تحولات منطقه

امروزه با پیشرفت علم و فناوری عینک‌ها و لنزهای جدیدی برای درمان بیماری‌های چشمی ساخته شده است. از جمله آن‌ها بیماری گلوکوم می‌باشد.

عینک‌ها و لنزهای جدید هوشمند / درمان گلوکوم و افزایش مسافت دید با ساخت محصولاتی نوآور
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

پیشرفت‌های علم و فناوری باعث کمک به صنعت پزشکی در جهان امروز شده است. پیشرفت‌هایی که به بینایی و دید افراد برای درمان بیماری‌های چشم کمک‌های زیادی کرده و همچنان فناوری‌های نو کمک‌های جدید و قابلیت‌های مناسبی را برای افراد داری بیمار چشمی ارائه می‌کند. عینک‌های الکترونیکی و لنزهای چشمی از مهمترین پیشرفت‌های حوزه صنعت پزشکی با کمک فناوری‌های نوین می‌باشد.

از آنجایی که چشم‌ها با افزایش سن ضعیف‌تر می‌شوند ، در نتیجه باعث تغییر تمرکز دید افراد نیز می‌شود. همچنین دیدن مسافت‌های مختلف نیز مشکل‌تر می شود اما با پیشرفت علم و فناوری سیستم‌های فوکوس خودکار لنزها ، اکنون چنان کوچک و کارآمد شده‌اند که در یک عینک جای می‌گیرند و می‌توانند این مشکل را تا حد قابل قبولی مرتفع نمایند.

"گلوکوم" یا "آب سیاه" اصطلاحی برای کاربرد گروهی از اختلالات( بیماری‌های )چشمی با علت‌های متفاوت ولی با اثری بالینی و مشترک برروی چشم‌ها و عصب بینایی که وابسته به فشار داخل چشمی می‌باشد. این موضوع به دلیل تجمع مایع درون چشمی در قسمت جلویی چشم‌ها به وجود می‌آید و عصب بینایی که چشم را به مغز متصل می‌کند در اثر افزایش فشار درون چشم( iop )آسیب می‌بیند.

بیماری گلوکوم به تدریج گسترش می‌یابد و قبل از نابینایی آسیب جبران‌ناپذیری را به چشم فرد می‌زند. اگر بیماری به موقع درمان نشود منجر به نابینایی فرد خواهد شد. زمانی گلوکوم ردیابی و شناسایی می‌شود که آسیبی به چشم زده باشد. اما محققان دانشگاه " Northumbria " انگلیس و "بوغازینچی" ترکیه لنزی طراحی و ساخته‌اند که می‌تواند به تشخیص زود هنگام گلوکوم منجر شود.

لنز های ساخته شده توسط پژوهشگران این دانشگاه ها ، نوسان فشار درون چشم را با کمک اطلاعات جمع‌آوری شده جهت تشخیص گلوکوم را ردیابی می‌کنند و اکنون روی چشم تعدادی از بیماران( اروپایی )آزمایش شده است. با نصب یک حسگر غیر فعال الکتریکی در لنز( نرم )چشمی ، اطلاعات مورد نظر چشم بیمار را کسب می‌کنند. این لنز از جنس "PDMS"ساخته شده است. داده‌های جمع‌آوری شده به طور بی‌سیم و شبکه‌ای توسط یک سامانه خوانش الکترونیک پوشیدنی جمع‌آوری و پردازش می‌شود. داده‌های پردازش شده در مرحله بعد برای ارزیابی به چشم‌پزشک ارسال می‌شود. محققان معتقدند این لنز علاوه بر تشخیص گلوکوم می‌تواند برای ردیابی علایم دیگر از جمله سنجش الکترولیت چشم ،گلوکز ، اسید لاکتیک و سایر محتویات موجود در چشم به کار رود.

عینک‌ها و لنزهای جدید هوشمند / درمان گلوکوم و افزایش مسافت دید با ساخت محصولاتی نوآور

عینک ژاپنی vixion

شرکت"vixion  "که زیر مجموعه شرکت ژاپنی"هویا" می‌باشد ، عینک "اتو فوکوس 01vixion" را در نمایشگاه محصولات مصرفی الکترونیکces  2024 به نمایش گذاشت. این عینک بسیار ساده در حقیقت یک حسگر tof  می‌باشد که در آن مسافت‌های بین فرد و مرکز دید او را اندازه گیری می‌کند. حسگرهای ToF یک فناوری کاربردی جدید فعال ، برای سنجش عمق دید چشمی به طور واقعی می‌باشد. این لنز با تغییر حالت باعث می‌شود فرد مجبور نباشد از ماهیچه چشمی خود برای تغییر تمرکز یا همان فوکوس دید استفاده کند. این عینک‌ها به افراد این امکان را می‌دهد که بتوانند هر چیزی را به طور واضح و شفاف ببنیند ؛ با استفاده از این عینک‌ها افراد اشیاء را از فاصله 5 سانتی متری تا مسافت بی نهایت را می‌توانند کاملا شفاف ببینند.

تنظیم این عینک‌ها نیز به راحتی انجام می‌شود. کاربران می‌توانند با پدهای کنار بینی ، این گجت را تنظیم کنند تا دقیق روی بینی جا بیافتد و لنزها را عقب- جلو بلغزاند تا با چشم‌ها و موقعیت فرد هماهنگ شود. یک "دیوپتر" نیز برای تنظیم چشم قرار داده شده است تا ویژگی کانونی هرچشم را نشان دهد( دیوپتر نشان دهنده میزان تحدب و یا تعقر شیشه عینک یا لنز بیمار می‌باشد). این عینک‌ها مجهز به قابلیت "اتوفوکوس" برای افرادی که به سردردهای مختلف همچون میگرن دچار می‌شوند ، به ویژه برای افرادی که سنین بالایی دارند مناسب می‌باشد. از آنجایی وزن این گجت 55 گرم می‌باشد و یک باتری 10 ساعته ، پورت شارژ "اس بی سی" و فناوری "بلوتوث 5" را دارد ، استفاده از آن راحت می‎باشد.

لازم به ذکر است این گجت در کشور ژاپن 690 دلار قیمت گذاری و عرضه شده ، اما شرکت سازنده قصد دارد آن را وارد بازارهای جهانی کند. نمونه‌هایی شبیه به این گجت‌ها هرساله در نمایشگاه‌ها و یا مراسمات مختلف صنعت فناوری‌های نوین( الکترونیک )رونمایی و در معرض دید باز دیدکنندگان قرار داده می‌شود. شرکت های آسیایی متعلق به کشورهای شرق آسیا پیشرو در این حوزه فناوری می‌باشند ؛ به ویژه شرکت‌هایی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت می‌کنند. شرکت‌هایی مثل سامسونگ ، ال جی ، شیائومی ، پاناسونیک و...که تقریبا در تمامی صنایع ارتباط دیجیتال محصولاتی را ارائه می‌‎کنند از جمله این شرکت‌ها می‌باشند.

حمید اسدی-خبرنگار تحریریه جوان قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.