به گزارش قدس آنلاین،مسئول کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی اظهار کرد: ۳۵ هزار نسخه کتاب در حوزههای علوم قرآنی و حدیثی به کتابخانه آستان قدس رضوی اختصاص دارد.
زهرا قربانی اظهار کرد: مجموعهای بالغ بر ۳۵ هزار نسخه از منابع دستاول شیعی و اهلسنت در حوزههای علوم قرآنی و حدیثی و تازهترین منابع منتشر شده مرتبط، در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی در دسترس اهل علم و پژوهش قرار دارد.
وی افزود: طلاب حوزههای علمیه، دانشجویان الهیات، اندیشمندان قرآنی، پژوهشگران و علاقهمندان به قرآن و معارف قرآنی از جمله مخاطبان این کتابخانه تخصصی هستند که امکان استفاده از افزون بر ۸۰۰ پایاننامه قرآنی را نیز در این کتابخانه دارند.
قربانی به نصب بیش از ۱۰۰ نرمافزار تخصصی قرآنی همچون مجموعه کامل نرمافزارهای نور و مکتبهالشامله و مرقوم روی رایانههای موجود در کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث اشاره کرد و توضیح داد: همچنین این کتابخانه با گردآوری بالغ بر ۱۰۰ نسخه کتاب کودک و نوجوان با محوریت معارف قرآن و اهلبیت (ع) تلاش کرده پاسخگوی نیاز مطالعاتی فرزندانِ همراه اعضاء و مراجعان خود بهویژه مادران محقق باشد.
چگونگی ارائه خدمات مطالعاتی
مسئول کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی ادامه داد: اعضای کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی علاوه بر امکان مطالعه منابع در محل این کتابخانه تخصصی و تهیه کپی از منابع چاپی آن برطبق ضوابط کتابخانه مرکزی، امکان امانت برخی از منابع غیر مرجع و همچنین منابع حوزه کودک و نوجوان آن را دارند. مراجعان کتابخانه در صورت نیاز میتوانند از خدمات مشاوره کارشناس پژوهشی تالار نیز استفاده کنند.
قربانی تصریح کرد: این کتابخانه تخصصی باتوجهبه تغییر رویکرد در امانت منابع از سال ۱۴۰۱، شاهد افزایش فراتر از صددرصدی امانت و تحویل منابع در سال ۱۴۰۲ بوده که بیانگر افزایش مخاطبان و اعضای فعال این کتابخانه است.
وی اعلام کرد: این کتابخانه علاوه بر ارائه خدمات به اعضاء کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی، پذیرای مراجعان مهمانی است که برای چند ساعت یا چند روز متقاضی استفاده از خدمات این کتابخانه هستند. این مراجعان با ارائه کارت شناسایی معتبر و تکمیل فرم معرفی مهمان، میتوانند از این خدمات بهرهمند شوند.
قربانی بیان کرد: در این راستا این کتابخانه تخصصی، به طور میانگین ماهیانه، پذیرای بالغ بر ۱۰۰ نفر مهمان اعم از استادان دانشگاه، طلاب حوزههای علمیه، دانشجویان، دانشآموزان و علاقهمندان به معارف قرآنی از شهرهای مختلف ایران و کشورهایی مانند پاکستان، عراق، هندوستان، افغانستان و... است.
مسئول کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی ادامه داد: محققانی که بهصورت گروهی به حرم مطهر رضوی مشرف میشوند، میتوانند با هماهنگی قبلی در قالب طرح اعتکاف علمی از فضای مطالعاتی این کتابخانه استفاده کنند.
وی گفت: محققان، پژوهشگران و فعالان قرآنی در زمان حضورشان در این کتابخانه بهصورت غیرمستقیم به همه منابع مخزن چاپی نیز دسترسی دارند که در صورت نیاز در کمترین زمان منابع اطلاعاتی از طریق نرمافزار کتابخانه از مخزن اصلی یا آرشیو درخواست و بلافاصله در اختیار آنان قرار میگیرد.
انجام فعالیتهای متنوع قرآنی
قربانی تصریح کرد: کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی در سال ۱۳۸۹ تأسیس شده و رکن اصلی فعالیتهای آن، ترویج و نشر هر چه بیشتر علوم و معارف قرآنی است.
مسئول کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی افزود: وبسایت دوزبانه فارسی و عربی کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث به نشانی http://library.aqr.ir/quran، محتواهای متنوعی شامل اخبار قرآنی، نکتهها و حکایتهای قرآنی، معرفی منابع چاپی و کتابهای کودک، نرمافزارهای قرآنی، پایاننامهها، مجموعهها، شخصیتها و... را در دسترس کاربران فضای مجازی قرار میدهد.
قربانی گفت: این کتابخانه در کنار ارائه خدمات مطالعاتی، فعالیتهای اثرگذار قرآنی دیگری نیز در طول سال انجام میدهد که میتوان به برگزاری سلسلهنشستهای تخصصی قرآنی با بهرهگیری از ظرفیتهای علمی محققان و قرآنپژوهان عضو سازمان و اجرای طرح قرآنی «آیهای از نور» در راستای تدبر و آشنایی بیشتر با مفاهیم قرآنی در فضای مجازی مرتبط با کتابخانه اشاره کرد.
وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاههای مناسبتی با محوریت قرآن و معارف اهلبیت (ع)، مشارکت در اجرای طرح «زنگ کتاب» سازمان در مدارس ابتدایی و معرفی بهترین کتابهای دینی متناسب با این گروه سنی و برپایی مسابقات قرآنی، از دیگر فعالیتهای این کتابخانه تخصصی به شمار میآید.
قربانی بیان کرد: از ابتدای دیماه ۱۴۰۲، بهمنظور تسهیل ارتباط با اعضای کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث و در راستای اطلاعرسانی در زمینه تازههای منابع، نشستهای تخصصی و اطلاعیههای مربوط به این بخش و نیز معرفی بهترین کتابها، در پیامرسان «ایتا»، کانالی با نام این کتابخانه ایجاد شده است.
مسئول کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی افزود: از دیگر فعالیتهای این کتابخانه، تولید محتوای قرآنی و دینی و اشتراک در پاتوق فرهنگی آستان قدس رضوی است که شامل تهیه پوستر و ویدئو با محتوای معرفی کتاب، گزارش تصویری نشستها، تازههای منابع و گزارش نمایشگاههای این مرکز است.
قربانی خاطرنشان کرد: این کتابخانه تخصصی در ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۳ نیز با برپایی نمایشگاه با موضوع ماه مبارک رمضان و با تأکید بر آیات قرآن، روایات و ادعیه این ماه، برپایی نمایشگاه بهار طبیعت با تأکید بر قرآن و روایات و برگزاری نشست قرآنی با موضوع «امام حسن مجتبی (ع): پندها و عبرتها» در نیمه ماه رمضان، میزبان اعضای کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی و مراجعان مهمان آن است. همچنین مسابقه قرآنی تسنیم در این ایام برگزار خواهد شد.
کتابخانه تخصصی علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی، همهروزه بهجز روزهای تعطیل رسمی، از ساعت ۷:۱۵ تا ۱۳:۳۰، در طبقه منهای یک کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در حرم مطهر، پذیرای اهل کتاب و کتابخوانی است.
نظر شما