تحولات لبنان و فلسطین

رییس اداره امور عشایر سبزوار گفت: ۹ روستا و محله عشایری در غرب استان خراسان رضوی، متاثر از خشکسالی ها و کم‌بارشی‌های سالیان اخیر با تانکر سیار آبرسانی می‌شوند.

۹ روستای عشایری غرب خراسان رضوی با تانکر آبرسانی می‌شود

به گزارش قدس خراسان، حمید کیانی مهر اظهار کرد: این روستاها و محله‌های عشایری شامل "گراو، دوچاهی، شند، چاه وهاب، بیدک و کلاته قیچی" در بخش "روداب" سبزوار و نیز روستاهای "صدر آباد، عبدل آباد و آبروان" شهرستان خوشاب حدود ۱۲۰ خانوار با ۵۰۰ نفر جمعیت سکونت دارند.

رییس اداره امور عشایر سبزوار بیان کرد: آبرسانی سیار به این ۹ روستا و محله عشایری به طور منظم با ۱۲۰ سرویس در طول سال انجام می‌شود که امسال بیش از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای آبرسانی به این مناطق هزینه شده است.

وی با اشاره به انجام طرح‌های حفر و تجهیز چاه برای تامین آب بهداشتی این روستاها گفت: آب موجود در این مناطق به دلیل کیفیت نامطلوب، شوری و یا سختی، برای آشامیدن مناسب نیست.

کیانی مهر به اجرای طرح آبرسانی "ظفر" در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: با همکاری آب و فاضلاب استان و شهرستان، یک انشعاب آب به طول ۴۰ کیلومتر توسط اداره امور عشایر برای روستاها و محله های عشایری اجرا شد که اهالی روستاهای عشایری "چاه تلخ، گراب، شند، چاه شند و چهل‌غانی" به آب شرب دائمی و پایدار دسترسی پیدا کرده اند.

رییس اداره امور عشایر سبزوار در خصوص تامین آب شرب دام های عشایر نیز گفت: در روستاها و محله های عشایری شهرستان های سبزوار، جوین، داورزن و خوشاب هیچ نیازی به آبرسانی سیار برای شرب دام ها نیست.

وی دلیل این امر را شناسایی و مطالعه ۵۶ حلقه چاه مالداری، چشمه، قنات و... بیان کرد و گفت: تا کنون ۳۰ فقره از این منابع آبی احیا و مرمت شده و آبشخورهای مخصوص دام سبک و سنگین در آنها ایجاد شده است.

کیانی مهر همچنین به ساخت سد خاکی در منطقه عشایری "ذوالفرخ" در سالهای ۹۸ تا ۱۴۰۰ با اعتبار بیش از ۸۰ میلیارد ریال اشاره کرد و گفت: این سد علاوه بر تغذیه قنات روستا، چاه عمیق آب شرب این روستا را نیز تغذیه و تقویت می کند که امسال نیز بیش از ۶ میلیارد ریال برای لایروبی و مرمت قنات های این روستا و روستای "دوچاهی" هزینه شده است.

رییس اداره امور عشایر سبزوار مدیریت آبرسانی عادلانه را به عنوان یک راه حل کوتاه مدت برای رفع کمبود آب تابستانی عشایر برشمرد و گفت: راه حل درازمدت مشکل، حفر چاه عمیق و جدا سازی خط لوله آب عشایر از مجتمع آبرسانی ظفر است.

وی افزود: برای این منظور سه منطقه از سوی اداره عشایر به آب و فاضلاب معرفی شده که در صورت تصویب، اداره عشایر آمادگی مشارکت در هزینه های اجرایی آن را نیز دارد.

کیانی مهر همچنین احیای طرح ساخت مجتمع آبرسانی در منطقه غرب روداب سبزوار را پیشنهاد داد و گفت: اداره عشایر آمادگی مشارکت در تامین هزینه این طرح را دارد تا مشکل آبرسانی به روستاهای عشایری و غیرعشایری این منطقه برطرف شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.