تحولات لبنان و فلسطین

مسئول کمیته پژوهش نخستین کنگره بین المللی علی بن امام محمد باقر(ع) گفت: شهید اردهال سند محکم خاستگاه تشییع با قدمت دیرینه در منطقه کاشان و برگزاری کنگره آم تبیین ابعاد نهضت حماسی حضرت در سطح ملی و بین‌المللی است.

تبیین حماسه شهید اردهال توسط کنگره بین‌المللی سلطانعلی بن باقر(ع)

به گزارش قدس آنلاین،  دکتر مجید زجاجی کاشانی در نشست خبری مسئولان کمیته‌های پژوهش، رسانه و پشتیبانی با خبرنگاران گفت: برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) در بستر انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی به مرکزیت حرم مطهر در مشهد اردهال کاشان اقدام مهم، ارزشمند و اثرگذاری در جمع‌آوری و ثبت ابعاد حماسه اردهال و نشر و تبیین آن در سطح ملی و بین‌المللی است.

وی تصریح کرد: برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) گامی در راستای بیان تمدن فرهنگ اسلامی به دنیای امروز است که ریشه در حرکت حماسی مردم کاشان به محوریت آن حضرت دارد

مسئول کمیته پژوهش نخستین کنگره بین المللی علی بن امام محمد باقر(ع) برگزاری این کنگره را تبیین تفکرات نهضت آن حضرت و حرکت حماسی مردم در دیار فین و خاوه کاشان دانست و گفت: حماسه شهید اردهال پیرو نهضت حسینی و حماسه عاشورایی سیدالشهدا است.

دکتر زجاجی کاشانی با تقدیر از خبرنگاران به‌عنوان خادمان رسانه و فرهنگ در انتقال علم و آگاهی از منبع و مرکز آن به جهان به ویژه شناسایی این امامزاده عظیم الشان به جامعه افزود: حماسه شهید اردهال که ۵۵ سال پس از حماسه سیدالشهدا در مشهد اردهال کاشان اتفاق افتاد وجوه تشابه زیادی در حماسه جهاد، شهادت و هجرت از جمله نحوه شهادت در جدا شدن سر از بدن، مبارزه با بدعت‌ها، کج‌روی‌ها، جریان‌های باطل، داشتن اصحاب و یاران وفادار و شهادت در رکاب حضرت، فرستادن سر برای حاکم وقت و داشتن محل قتلگاه دارد.

وی با تاکید بر اینکه نهضت اردهال در بیان مکتب مبارزه حق با باطل مربوط به یک منطقه خاص نیست و تفکر بین‌المللی است تصریح کرد: جایگاه مکتب اهل بیت(ع) در صدر اسلام در ایران با آن حجم وفاداری و ولایت مداری در منطقه کاشان، فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت و مقاومت، دشمن‌شناسی و خنثی سازی توطئه‌ها دشمن از تفکرات نهضت اردهال و حماسه شاید اردهال است که رسانه و برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) نقش مهمی در معرفی، ترویج، انتقال و اشاعه آن در سطح ملی و بین‌المللی دارد.

به گفته وی ایران اسلامی محل و مرکزی برای حضور امامزادگان عظیم الشأن و یکی از این امامزادگان دارای شهرت والا حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) است که از لحاظ سند مکتوب و شفاهی هیچ‌گونه شک و شبهه‌ای در رابطه با وجود آن حضرت در منطقه ایران اسلامی در مشهد اردهال کاشان وجود ندارد.

دکتر زجاجی کاشانی با تاکید بر شخصیت ذاتی حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) که پس از امام صادق(ع) از اکابر(بزرگ) اولاد امام محمد باقر(ع) است گفت: همه نسب شناسان در شمارش اولاد امام محمد باقر(ع) به وجود حضرت علیُ الطاهر به‌عنوان فرزند بلافاصل امام، برادر و عموی امام تصریح کردند.

وی با استناد به اذعان علمای رجال که حضرت سلطانعلی دختری به نام فاطمه داشته و همسر امام موسی کاظم (ع) بوده است اظهارداشت: این امامزاده والامقام نائب امام باقر(ع) و امام صادق(ع)، سفیر امام، عالم، مجتهد، محدث، فقیه احکام اسلامی و مهاجر الی الله در میان امامزادگان است.

به گفته وی نحوه عملکرد حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) در مدت سه‌سالی که در کاشان بوده بویژه امامت جمعه و حماسه جهاد و شهادتش در زمان معصوم بیانگر جامعیت علم و فضل حضرت در امور بوده است.

این محقق پژوهشگر برجسته با بیان اینکه حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) به عنوان رهبر سیاسی، اجتماعی، اعتقادی و فرهنگی مردم در منطقه‌ای دور از مدینه و مرکز وحی در منطقه‌ای غیر عرب و فارسی زبان و مرکزیت ایران اسلامی امروز بوده است یادآورشد: از آن حضرت در کتب رجالی و تاریخی به‌ویژه کتاب رجال شیخ طوسی به عنوان صحابه خاص دو امام نام برده شده است.

دکتر زجاجی کاشانی همچنین از حضرت سلطانعلی بن امام محمد باقر(ع) را قهرمان و سردار حماسه‌ساز دانست و گفت: حضور آن حضرت به مدت سه سال در کاشان بیانگر دو مطلب مهم ریشه داشتن تشییع مردم در منطقه با قدمت چندین قرن به صورت مستند و ثابت‌ شده و آگاهی آباء و اجداد مردم ولایت‌مدار کاشان از مکتب ولایت و رهبری اهل‌بیت(ع) با درخواست مبلّغ از سرچشمه قرآن و ولایت بدون درخواست مبلّغ از دستگاه خلفا است.

حضرت سلطانعلی (ع) در سال ۱۱۳ هجری قمری بنا به دعوت مردم فین و کاشان به امر پدر بزرگوارش حضرت امام محمد باقر (ع) برای ترویج و تعلیم شریعت مقدس اسلام عازم کاشان شد و بعد از برگزاری اولین نماز جمعه در مسجد جامع و سه سال ارشاد و هدایت مردم در منطقه اردهال کاشان، گرفتار مزدوران ظالم هشام بن عبدالملک مروان شد و پس از یک جنگ نابرابر و ناجوانمردانه و مظلومانه مانند جد بزرگوارش امام حسین (ع) در ۲۷ جمادی الثانی سال ۱۱۶ هجری قمری یعنی ۵۵ سال بعد از واقعه کربلا در مشهد اردهال کاشان به شهادت رسید.

مراسم افتتاحیه نخستین کنگره بین المللی حضرت علی بن محمدباقر(ع) روز چهارشنبه ۲۰ دی در مشهد اردهال آستان مقدس حضرت علی بن محمدباقر(ع) وآیین اختتامیه این کنگره در اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می شود.

مشهد اردهال در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی کاشان قرار دارد.

کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر، پرجمعیت‌ترین شهر اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.