تحولات منطقه

۱۷ نفر برای ریاست جمهوری آذربایجان نامزد شده‌اند، اما تنها ۷ نفر از آن‌ها ۴۰ هزار امضاء جمع‌آوری و به کمیسیون مرکزی انتخابات ارائه کردند. به این ترتیب در انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان، ۷ نامزد برای تصدی پست ریاست جمهوری مبارزه خواهند کرد.

۷ نامزد برای ریاست جمهوری آذربایجان رقابت خواهند کرد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته کمیسیون مرکزی انتخابات جمهوری آذربایجان، نامزدی چهار نفر دیگر را در انتخابات ریاست جمهوری این کشور ثبت کرد.

بدین ترتیب، نامزدی ریاست جمهوری «فاضل مصطفی» نامزد حزب تشکیلات بزرگ، «الشاد موسایف» نامزد حزب آذربایجان بزرگ، «قدرت حسنقلی اف» نامزد حزب جبهه خلق آذربایجان واحد و «فؤاد علی‌اف» نامزد مستقل تأیید شد.

با این اوصاف تعداد کاندیداهای ریاست جمهوری آذربایجان به ۷ نفر رسیده است.

این افراد عبارت‌اند از:

۱. الهام علی‌اف نامزد حزب آذربایجان نوین

۲. زاهد عروج، نامزد مستقل

۳. رازی نوراللهیف نامزد حزب جبهه ملی

۴. فاضل مصطفی، نامزد حزب تشکیلات بزرگ

۵. الشاد موسایف، نامزد حزب آذربایجان بزرگ

۶. قدرت حسنقلی اف، نامزد حزب جبهه خلق آذربایجان واحد

۷. فؤاد علی‌اف، نامزد مستقل

کشور جمهوری آذربایجان , تحولات قفقاز ,

لازم به ذکر است که در مجموع ۱۷ نفر برای ریاست جمهوری نامزد شده‌اند.

گزارش شده که تنها ۷ نفر از آن‌ها ۴۰ هزار امضاء رأی‌دهنده را جمع‌آوری و به کمیسیون مرکزی انتخابات ارائه کردند. ۱۰ نفر از این افراد تا ۱۷ دی‌ماه ساعت ۱۸ مدارک انتخاباتی لازم برای ثبت‌نام کاندیداتوری ریاست جمهوری خود را به همراه برگه امضا به کمیسیون مرکزی انتخابات ارائه نکردند. به همین دلیل امکان ثبت نامزدی ریاست جمهوری آن افراد وجود نخواهد داشت.

به این ترتیب در انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان که ۱۸ بهمن‌ماه برگزار می‌شود، ۷ نامزد برای تصدی پست ریاست جمهوری مبارزه خواهند کرد.

تعدادی از نامزدهای کاندیداتوری اعلام کردند که زمان داده شده برای جمع‌آوری ۴۰ هزار امضا کافی نیست، دولت نمی‌خواهد آن‌ها کاندید شوند و آن‌ها اجازه ندارند برای جمع‌آوری امضا به مؤسسات آموزشی و دولتی مراجعه کنند و با فشار مواجه شده‌اند.

احزاب مخالف دولت آذربایجان، حزب مساوات و حزب جبهه خلق در انتخابات شرکت نمی‌کنند و حتی حزب جبهه خلق آذربایجان انتخابات را تحریم می‌کند.

مظاهر پناهوف، رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات جمهوری آذربایجان گفت که شرایط برابر برای همه احزاب شرکت‌کننده در انتخابات فوق‌العاده ریاست جمهوری ایجاد شده است.

وی همچنین در بیانیه خود به خبرنگاران با بیان اینکه سمینار حل‌وفصل اختلافات انتخاباتی را در قالب برنامه آگاهی عمومی در خصوص انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری با دیوان عالی کشور و محاکم تجدیدنظر آغاز کرده‌اند، گفت: طبق قانون، حقوق برابر برای شکایات و تجدیدنظر برای همه احزاب شرکت‌کننده در انتخابات ایجاد می‌شود. کلیه شرکت‌کنندگان در انتخابات، نامزدهای ثبت‌نام شده برای ریاست جمهوری و نمایندگان مجاز آن‌ها می‌توانند از این حقوق استفاده کنند.

عارفه مختارووا دبیر کمیسیون مرکزی انتخابات آذربایجان در نشست حل‌وفصل قضایی اختلافات انتخاباتی از تشکیل کمیسیون‌های کارشناسی در ارتباط با انتخابات فوق‌العاده ریاست‌ جمهوری آذربایجان خبر داد و گفت: کمیسیون‌های کارشناسی متشکل از ۹ عضو و ۳ عضو کمیسیون‌های انتخابات برای تصمیم‌گیری، عدم اقدام و اقدامات ناقض حق رأی شهروندان در رابطه با انتخابات فوق‌العاده ریاست جمهوری ایجاد می‌شود.

