به گزارش قدس آنلاین، محمد خانچی یکشنبه در جمع رسانه ها با بیان اینکه ابلاغهای لازم به همه دستگاههای اجرایی با توجه به فعالیت سامانه بارشی از روز دوشنبه هفته جاری در استان صادر شد بیان کرد: در این مدت رصد راهها و اقامتگاههای بین راهی توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان باید انجام شود.
وی با اشاره به هشدار سازمان هواشناسی کشور مبنی بر بارش با حجم بالا از روز دوشنبه تا چهارشنبه هفته جاری بیان داشت: اقداماتی ازجمله برگزاری نشست مدیریت بحران با مدیریت استاندار خوزستان، بررسی های میزان حجم بارشها و کارهای پیشگیرانه و مقابله با رخدادهای احتمالی نظیر؛ ذخیره سازی آب در سدهای استان، رهاسازی آب و سناریوهای متناسب با این موضوع، پایش مستمر رودخانهها و پایین دست سدها و همچنین بررسی مدلهای مختلف هواشناسی و دریافت حجم بارشها در نقاط مختلف و تدوین برنامهها متناسب با شرایط در دستور کار قرار گرفت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان افزود: باتوجه به تجربه سیلاب سال ۹۸ در خوزستان، تلاش داریم علاوه بر حفظ ذخایر سدها که به دلیل بارشهای کم در سال آبی جاری، به حداقل رسیدهاند، به گونهای رفتار شود که کمترین مشکل و خسارت را در این روزها که میزبان مهمانان نوروزی در استان هستیم، شاهد باشیم.
خانچی اضافه کرد: به دلیل حضور عشایر در مناطق عشایری استان، اطلاع رسانی.های لازم به جامعه هدف برای ذخیره.سازی مواد غذایی و خودداری از استقرار در مناطق سیلابی صورت گرفته است تا با کمترین مشکل مواجه شوند.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: به کشاورزان اعلام شده پمپهای آب موجود مسیر رودخانه ها را جابه جا کنند، همچنین موضوع اسکان اضطراری مهمانان نوروزی و افرادی که در معرض سیلاب قرار دارند، پیش بینی شده است.
خانچی با اشاره به تقسیم کار میان گروههای امدادی و جهادی گفت: همه ظرفیتهای استان آماده هستند تا علاوه بر بهرهمندی از بارش باران مشکلی برای هم استانیها و مهمانان نوروزی ایجاد نشود.
وی درخصوص وضعیت بارشهای پیشرو اظهار کرد: براساس پیشبینیهای هواشناسی، بیشترین بارشها در ارتفاعات و مناطق کوهستانی رخ میدهد، اما بیشتر شهرها شاهد بارندگی خواهند بود.
خانچی گفت: به عنوان مثال برای اهواز حداقل ۵۰ میلیمتر بارش پیشبینی شده بنابراین برنامهریزیها برای همه شهرستانها با اولویت شهرستانهای دارای بیشترین بارش شده است، ضمن اینکه باتوجه به اینکه استانها بالادست حجم بالای بارندگی را دارند، باید مدیریت ذخیره و رهاسازی آب و سیلاب در حوضه کارون و دز به صورت همزمان انجام شود.
خانچی افزود: باتوجه پیش بینی وقوع بارشهای پرحجم در خوزستان و کشور، لایروبی مسیلهای همجوار مناطق مسکونی و روستایی، مسیل های هدایت کننده آب به سوی تالاب.ها و کانالهای ریزگرد در سطح استان انجام شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان تصریح کرد: همه سازمانها و ارگانها براساس دستور استاندار خوزستان بسیج شدند و تقسیم کار انجام شده و با هماهنگی خوبی آماده مقابله و مدیریت بحران هستند.
نظر شما