به گزارش قدس خراسان، فرودگاه شهدای گناباد صبح پنجشنبه چهارم خرداد ۱۴۰۲ با به زمین نشستن هواپیمای حامل رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر راه و شهرسازی افتتاح و نخستین پرواز مسافربری فرودگاه گناباد پس از ۳۰ سال انتظار از مهر ماه امسال در این فرودگاه برقرار شد.
طبق گفته مدیر روابط عمومی اداره کل فرودگاههای خراسان رضوی، این پرواز که در مسیر رفت و برگشت گناباد - تهران برقرار شد، با استقبال کمنظیر مردم استانهای خراسان رضوی و جنوبی مواجه شد به طوری که از ۱۰ مهر تا ۲۳ دی ۲ هزار و ۷۳۰ مسافر از طریق فرودگاه گناباد جابهجا شدهاند.
حسن جعفری گفت: میانگین مسافران پروازهای ورودی ۱۲۰ نفر و میانگین مسافران پروازهای خروجی از این فرودگاه ۱۳۲ نفر بوده است.
پروازهایی که زمینگیر شد
آبان ماه اما پروازها از طرف شرکت هواپیمایی کنسل و علت هم تأمین دستگاه جتاستارت عنوان شد. تأمین تجهیزات هندلینگ از درخواستهای شرکت هواپیمایی وارش بود؛ اما مسئولان اعلام کردند براساس قانون، خود شرکت باید آنها را تأمین کند.
برقراری دوباره پروازها از آذر ماه
دوم آذر ماه محمود امانی بنی مدیر کل فرودگاههای خراسان رضوی، خبر از سرگیری پروازهای فرودگاه گناباد را با ورود تجهیزات به این شهرستان اعلام کرد و گفت: به دنبال پیگیریهای شبانهروزی به منظور برقراری دوباره پروازهای فرودگاه شهرستان گناباد، تجهیزات هندلینگ شامل یک دستگاه ایراستارت، یک دستگاه گراند پاور و تعدادی گاری حمل بار مسافر به فرودگاه گناباد وارد شد؛ این پروازها ادامه یافت تا اینکه ۲۳ دی ماه شرکت هواپیمایی وارش با ارسال پیامک به افرادی که بلیت خریداری کرده بودند، اعلام کرد پروازهای فرودگاه گناباد کنسل شده است.
انتقاد امام جمعه گناباد از وضعیت فرودگاه این شهر
با تعطیلی دوباره فرودگاه گناباد و لغو پروازهای آن به دلیل نبود امکانات و تجهیزات مناسب، امام جمعه گناباد به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: در روز افتتاح این فرودگاه، وزیر راه و شهرسازی حضور داشته است. اگر فرودگاه دارای نواقص و مشکلاتی بوده، چرا آن را افتتاح کرده است؟
حجتالاسلام حسن صادقینسب افزود: مردم از وضعیت فرودگاه گناباد به شدت گلایه دارند و این رفتارها موجب بیاعتمادی مردم میشود. مسئولان باید جدیتر این مشکلات را پیگیری کنند.
وی تأکید کرد: از مسئولان انتظار میرود اگر پروژهای را افتتاح کردهاند، آن را رها نکنند و حمایتها و تجهیزات آن را نیز فراهم سازند تا سرمایه ملی از بین نرود.
تجهیزاتی که تأمین شد، جوابگوی فرودگاه نبود
موضوع را از مدیر کل فرودگاههای خراسان رضوی پیگیری کردیم.
محمود امانی بنی در این باره اظهار کرد: تجهیزاتی که دوم آذر ماه از یکی از شرکتهای هواپیمایی تأمین کردیم، جوابگوی نیاز این فرودگاه نبود. بنابراین با پیگیریهایی که از استانداری خراسان رضوی داشتیم و با موافقت معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، فرودگاه مشهد این تجهیزات را با بودجهای که استانداری تأمین میکند، به زودی خریداری خواهد کرد.
مدیر کل فرودگاههای خراسان رضوی با بیان اینکه پروازهای فرودگاه گناباد پیش از نوروز برقرار میشود، متذکر شد: فرودگاه گناباد به لحاظ زیرساختی هیچ مشکلی ندارد. تجهیزات هندلینگ مانند پله و تجهیزات جابهجایی بار بر عهده شرکت وارش است.
وی افزود: از مهر تا ۲۳ دی استقبال مردم از این پروازها ۹۷درصد بوده است.
فرودگاه شهدای گناباد با وسعت ۳۸۰ هکتار با ۲ هزار و ۷۰۰ متر باند دارای عرض ۶۰ متر است و تا فرودگاه مشهد ۲۷۰ کیلومتر، تا فرودگاه سبزوار ۳۰۰ کیلومتر و تا فرودگاه بیرجند ۲۱۸ کیلومتر فاصله دارد و پس از راهاندازی، سومین فرودگاه خراسان رضوی بعد از مشهد و سبزوار بوده است.
به گفته مدیر عامل فرودگاههای کشور شاید ساخت این فرودگاه از لحاظ اقتصادی با صرفه نباشد؛ ولی محور توسعه شرق کشور خواهد شد.
خبرنگار: معصومه مؤمنیان
نظر شما