تحولات منطقه

تولیت آستان قدس رضوی انس با قرآن و گسترش کرسی‌های تلاوت در جامعه همراه با تدبر و عمل به آموزه‎های آن را موجب هدایت، اصلاح و سازندگی فردی و اجتماعی دانست.

«گسترش کرسی‌های تلاوت»، مقدمه‌ای برای هدایت، اصلاح و سازندگی جامعه است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی عصر پنجشنبه(24 اسفندماه) همزمان با سوم ماه مبارک رمضان در محفل‌ نورانی‌ قرآن‌ کریم که با حضور جمعی‌ از حافظان‌، قاریان‌ و اساتید برجسته‌ قرآنی مشهد مقدس در تالار ولایت حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد، گسترش روزافزون قاریان و حافظان قرآنی در کشور را از برکات انقلاب اسلامی دانست و ابراز کرد: پیش از انقلاب تعداد قاریان و حافظان قرآن کریم بسیار محدود و انگشت شمار بود، اما امروز به برکت پیروزی انقلاب اسلامی تعداد قابل توجهی از قاریان و حافظان برجسته قرآن کریم در سنین مختلف در کشورمان پرورش یافته‎اند.

وی ضمن اشاره به برکات تربیتی فراوان جلسات قرآن، نسبت به گسترش جلسات خانگی قرآن و احیای دوباره این سنت مبارک تأکید و اظهار کرد: قاریان، حافظان و فعالان قرآنی می‎توانند در تقویت و گسترش کرسی‌های تلاوت در منازل و مساجد مؤثر و پیشگام باشند.

تولیت آستان قدس رضوی تلاوت قرآن همراه با تدبر در قرآن را از ارزش‌ترین عبادات خواند و تصریح کرد: قرآن کتاب سعادت و زندگی است، لذا باید به هر میزان که مقدور است روزانه تلاوت قرآن داشت و هنگام تلاوت تمام توجه خود را تنها به قرآن معطوف ساخت.

وی با بیان این که قاریان و حافظان قرآن باید الگوهایی از عاملان به قرآن در جامعه باشند، بیان کرد: قرآن کریم بزرگترین و روشن‎ترین معجزه جاودان پیامبر اکرم(ص) و راهنمای همیشگی بشریت برای سعادت و چگونه زیستن است.

حجت الاسلام والمسلمین مروی در ادامه به شفاعت قرآن کریم در آخرت اشاره و تصریح کرد: برای آنکه مورد شفاعت قرآن در روز قیامت قرار بگیریم باید در آن تدبر و عامل به دستورات و آموزه‎های آن باشیم، حفظ و قرائت قرآن بسیار ارزشمند است اما این‎ها باید مقدمه‌ای برای فهم، درک و عمل به قرآن باشد.

وی با بیان اینکه حتی یک آیه قرآن هم می‏تواند انسانی را متحول و به راه سعادت هدایت کند، تصریح کرد: در قرآن پروردگار متعال با انسان سخن می‌گوید، قرآن موجب انسان سازی، تحول و نجات انسان از پلیدی‌هاست و در طول تاریخ انسان‌های بسیاری با شنیدن آیات قرآن متحول شده و سعادتمند شدند.

تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: دنیای مادی ظرفیت صورت حقیقی قرآن را ندارد، از این رو در روز قیامت تمثال حقیقی و عینی قرآن ظاهر می‌شود و از آنان که معارف قرآنی را درک و به آموزه‎ها و رهنمودهای آن عمل کرده‌اند، شفاعت می‌کند.

وی با بیان اینکه قرآن نعمتی بزرگ، باعظمت، قابل احترام و تکریم است، بر لزوم حفظ حرمت قرآن و رعایت آداب احترام به قرآن همچون استماع و سکوت هنگام تلاوت، برخاستن هنگام دریافت و تحویل قرآن و ... تأکید و خاطرنشان کرد: قرآن کریم، کتاب بزرگی است که عظمت آن از عظمت خداوند نشأت می‌گیرد، رعایت آداب ظاهری احترام به قرآن مقدمه‎ای برای کسب معرفت و فهم قلبی و باطنی قرآن است.

گفتنی است، در این محفل قرآنی چند تن‌ از قاریان‌ و حافظان‌ به‌ تلاوت‌ قرآن‌ کریم‌ پرداختند و در ادامه گروه‌های همخوانی‌ دینی به اجرای برنامه پرداختند.

شرکت‌ کنندگان‌ در این‌ مراسم‌ نماز مغرب‌ و عشاء را به‌ امامت‌ حجت الاسلام والمسلمین مروی اقامه‌ کردند و سپس روزه خود را بر سفره متبرک رضوی افطار کردند.

منبع: آستان نیوز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.