تحولات منطقه

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با اشاره به همزمانی رخداد حمله تروریستی به سالن کنسرت کروکوس و کشتار مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه گفت: اقدام تروریستی در منطقه مسکو از سوی کشورها و نگرش هایی حمایت می شود که مردم فلسطین را در غزه به شهادت می‌رسانند.

سفیر ایران در روسیه: حامیان جنایات غزه، بانیان حمله تروریستی کروکوس بودند
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، کاظم جلالی این سخنان را شامگاه دوشنبه ۱۳ فروردین در آیین ضیافت افطار با شیخ راویل عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه در محل ساختمان سردار شهید سلیمانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو بیان کرد.
در این آیین که با عنوان "افطار در قدس – مردم غزه را دریابید"، برگزار شد، سفیر ایران در مسکو گفت: همان افرادی که مردم بی پناه غزه را به خاک و خون می کشند، مردم دیگری را که برای تفریح در محلی حضور یافته بودند را هدف اقدامات غیرانسانی خود قرار دادند.
وی در ادامه وقوع حادثه تروریستی مسکو را باری دیگر به دولت و مردم روسیه تسلیت گفت و اظهار داشت: با وجود تلاش‌های دشمنان جهان اسلام برای انتساب بانیان اصلی این حمله به جهان اسلام، با هوشیاری مسئولان روسیه و مسلمانان این کشور، به هدف خود دست نیافتند.

در این آیین که با حضور جمعی از مسئولان جمعی از مسئولان اداره دینی مسلمانان روسیه، روسای مراکز فرهنگی ایران در روسیه از جمله مرکز اسلامی مسکو، رایزنی فرهنگی سفارت ایران، نمایندگی دانشگاه جامعه المصطفی و بنیاد ابن سینا برگزار شد، کاظم جلالی خاطرنشان کرد: دین اسلام، دین عقلانیت و تعادل است و اقدام تروریستی در منطق اسلام وجود ندارد.

سفیر ایران در مسکو در این آیین همچنین از مواضع دولت و مسلمانان روسیه در حمایت از مردم مظلوم فلسطین قدردانی کرد. جلالی ابراز امیدواری کرد که آیین گرامیداشت روز جهانی قدس در مسکو همچون سال های گذشته به شکل باشکوهی با مدیریت اداره دینی امور مسلمانان روسیه در مسجد جامع مسکو برگزار شود.

شیخ راویل عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه نیز در این آیین از پیام امام خمینی (ره) به میخائیل گورباچف آخرین زمامدار دوران اتحاد جماهیر شوروی به عنوان پیامی پیامبرگونه یاد کرد که اهمیت آزادی عمل دینی را در جامعه بشری یادآور شد.

رئیس اداره امور دینی مسلمانان روسیه در ادامه گفت: از همان سال های نخست نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به نام روز جهانی قدس، ما در مسکو این آیین را برپا داشتیم و همبستگی خود را با مردم فلسطین اعلام کردیم و امسال نیز از سفرای کشورهای عربی و اسلامی برای حضور در آیین ویژه این روز دعوت به عمل آورده ایم.

تیراندازی تروریست‌ها و اقدام آنها به پرتاب بمب های آتش زا قبل از اجرای کنسرت در تالار شهر کروکوس در منطقه مسکو شامگاه جمعه سوم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به فاجعه انسانی منجر شد.
در این حمله تروریستی ۶۹۵ نفر از جمله ۱۵ کودک آسیب دیدند که از این تعداد تاکنون ۱۴۴ نفر جان باخته‌اند. در میان اسامی جانباختگان، نام پنج کودک نیز دیده می‌شود. .
شاهدان عینی در زمان وقوع حمله تروریستی به تالار شهر کروکوس از حضور چهار تروریست سخن گفتند که بعدا گفته شد آنها بطری بنزین برای آتش زدن سالن نیز همراه داشتند. این آتش‌سوزی منجر به فروریختن بخش‌هایی از این تالار شد.
به گفته رئیس کمیته تحقیقات روسیه، تروریست ها ساعت ۱۹.۵۸ جمعه سوم فروردین (به وقت مسکو) (۲۰:۲۸ به وقت تهران) به تالار شهر کروکوس رسیدند و ساعت ۲۰.۱۱ ساختمان را ترک کردند.
عملیات آواربرداری و جستجوی قربانیان این حادثه از زیر آوار سه شنبه هفتم فروردین ماه خاتمه یافت.
عاملان اصلی حمله تروریستی اوایل صبح روز شنبه ۲۳ مارس (چهارم فروردین ۱۴۰۳) در حالی که به سمت مرز اوکراین می‌رفتند، در منطقه بریانسک بازداشت شدند. در بازجویی مشخص شد که آنها شهروند تاجیکستان هستند.
ابتدا اعلام شد که ۱۱ فرد به اتهام اقدام و همدستی در این پرونده تروریستی بازداشت شده‌اند و پس از آن نیروهای امنیتی روسیه با استناد به اعترافات افراد دستگیر شده، در مناطق مختلف این کشور، در حال شناسایی و دستگیری افرادی هستند که با در اختیار قرار دادن امکانات و کمک به پنهان کردن تروریست‌ها، در این حمله نقش داشته‌اند. سازمان امنیت فدرال روسیه روز دوشنبه ویدئوی اعترافات یکی از دستگیر شدگان را منتشر کرد.
این فرد در ویدیوی منتشر شده اعتراف کرد که وظیفه وی تامین چند قبضه اسلحه کلاشنیکف و انتقال آن به محل اختفای گروه اجرای عملیات بوده است.
مادر فرد دستگیر شده نیز گفت: چند پلیس ساعت چهار صبح از قسمت بالکن وارد منزل ما شدند و محمد زبیر را دستگیر کردند. تا آن لحظه نمی‌دانستم که او در این حمله دست داشته است.
با وجود آنکه رسانه‌ها و مقامات غربی، از گروه تروریستی داعش به عنوان عامل این حمله تروریستی یاد کرده و اوکراین را از دخالت در این عملیات تبرئه کرده‌اند، مقام‌های مسکو ضمن تعجب از سرعت عمل غرب در شناسایی عوامل تروریستی بر تکمیل تحقیقات خود در این زمینه تأکید کرده‌اند.
ویچسلاو والودین رئیس دومای دولتی (مجلس سفلی) روسیه نیز به دنبال طرح مباحث درباره درنظر گرفتن شدیدترین مجازات برای تروریست‌های کروکوس گفت: برای بازگشت حکم اعدام و اجرای آن در پرونده حملات تروریستی، نیازی به همه‌پرسی یا تصویب قانون جدید وجود ندارد و از آنجا که مجازات اعدام با رأی دادگاه قانون اساسی تعلیق شده بود، رأی جدید این دادگاه به بازگشت دوباره حکم اعدام کفایت می‌کند.
منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.