تحولات منطقه

به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، نشان زرین و جایزه ویژه «مکتب هنر رضوی» به هنرمندان مؤثر در اشاعه فرهنگ و معارف رضوی با زبان هنر اهدا می‌شود.

اهدای نشان زرین به هنرمندان مؤثر در اشاعه فرهنگ رضوی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

مدیر کلان پروژه مکتب هنر رضوی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با آستان نیوز در این خصوص با اشاره به این‌که مؤسسه در ذیل این مکتب به عنوان دال مرکزی فعالیت‌هایش، برنامه‌های متنوعی را در سه سال اخیر اجرا کرده است، اظهار کرد: به عبارتی این مؤسسه برای تحقق موضوع مکتب هنر رضوی در سه محور اصلی آن یعنی حضور هنرمندان، کنش نظریه‌پردازان و اقدامات سیاستگذاران، از قالب‌های متعدد برنامه‌ای استفاده می‌کند.

محمدجواد استادی افزود: در واقع این مؤسسه تلاش کرده در حوزه‌های مختلف هنری فعالیت‌های گوناگونی تعریف شود تا با انجام این فعالیت‌ها بتواند اهداف مکتب هنر رضوی را محقق کند. به بیانی دیگر، این مکتب به عنوان یک مدل و الگوی مفهومی عمل کرده و یک سری برنامه تعریف می‌کند. به طور مثال، اگر مؤسسه فیلم مستند تولید می‌کند، این فیلم به عنوان یکی از قالب‌های هنری درصدد اجرای اهداف مکتب هنر رضوی است.

اهمیت طراحی نشان

در ادامه مشاور مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، رویدادسازی را یکی از رویکردهای مهم و تأثیرگذار فرهنگی در دنیا دانست و گفت: در واقع سعی می‌شود با ایجاد یک رویداد، جهت‌بخشی مشخص در راستای اهداف از پیش تعیین شده صورت گیرد تا در نهایت منجر به تأثیرگذاری شود.

استادی بیان کرد: بنابراین مؤسسه در کنار تعریف مجموعه‌ای از رویدادهای هنری و ادبی برای تحقق اهداف خود به طور مستقل و مجزا همچون برگزاری جشنواره‌ها، بر آن شد تا در رویدادها و جشنواره‌هایی که در کشور نیز برگزار می‌شود بتواند به شکل ملی و گاهی بین‌المللی جهت‌بخشی و اثرگذاری کند. 

وی با تأکید بر برپایی جشنواره‌های متعدد در حوزه‌های مختلف هنری و ادبی در کشور افزود: بدین ترتیب این مؤسسه تصمیم گرفت تا ضمن شناسایی این رویدادهای مهم ملی و بین‌المللی، با متولیان برگزاری آن‌ها ارتباط برقرار کرده و اقدامی در جهت تمایل مخاطبان و شرکت‌کنندگان این جشنواره‌ها به سمت تولید آثار رضوی انجام دهد. بدین منظور، نشان زرین مکتب هنر رضوی در مؤسسه طراحی شد.

استادی اظهار کرد: این نشان در واقع یک جایزه اختصاصی است که در جشنواره‌های مختلف به برترین اثر که به ترویج فرهنگ و معارف رضوی با زبان هنر در آن جشنواره پرداخته باشد، اعطا می‌شود. همچنین این جایزه شامل نشان زرین مکتب هنر رضوی، لوح تقدیر و جایزه نقدی است.

چگونگی انتخاب برگزیدگان دریافت نشان

مدیر کلان پروژه مکتب هنر رضوی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی در خصوص چگونگی انتخاب برگزیدگان دریافت این جایزه ارزشمند نیز گفت: جشنواره‌های مورد نظر، آثار رسیده به دبیرخانه خود را در اختیار مؤسسه قرار می‌دهند و داوران منتخب مؤسسه، این آثار را بررسی می‌کنند.

وی ادامه داد: در این داوری به منظور انتخاب برگزیده دریافت نشان، ضمن توجه به عناصر تکنیکی و فنی، به میزان نقش و اثرگذاری آن آثار در نشر فرهنگ و معارف رضوی توجه می‌شود. همچنین طبیعی است که با توجه به ماهیت و قالب هر جشنواره، متخصصان هیئت داوری اعطای نشان انتخاب شوند.

استادی تصریح کرد: امیدواریم در مدت نزدیک به سه سال از اهدای جایزه و نشان زرین مکتب هنر رضوی، این نشان بتواند به شرکت‌کنندگان این جشنواره‌ها انگیزه بیشتری برای تولید آثار رضوی در دوره‌های بعدی جشنواره ببخشد و در نتیجه هنرمندان در این جشنواره‌ها آثار رضوی ارائه کنند.

وی افزود: بی‌تردید این اقدام موجب خواهد شد تا جریانی در حوزه تولید آثار رضوی شکل گیرد. در واقع این مؤسسه با اهدای این نشان نیز درصدد است که علاوه‌بر تولید مستقیم آثار هنری و ارائه سفارش به هنرمندان، بتواند موجی از تولید آثار رضوی به طور غیرمستقیم در کشور ایجاد کند.

شایان ذکر است، نخستین نشان رزین مکتب در آیین پایانی چهاردهمین جشنواره «کتاب سال سلام» ویژه کودک و نوجوان به سپیده خلیلی و دومین نشان زرین این مکتب نیز در اختتامیه دومین جشنواره بین‌المللی عکس «مزارات» به فرشید احمدپور، در دی ماه سال جاری اهدا شد.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.