به گزارش قدس آنلاین، «دمیترو کولبا« وزیر امور خارجه اوکراین روز سهشنبه و در مصاحبهای با پالتیکو گفت: «اگر سامانه های پدافند هوایی کافی، یعنی پاتریوتها را در اختیار داشتیم، میتوانستیم نه تنها از جان مردم، بلکه از اقتصاد خود نیز در برابر نابودی محافظت کنیم».
رسانه آمریکایی نوشته درخواست وزیر امور خارجه اوکراین برای دریافت سامانههای آمریکایی پاتریوت در یک لحظه دشوار برای کییف در تلاش برای دفع حملات از سوی روسیه است. حمایت غرب، که در ۲ سال پیش قوی بود، در ماههای اخیر به دلیل مخالفتهایی از سوی کنگره با بسته کمکی جدید ایالات متحده تضعیف شده است.
متحدان اروپایی کییف اما تلاش کردهاند تا این شکاف را پر کنند و به تامین تسلیحات و کمکهای مالی برای اوکراین بپردازند.
کولبا در ادامه گفت: «وقتی نیروهای اوکراینی در حال از دست دادن مواضع خود هستند، بیایید دلیل آن را بررسی کنیم. دلیلش این است که روسیه از بمبهای هدایت شونده بسیار پیشرفته هوایی استفاده کرده است».
او توضیح داد که «این بمبها، تسلیحاتی هستند که اگر باید به هدف برخورد کنند، حتما این اتفاق میافتد و راه فراری وجود ندارد».
وزیر خارجه اوکراین ادامه داد: «نمیتوانید این بمبها را از مسیرشان منحرف کنید. آنها درست روی سر شما فرود میآیند و همه چیز را نابود میکنند. به همین دلیل است که ما مواضع خود را از دست میدهیم و تنها راه برای جلوگیری از آن این است که جنگندههای حامل آنها را در هوا منفجر کنیم. ما به سامانههای دفاع هوایی در خطوط مقدم نیاز داریم».
این دیپلمات ارشد اوکراینی یک دور باطل را توصیف میکند؛ تسلیحات متوقف میشوند یا ارسال آنها به تاخیر میافتند یا به تعداد ناکافی عرضه میشوند و سپس متحدان میگویند اوکراین در حال عقبنشینی است. غیرممکن است که اوکراین با این وضعیت برنده شود. متحدان از خود میپرسند که چرا باید تسلیحاتی که «تغییرگر بازی» هستند را در اختیار اوکراین قرار دهند.
کولبا میگوید: «خوب دوستان، این تصویری که از جنگ و پیروزی ما در آن برای خودتان متصور شدهاید، با حقیقت جور در نمیآید؛ سربازان اوکراینی سلاح کافی برای جنگیدن ندارند چون شما آنها را به ما نمیدهید».
او در پاسخ به سوالی درباره بسته کمکی ۶۰ میلیارد دلاری «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به اوکراین که چندین ماه است توسط جمهوری خواهان در کنگره متوقف شده گفت: «ما از تصمیم گیری استقبال خواهیم کرد. از اکتبر گذشته به اوکراین چارچوبهای زمانی برای تحویل این کمکها داده شده است. هر بار که ضربالاجل جدیدی میشنوم، فقط میگویم خداوند آمریکا و کنگره را در پناهش نگه دارد.»
کولبا درباره پیشنهادهای «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه درباره اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین نیز گفت: «ما از بابت دیدگاه ماکرون سپاسگذاریم. اگرچه اوکراین هرگز خواستار اعزام سربازان اروپایی نشده اما سران اتحادیه اروپا باید این ایده را که یک روز این اتفاق شاید رخ بدهد، عادت کنند. دقیقا میدانم که اروپاییها اصلا به ایده جنگ عادت ندارند اما آنها باید به این مساله فکر کنند که اوکراین میتواند پیروز شود اما اگر شکست بخورد، پوتین متوقف نخواهد شد».
نظر شما