به گزارش قدس آنلاین، جلسه ستاد جهش سرمایهگذاری این منطقه به ریاست حجت اله عبدالملکی مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور و حضور محمد سجاد سیاهکارزاده رییس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی به منظور بررسی و پایش وضعیت کنونی تقاضاهای سرمایهگذاری ارائه شده به این منطقه از ابتدای سال جاری برگزار شد.
حجت اله عبدالملکی دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در این نشست که شب گذشته برگزار شد، اظهار کرد: از اسفند سال گذشته راهبرد اصلی در نظر گرفته شده در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، معطوف به بازطراحی و تنظیم سازوکارهای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی متمرکز شده است.
وی با اشاره به مطالبه رییس جمهور برای جذب ۱۰ میلیارد دلاری طرحهای سرمایهگذاری توسط مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: با عنایت به ظرفیتها و توانمندیهای متنوع مناطق آزاد تجاری صنعتی کشورمان، این امر قابل تحقق است.
مشاور رییس جمهوری با اشاره به اثربخش بودن بستههای سرمایهگذاری که از ابتدای سال تاکنون در مناطق آزاد تهیه، تنظیم و عرضه شده، افزود: در اثربخشی این روند، میتوان به میزان ارزش ریالی تقاضاهای سرمایهگذاری ارائه شده در مناطق آزاد اشاره کرد که تا نیمه دی ماه امسال به رقم ۷۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده که ۶ برابر کل سال ۱۴۰۱ است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با بیان اینکه تهیه بستههای سرمایهگذاری در مناطق آزاد نقطه شروعی برای جلب توجه علاقمندان داخلی و خارجی محسوب میشود، به ارزیابی ویژگیها و عملکرد نخستین منطقه آزاد شمال کشور پرداخت و افزود: منطقه آزاد انزلی از جمیع جهات یک منطقه شاخص و نمونه بوده و این مهم ناشی از کارکردها، اثربخشی و نظام مدیریتی حاکم بر منطقه شما میباشد.
عبدالملکی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون ارزش تقاضاهای سرمایه گذاری، در منطقه آزاد انزلی به حدود ۴۳ همت ارتقاء یافته است، گفت: جلب نظر سرمایه گذاران برای ارائه تقاضا، نقطه آغازین مراحل مختلف جذب و حضور سرمایه گذار قلمداد میشود.
وی با ارائه تحلیلی از نقش و اهمیت اتصال خط ریلی به منطقه آزاد انزلی در معادلات حمل و نقلی، و ترانزیت بین المللی از حضور رییس جمهور جهت افتتاح طرح مزبور، تا پایان امسال خبر داد و با اشاره تراز تجاری مثبت ۱۳.۵ میلیارد دلاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با صادرات ۱۸ میلیارد دلاری بیان کرد: مناطق آزاد بدون بهرهگیری از بودجه دولتی به این موفقیتها دست یافتهاند و در حالیکه حدود ۹۰ درصد مصرف بودجه کشور صرف امور جاری و مابقی در حوزه عمرانی هزینه میشود، در مناطق آزاد این شاخص ۷۰ درصد زیرساختی و ۳۰ درصد جاری است.
مشاور رئیس جمهور با تصریح براینکه طی سالهای آتی، مناطق آزاد یکی از موتورهای اصلی اقتصادی کشور تبدیل خواهند شد، افزود: استفاده از فرصتهایی چون فراخوان یا شناسایی سرمایه گذاران، بیانگر سرزنده و پویا بودن منطقه در مسیر برندینگ است.
عبدالملکی خواستار اعمال منعطف و مبتنی بر شرایط، تغییر و تحولات داخل و خارج از منطقه آزاد، طرح جامع در راستای تسهیل و تسریع فرآیندهای بررسی تقاضاهای سرمایهگذاری شد و اظهار امیدواری کرد که سازمان منطقه آزاد انزلی تا پایان سالجاری موفق به جذب ۶۰ درصد از طرحهای سرمایهگذاری گردد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور بر لزوم بررسی دقیق طرحهای سرمایهگذاری جهت رسیدن به قرارداد تأکید کرد و هدف از برگزاری نشست ستاد جهش سرمایهگذاری در مناطق آزاد با حضور خود را بررسی تقاضاهای سرمایهگذاری ارائه شده به مناطق آزاد و مسیر طی شده از ابتدای سال تاکنون دانست.
به گفته وی، در قالب جلسات این ستاد، بعد از ارزیابی تک تک تقاضاهای مطرح؛ مسائل پیشروی در رویههای جاری و بایسته جهت افزایش دقت در جذب سرمایه گذاران واقعی با هم افزایی همه جانبه مورد تدقیق قرار میگیرد.
نظر شما