اپل به دلیل سرقت حق امتیاز اختراع دو شرکت برای ساعت های هوشمند و کاهش فروش تلفن های همراه خود در بازار های چین با مشکلاتی روبرو شده است.

چالش های جدید اپل/ سرقت حق امتیاز اختراع دو شرکت!

اخیرا خبرگزاری رویترز در دو گزارش جداگانه ای از چالش ها و مشکلات جدید شرکت اپل برای ساعت های هوشمند خودش به نام اپل واچ و گوشی های همراه آیفون خبر داده است. مشکلاتی که احتمالا ، باعث کاهش فروش محصولات این شرکت در بازارهای جهانی و در نهایت کاهش درآمد آن می‌شود.

طبق گزارش خبرگزاری رویترز ، دادگاهی در آمریکا شکایت شرکت" ماسیو" از شرکت اپل را درباره مالیکت معنوی حسگرهای اکسیژن خون در مدل های جدیدتر اپل واچ تایید و از شکایت آن حمایت کرد. پیشتر نیز ، ۲ رای برای شکایت از اپل درباره سرقت اختراع از ماسیو و شرکتی دیگر شده بود ؛ در پی این شکایات ، دادگاه تجدید نظر در رای خود اعلام کرده بود ممنوعیت واردات و فروش اپل واچ های هوشمند ، متوقف می‌شود تا درخواست اپل برای توقف طولانی مدت رای در طول فرآیند تجدید نظر مورد بررسی قرار گیرد.

رای دادگاه تجدید نظر مربوط به یافته های دفتر ثبت و اختراع و علائم تجاری آمریکا می‌باشد ؛ این رای در حالی صادر می‌شود که اپل به طور جداگانه ای سعی دارد ممنوعیت واردات اپل واچ به بازار ایالات متحده آمریکا توسط کمیسیون بین المللی تجارت را لغو کند تا بتواند در بازار های داخلی حضور داشته باشد. ممنوعیت واردات در حال حاضر اجرا نمی‌شود چرا که اپل آن را به دلیل ضررهای مالی به چالش کشیده بود و درخواستی مبنی بر لغو آن داده بود. این داداگاه تا ۱۰ ماه ژانویه به ITC فرصت داده بود تا به درخواست کوپرتینویی ها ( اپل ) پاسخ دهد. در ۲۶ ماه اکتبر ۲۰۲۳ میلادی ، کمیسیون تجارت بین المللی آمریکا اعلام کرد که اپل دو حق امتیاز اختراع شرکت " ماسیو " و شرکت " Cercacor Laboratories "را نقض کرده است.

 این کمیسیون پس از یک بررسی ۶۰ روزه تصمیم گرفت ممنوعیت فروش ساعت های هوشمند اپل که فناوری های سنجش اکسیژن خون ( شرکت ماسیو ) به کار رفته را ، نهایی کنند ؛ اما این شرکت پیش از این تصمیم ، اقدام به حذف ساعت های هوشمند حامل فناوری ذکر شده از فروشگاه های در سطح شهر ها و فروش آنلاین آن را متوقف کرده بود. اپل قبل از تعطیلات کریسمس فروش ساعت های خود را متوقف کرد و در ۲۷ دسامبر درخواست کرد اگر دستورات پیشین دادگاه به مدت دو هفته پابرجا بماند با خسارت های غیر قابل جبرانی روبرو میشود ؛ در نهایت دادگاه تجدید نظر آمریکا ، ممنوعیت واردات کمیسیون دولتی برای واردات اپل واچ را به طور موقت لغو کرد و این شرکت می تواند فروش ساعت های هوشمند پرچمدار خود را دوباره شروع کند.

چالش های اپل در بازار گوشی همراه چین / رقبای چینی آیفون ، دردسر تازه اپل

خبرگزاری رویترز اخیرا گزارش کرده ، شرکت اپل در کشور چین گوشی های آیفون خودش را با تخفیف می فروشد و قیمت خرده فروشی این محصولات را تا ۵۰۰ یوآن ( ۷۰ دلار ) کاهش داده است. ضمن اینکه رقابت فروش تلفن همراه در بزرگترین بازار موبایل جهان بیش از پیش افزایش یافته است. بخش زبان چینی وبسایت شرکت اپل اعلام کرده ، این شرکت آمریکایی قیمت برخی از مدل های آیفون را تا ۵ درصد کاهش داده که این تخفیفات ، در بازه زمانی محدود به عنوان رویداد سال نو ارائه شده از ۱۸ تا ۲۱  ماه ژانویه و پیش از تعطیلات سال نوی چینی در اواسط فوریه برگزار می‌شود.

 این نوع ارائه خدمات درحالی انجام می شود که میزان فروش آیفون ۱۵ که جدیدترین نسخه تلفن همراه اپل می باشد ، در کشور چین بسیار بدتر از نسخه های پیشین بوده است. ناگفته نماند اپل سالهاست که قیمت جدیدترین سری آیفون خود را کاهش نداده است. اپل در حالی قیمت های تلفن های خود را کاهش داده که در سپتامبر ۲۰۲۳ هنگام رونمایی از سری ۱۵ قیمت آن را افزایش نداد و بسیاری از کاربران وکارشناسان را متعجب کرد.

اما رقبای آیفون در داخل چین مدل های قابل رقابت با این گوشی همراه ارائه می‌کنند ؛ حتی برخی شرکت ها و وزراتخانه های دولتی نیز به کارمندان خود اعلام کرده اند از دستگاه های اپل استفاده نکنند. این موضوع در واکنش به وضع محدودیت برای برنامه های نرم افزاری چینی در آمریکا به دلایل امنیتی انجام می شود.

ضمن اینکه برنامه های کاربردی خرید آنلاین در چین مانند Pinduoduo قیمت تلفن های آیفون ۱۵ و۱۵ پرو را از سال جدید میلادی تا کنون ۱۶ درصد کاهش داده اند. همچنین فروش آیفون در هفته نخست سال  ۲۰۲۴ میلادی نسبت به همین بازه در یک سال قبل از آن ۳۰ درصد کاهش داشته بود.

همچنین ، علاوه بر شرکت هوآووی که تلفن های همراه ساخت آن قابل رقابت با گوشی های آیفون می‌باشد ، شیائومی و سایر شرکت های فناوری سخت افزاری و نرم افزاری دیجیتال در چین رقیبی سرسخت برای کوپرتینویی ها می‌باشد.

لازم به ذکر است به گزارش رویترز ، هفته گذشته نیز مشاور ارتباطات وستاگر اعلام کرد ، با مدیران ارشد اجرایی اپل در آمریکا دیدار کرده است. محورهای گفت وگو و رایزنی او ، قوانین دیجیتال اتحادیه اروپا بوده است. وی در دیدار با تیم کوک ، مدیر ارشد اجرایی اپل درباره تعهد این شرکت به اجازه توزیع برنامه های خود در خارج از اپ استور و همچنین موضوعات مرتبط با سرویس پخش موسیقی اپل گفت و گو کرد. 

حمید اسدی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.