، حمیرا حجتی امامی، محمود عطایی کاریزی، گلنار جواهری ساعتچی، مهریان حاجی نژاد، مرتضی اسماعیلیان مارنانی، دولت نوروزی منجیلی، زهرا بخشایی، محمد حیاتی، نیکو خائفی اشکذری، عذرا علوی طالقانی، جمیله ابریشم چی، محمود قجر عضدانلو، بدری پورطباخ و محمد جواد قدیری مدرسی از متهمان حقیقی در این پرونده هستند.

فرهاد الفت، رویا احمدی موسوی، بهزاد نظیری، فرشته یگانه، معصومه بلورچی، یاسر جهان نژادی، فائزه خیاط حصاری محمدی، صالح رجوی، محمد سادات خوانساری، پرنیان سرآمد، حکیمه سعادت نژاد، حمیده شاهرخی امیری، ثریا شهری، پروین صفایی، محمود فخارزاده، عشرت محبت کار، علیرضا معدنچی، عباس میناجی مقدم، حمیدرضا اسحاقی، علیرضا امام جمعه، اسدالله اوسطی، فاطمه آدرسی، مصطفی آسیفی، زهره بنی جمالی، محمود بنی هاشمی، اسدالله بهرامی، علیرضا بهرامی، عزیز اله پاک نژاد، مهرافروز پیکر نگار، مریم حاج خانیان، احمد حنیف نژاد، پرویز خزائی، حسین دادخواه و فاطمه داوران از دیگر متهمان حاضر در این پرونده هستند.

حسین ربوبی خبوشانی، سپیده ابراهیمی، بیژن رحیمی، آزاده رضایی، هادی روشن روانی، محمد سادات دربندی، فریدون سلیمی، عباس شاکری، سهیلا شعبانی، احمد شکرائی، سهیلا صادق، مهران صادق، طاهره ضیائی، کبری طهماسبی، رقیه عباسی، زهره عطریانفر، مهری علیقلی، مرتضی فخار، سید اسدالله فقیه دزفولی، ایرج فیض بوسجینی، پرویز کریمیان سیچانی، احمد گلپایگانی، فرید ماهوتچی حسینی، مهدی مددی الموسوی، سید محمود احمدی علون آبادی، سید جواد احمدی علون آبادی، اسماعیل مرتضایی، محمود معیری، رقیه ملک محمدی، حسن نظام الملکی، نسرین نظری علی آبادی، علی هادی زاده و الله کرم هوشنگی متهمان حاضر در این پرونده هستند.

در نخستین جلسه دادگاه که ۲۱ آذر برگزار شد، نماینده دادستان بخشی از کیفرخواست این پرونده را در دادگاه قرائت کرد. ۲۸ آذر در دومین جلسه دادگاه نیز ادامه کیفرخواست این پرونده تا اتهامات مربوط به ۲۳ نفر از متهمان در دادگاه خوانده شد همچنین پنجم دی، نماینده دادستان در سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات اعضای گروهک تروریستی منافقین به پشت پرده ستاد داخله منافقین و مزدوری برای صدام اشاره کرد و از اسناد اطلاعاتی رونمایی شد که نشان می‌داد منافقین به ازای ترور مردم کشورمان از صدام نفت دریافت می‌کردند و در جلسه چهارم دادگاه که با حضور کاظم غریب‌آبادی دبیرستاد حقوق بشر برگزار شد، نماینده دادستان به اسنادی اشاره کرد که به ارتباط مسعود رجوی با فرانسه و نقش سرویس اطلاعات آن کشور در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی ایران در سال ۶۰ مربوط بود.

تاکنون و در جلسات پیشین دادگاه در مجموع اتهامات و اقدامات مجرمانه ۳۳ متهم از مجموع ۱۰۴ متهم این پرونده در دادگاه همراه با مستندات تصویری و مکتوب به صورت علنی با دستور قاضی دادگاه توسط نماینده دادستان قرائت و نمایش داده شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.