مختارووا گفت: محتوای این اقدام غیرقانونی باید در شکایات دریافتی منعکس شود. انفعال با عدم انجام وظیفه هر یک از افراد انتخاباتی بر اساس قانون بیان می‌شود. در این صورت، اطلاعات مربوط به این موضوع باید در شکایت ارسالی منعکس شود.

اینام کریم اف، رئیس دیوان عالی کشور آذربایجان گفت: همه شرایط برای برگزاری انتخابات عادلانه و آزاد در جمهوری آذربایجان وجود دارد.

وی در مراسم حل‌وفصل قضایی اختلافات انتخاباتی گفت: شرط اصلی اجرای دموکراتیک، آزاد و شفاف انتخابات، ثبات اجتماعی و سیاسی در کشور است. می‌توانم بگویم همه شرایط و شرایط لازم برای برگزاری انتخابات عادلانه، شفاف و آزاد در کشور ما وجود دارد.

کریم اف تأکید کرد: بار اصلی مربوط به انتخابات در کشور مانند همیشه بر دوش کمیسیون مرکزی انتخابات است. من معتقدم وظایف تعیین شده در سال جاری توسط کمیسیون مرکزی انتخابات با تخصص بالا انجام خواهد شد. ما آمادگی داریم به عنوان یک مرجع قضایی در این زمینه به تعهدات خود عمل کنیم.

روزات قاسیموف، نایب‌رئیس کمیسیون مرکزی  آذربایجان گفت: بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار رأی‌دهنده در آذربایجان وجود دارد. امیدواریم فرصت‌های فراهم شده برای راستی آزمایی اطلاعات رأی‌دهندگان، تعداد رأی‌دهندگان را بیش از پیش افزایش دهد. بنابراین، ما فهرست‌های رأی‌دهی نزدیک به کامل را خواهیم داشت.

رأی‌دهندگان در جمهوری آذربایجان می‌توانند با استفاده از دستگاه‌های «آسان صف» اسامی خود را در فهرست رأی‌دهندگان به مراکز «خدمات آسان» بررسی کنند. بدین ترتیب بخشی کاربردی به نام «بررسی وضعیت رأی‌دهندگان» به پایانه‌های «آسان صف» در مراکز اضافه شده است.

شهروندان این کشور می‌توانند نام خود را در فهرست رأی‌دهندگان بررسی کنند و با مطالعه کارت شناسایی خود در محل تعیین‌شده، متوجه شوند که در کدام شعبه می‌توانند رأی دهند. همچنین می‌توانند اطلاعات مربوط به حوزه انتخاباتی را برای ثبت‌نام، آدرس شعبه رأی‌گیری که در آن رأی خواهند داد، به دست آورند. در صورت عدم انعکاس اطلاعات در سامانه، می‌توانند با نوشتن اطلاعات تماس در صفحه باز شده به کمیسیون مرکزی انتخابات آذربایجان نیز مراجعه کنند.

در خصوص انتخابات زودهنگام جمهوری آذربایجان، بیانیه مشترک سازمان توسعه رسانه با سازمان امنیت اطلاعات و ارتباطات ویژه این کشور بدین شرح وجود دارد: در برخی از بخش‌های شبکه‌های اجتماعی، اکانت‌های جعلی درباره افرادی که نامزدی آن‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت شده است، ایجاد می‌شود و اطلاعات غیرواقعی از طرف آن‌ها منتشر می‌شود.

این نوع فعالیت‌ها در آستانه انتخابات به صورت هدفمند با هدف سردرگمی افکار عمومی و خدشه‌دار کردن آبروی نامزدها صورت می‌گیرد. از عموم مردم می‌خواهیم که این‌گونه پست‌های کذب و تحریک‌آمیز را باور نکنند و تنها به اظهارات رسمی نامزدهای ریاست جمهوری و اطلاعات درج شده در حساب‌های اجتماعی آن‌ها بپردازند. از شهروندان آذربایجانی، خبرنگاران و فعالان اجتماعی می‌خواهیم همواره در برابر چنین شرایطی هوشیار باشند تا تحت تأثیر کمپین‌های مبتنی بر اطلاعات جعلی و نادرست قرار نگیرند. اطمینان حاصل می‌شود که اقدامات مناسب در مورد منبع اکانت‌های جعلی ذکر شده انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.