حسین امیرعبداللهیان سه شنبه شب در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی در جده و در جمع خبرنگاران افزود: درخواست صریح ما از کشور های اسلامی این بود که باید هر چه سریع تر قطع رابطه دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی، قطع ارسال کالا و قطع خرید کالا از این رژیم در سطح دولت های اسلامی انجام شود.
وی اظهار داشت: در بیان مواضع کشورهای اسلامی در حمایت از غزه هیچ اختلاف نظر جدی وجود ندارد اما آنچه امروز فلسطین برای حمایت از خود نیاز دارد بسنده نکردن به بیانیه های سیاسی است.
وزیر امور خارجه گفت: درخواست صریح ما از کشور های اسلامی این بود که باید هر چه سریع تر قطع رابطه دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی، قطع ارسال کالا و قطع خرید کالا از این رژیم در سطح دولت های اسلامی انجام شود.
وی تأکید کرد: اقدام خطرناکی که رژیم صهیونیستی دنبال می کند این است که تاریخ و هویت فلسطین را در سرزمین های اشغالی حذف کند.
امیرعبداللهیان افزود: آمریکایی ها امروز از کمک های انسانی صحبت می کنند، این اقدامات ریاکارانه است، آمریکا در این جنگ در کنار اسرائیل بود، بلکه مدیریت جنگ بر عهده آمریکا است. رژیم صهیونیستی باید به عنوان جنایت کار جنگی در دیوان لاهه مورد محاکمه قرار گیرد.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه روز سه شنبه ۱۵ اسفند ماه برای حضور در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری کشورهای اسلامی درباره غزه با بدرقه عبدالله بن سعود العنزی سفیر عربستان در ایران عازم جده شد.
سازمان همکاری اسلامی نشست اضطراری وزرای خارجه کشورهای اسلامی را در روز سهشنبه ۱۵ اسفند در شهر جده برای بررسی اوضاع غزه برگزار کرده است.
سازمان همکاری اسلامی ۵۷ عضو دارد و دبیرخانه آن در جده مستقر است.
دبیر کل سازمان همکاری اسلامی و یک تیم حقوقی در تاریخ ۲۶ فوریه (۷ اسفند) در دادگاه بینالمللی لاهه به نام این سازمان اظهارنامهای شفاهی که در آن به جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین به ویژه در نوار غزه پرداخته شد، ارائه کردند.
سازمان همکاریهای اسلامی در بیانیهای اعلام کرد: دبیرخانه این سازمان در کنار رصدخانه رسانهای که راه اندازی شده و کار خود را برای رصد جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و انتشار آن در رسانههای مختلف آغاز کرده است، در حال ایجاد یک دیدهبان حقوقی برای مستندسازی جنایات رژیم اسرائیل است.
سازمان همکاری اسلامی پیشتر نیز به منظور بررسی تحولات وضعیت غزه در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ ( ۲۶ مهر) نشست فوقالعاده کمیته اجرایی خود را در سطح وزرای خارجه کشورهای عضو این سازمان در جده عربستان برگزار کرده بود.
رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) جنگی ویرانگر علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که علاوه بر بروز یک فاجعه انسانی بیسابقه و تخریب گسترده زیرساختها، دهها هزار فلسطینی که بیشتر آنها کودک و زن هستند شهید شدند. این جنایات موجب شد تا مقامات تل آویو به اتهام «نسلکشی» به دیوان بینالمللی دادگستری معرفی شوند.
نظر شما