تحولات منطقه

طی مراسمی با حضور معاون رئیس جمهور۵۰۰ واحد مسکن روستایی به اهالی ۵ روستای شهرستان مشهد اهدا شد.

۵۰۰ واحد مسکن روستایی در ۵ روستای مشهد اهدا شد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، صبح روز پنجشنبه، ۲۶ بهمن ماه، مراسم قرعه کشی و اهدای ۵٠٠ واحد مسکن روستایی، در روستای اسماعیل آباد واقع در شهرستان مشهد برگزار شد.

در ابتدای این مراسم فرماندار مشهد بیان کرد: مردم بارها و بارها ثابت کردند که پای انقلاب هستند و همواره نشان دادند چطور باید عمل کرد.

موضوع تأمین مسکن مردم از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم و قولی بود که به مردم داده شد. ما کارگزاران باید به این مهم توجه می‌کردیم چراکه مساله مردم است و بخشی از مشکلات معیشتی مردم به مسکن برمی‌گردد.

محسن داوری ادامه داد: این قرعه کشی‌های هفتگی نشاط و امیدی در بین مردم ایجاد کرده است. تاکنون در گلبهار ۲۰ هزار واحد واگذار کردیم که در حال ساخت است و پیشرفت خوبی داشته است. در مهرگان نیز ۲۴۵۰و احد به مردم واگذار شده و مابقی تا خردادماه واگذار خواهد شد.

وی به واگذاری زمین به مردم در روستاها و شهرهای اقماری نیز اشاره کرد و گفت: یکی از طرح‌های ما این بود که در روستاها و شهرهای اقماری هم زمین واگذار کنیم و بنا بر واگذاری هر قطعه زمین بر ۲ نفر برای ساخت ساختمان دو طبقه بود. تاکنون ۲۱۰۰ زمین به روستاهای بخش مرکزی، احمدآباد و رضویه واگذار شده و ۶۰۰ واحد نیز در ملک آباد واگذار شده است. در این مراسم هم به ۴۷۰ نفر از ۵ روستای شترک، کنار گوشه، اسماعیل آباد، کنه بیست و پایین‌ده طی قرعه کشی زمین اهدا خواهد شد.

داوری بیان کرد: تمام پیش بینی‌ها برای فعالیت دستگاه‌های خدماتی صورت گرفته و با بنیاد مسکن قرار بر این است که به مدت ۲ هفته پروانه صادر و ظرف ۶ ماه ساخت‌وساز صورت بگیرد و مردم در مسکن سکونت کنند. به ازای هر واحد ۳۵۰ میلیون تومان با کارمزد ۵ درصد و باز پرداخت ۲۰ ساله به مردم ارائه می‌شود. ۵۰ درصد هزینه پروانه ساخت را نیز دولت ارائه می‌کند و برای مابقی هزینه نیز به مردم تخفیف داده می‌شود. لازم به ذکر است که در گزینش افراد هم تلاش شده زمین به افرادی واگذار شود که مستحق حقیقی هستند و پالایش درستی صورت بگیرد.

پس از آن معاون امور عمرانی استاندار خراسان رضوی نیز بیان کرد: سهمی که دولت در استان خراسان رضوی برای نهضت ملی مسکن مشخص کرده ۳۹۱ هزار واحد است. ۴۶۰ هزار نفر در استان برای این طرح ثبت نام کردند که از این تعداد ۱۳۰ هزار نفر تأیید نهایی شدند. این نهضت در ۴ بخش حمایتی، بازآفرینی، روستایی و خود مالکی پیگیری می‌شود.

جواد خدایی بیان کرد: با تأمین ۱۰۰ هزار واحد زمین در استان، بخش زیادی از نیاز متقاضیان به زمین را تأمین کردیم و از این نظر رتبه ۱ کشوری هستیم. در حوزه بازآفرینی نیز تاکنون در حدود ۲۷ هزار پروانه بازسازی در بافت فرسوده صادر کردیم و رتبه دوم را در بازآفرینی شهری داریم. همچنین ۳۰ هزار مسکن روستایی در بخش‌های مختلف داریم که نشان از تمرکز ویژه بر این بخش است.

وی با اشاره به بازنگری ۱۱۱۳ طرح هادی روستایی گفت: برای توسعه روستا و همچنین برای جلوگیری از مهاجرت از روستا به شهر، به نهضت ملی مسکن در روستا ضریب دادیم. برای اولین بار در روستا زمین ۹۹ ساله واگذار می‌کنیم که سابقه نداشته است و این اتفاق از استان خراسان هم شروع شد. ضمن این که تاکنون ۲۵ هزار پروانه در بخش خود مالکی صادر شده است و در مجموع ۱۴۱ هزار واحد در حال ساخت در همه بخش‌های استان داریم. امید داریم تا سفر بعدی رئیس جمهور به استان، حداقل ۱۰ هزار واحد را به بهره برداری برسانیم.

پس از آن معاون حقوقی رئیس جمهور نیز که در مراسم قرعه کشی اهدای زمین به روستاییان حضور داشت مطرح کرد: ما همه مشکلات معیشتی کشور را می‌دانیم و به آن آگاهیم. زمانی با وجود همه پیشرفت‌ها از مسکن و معیشت جا ماندیم. برخی‌ها در گذشته می‌گفتند نیازی به این کارها نیست، اما بخش اصلی تأمین معیشت مردم به خوراک و مسکن برمی‌گردد. تاکید رهبر برای توجه به معیشت مردم نیز نشان از اهمیت این مساله دارد.

محمد دهقان بیان کرد: شاید تجربه نهضت ملی مسکن، تجربه بهتری از مسکن مهر باشد چرا که ایرادات و اشتباهات آن را دیدیم و درس گرفتیم.

اینکه مردم خودشان وارد میدان شوند و دولت زمین بدهد و کمک کار باشد، مردم را درگیر و وادار به اهتمام می‌کند. اصل کار مبارک است و اینکه در روستاها رخ می‌دهد مبارک‌تر است و حل مساله مسکن در روستا الویت دارد.

وی با تاکید بر اینکه همت مسوولان و مردم باید ادامه پیدا کند تا ساخت و ساز شروع شود و زیرساخت‌های اساسی به پروژه متصل شود گفت: جایی را سراغ داریم که زمین واگذار شده اما مردم هنوز آب ندارند و لذا از آن زمین نمی‌توان استفاده کرد.

دهقان در ادامه گفت: در همه امور آنجا که کار مردمی شد، ما موفق بودیم. اصل این انقلاب مردمی بود و امکان ندارد بقا پیدا کند مگر آنکه مردم آن را حفظ کنند.

خبرنگار: محدثه مودی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.