۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳
کد خبر: 959069

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مداخله افراد پزشک نما در امور پزشکی مصداق ارتکاب جرم است، از پلمب چهار هزار و ۳۸ مرکز غیرمجاز در ۹ ماهه امسال خبر داد.

پلمب بیش از چهار هزار مرکز غیرمجاز پزشکی

سعید کریمی  افزود: یکی از بزرگترین مشکلات هر جامعه‌ این است که افراد اقدام به اشتغال در مشاغلی می‌کنند که تخصصی در آن ندارند؛ این موضوع اما در برخی حوزه‌ها حیاتی‌تر است؛ برای مثال اشتغال افراد به امور پزشکی بدون داشتن صلاحیت و علم کافی و مجوزهای لازم، سبب به خطر افتادن جان افراد و ایجاد آسیب‌های جبران‌ناپذیر خواهد شد.

وی اظهار داشت: برای مثال امروزه در برخی از مراکز اعمال زیبایی مانند تزریق ژل و بوتاکس و لیزرهای پوستی و حتی برخی از جراحی ها توسط کسانی انجام می شود که فاقد مجوز و صلاحیت پزشکی هستند.

کریمی، خرید و فروش غیرقانونی دارو، فعالیت در حوزه‌های غیرمرتبط پزشکی، اجاره دادن پروانه پزشکی و غیره را از مصادیق جرم دخالت در امور پزشکی برشمرد و ادامه داد: چنانچه فردی بدون داشتن مجوز اشتغال به امور پزشکی و دارویی و بدون داشتن مدرک دانشگاهی در این رشته اقدام به انجام امور پزشکی و درمانی کند، در این صورت این فرد مرتکب عمل مجرمانه دخالت کردن در امور پزشکی شده است.

وی تصریح کرد: در ۹ ماهه امسال چهار هزار و ۳۸ مرکز غیرمجاز توسط وزارت بهداشت پلمب شده و مجرمین به مراجع قضایی معرفی شده اند اما به علت درآمد زیادی که برای افراد سودجو و فاقد صلاحیت در این زمینه وجود دارد و اینکه قوانین بازدارندگی لازم را ندارند، متاسفانه انگیزه برای دخالت افراد فاقد صلاحیت در امور زیبایی و پزشکی وجود دارد.

پلمب بیش از چهار هزار مرکز غیرمجاز/مداخله پزشک نما در امور پزشکی جرم است

به گفته معاون وزیر بهداشت، در این شرایط، معاونت درمان به هموطنان عزیز توصیه می‌کند قبل از مراجعه برای انجام امور پزشکی به خصوص اعمال زیبایی با مراجعه به سایت نظام پزشکی از صلاحیت فرد ارائه دهنده خدمت اطمینان حاصل کنند.

قبل از مراجعه برای انجام امور پزشکی به خصوص اعمال زیبایی با مراجعه به سایت نظام پزشکی از صلاحیت فرد ارائه دهنده خدمت اطمینان حاصل کنید.

کریمی تاکید کرد: در سایت نظام پزشکی با جستجوی نام پزشک می توان به پزشک بودن یا نبودن فرد ارائه دهنده خدمت و تخصص پزشکان مطابق با مدرک تحصیلی آنها پی برد. در این صورت مردم می‌توانند پزشکان معتبر را از پزشک‌نماها متمایز کنند. همچنین در مراجعه به هر مرکز درمانی به پروانه فعالیت آن مرکز به توسط وزارت بهداشت صادر شده و نصب آن در معرض دید بیماران الزامی است، ضروریست برای حفظ سلامت خود و پیشگیری از عوارض و آسیب های احتمالی، به هیچ عنوان به مرکزی که از وزارت بهداشت مجوز ندارد، مراجعه نکنند.

وی افزود: اگر مراجعه‌کننده متوجه شود که فردی که این عمل‌های زیبایی را انجام می‌دهد مجوز و صلاحیت لازم را ندارد، می‌تواند مطابق قانون از شخص مزبور شکایت کند و یا با سامانه ۱۹۰ تماس بگیرد تا وزارت بهداشت و مراجع قضایی به آن رسیدگی کنند.

معاون درمان وزارت بهداشت از نمایندگان مجلس خواست تا قوانین سختگیرانه‌تری را در برخورد با افراد پزشک نما و مداخله گران حوزه درمان وضع کنند تا بتوان از سلامت مردم صیانت کرد.

وی از قوه قضاییه اشد برخورد با افراد فاقد صلاحیت را خواستار شد و تصریح کرد: از دستگاه قضا تقاضا می شود د در برخورد با افراد پزشک نما که سلامت مردم را به مخاطره می اندازند، هیچ مسامحه ای نداشته و برخورد شدید و قاطعی با این افراد صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.