همزمان با فصل بهار و گردهافشانی گلها، میزان احتمال بروز حساسیت در افراد نیز افزایش مییابد که نشانههای آن، تا حدودی به ویروس سرماخوردگی شباهت دارد؛ به همین سبب ممکن است افراد در تمیز دادن آنها از یکدیگر دچار مشکل شوند.
دکتر جسی براکمونت، پزشک عمومی در کلینیک مایو در این زمینه چنین میگوید: مردم عموما با توجه به علائم اولیه مثل گرفتگی و آبریزش بینی، سرفه و عطسه، گمان میکنند دچار سرماخوردگی شدهاند و احتمالات دیگر را نادیده میگیرند. به همین سبب ممکن است یک حساسیت ساده را با ویروسهای شدیدتر مثل سرماخوردگی اشتباه بگیرند.
امروزه با افزایش میانگین دمای هوا، فصولی که در آن احتمال ابتلا به آلرژی بیشتر است، افزایش یافته است. برای تشخیص این ۲ مشکل رایج در فصل بهار، با کارشناسان این زمینه گفتگویی صورت گرفته است که نتایج آن در ادامه بازگو خواهد شد.
حساسیت فصلی چیست؟
به گفته پزشکان کلینیک مایو، آلرژی زمانی به وجود میآید که سیستم ایمنی بدن مواد بی خطر را مضر شناسایی کرده و به آنها بیش از حد نیاز واکنش نشان میدهد.
حساسیتهای فصلی که گاهی اوقات به نام تب یونجه هم شناخته میشود، بسیاری از بزرگسالان را تحت تاثیر خود قرار داده و با تغییر فصل سیستم ایمنی را بیشتر تحریک میکند.
دکتر نیتا اودن، رئیس مرکز آسم، آلرژی و سیسنوس و همچنین سخنگوی بنیاد آسم و آلرژی آمریکا معتقد است که در فصل بهار، درختان عامل اصلی ایجاد حساسیت هستند با اینکه در تابستان و پاییز، گردههای علف ریشه اصلی این موضوع به شمار میروند.
سرماخوردگی چیست؟
بیماری سرماخوردگی عادی، عموما به ویروسی اتلاق میشود که در زمانهای خاصی از سال بر افراد چیره میشود. این ویروس بیشتر افراد را در بهار و تابستان درگیر خود میکند.
از طرفی بیماریهای دیگری هم از جمله آنفولانزا وجود دارند که در زمانهای مختلف میتوانند منجر به علائمی مشابه سرماخوردگی شوند.
مقایسه حساسیت و سرماخوردگی
بارزترین عامل اشتراک بین سرماخوردگی و آلرژی، عطسههای مکرر و آبریزش بینی است که به گفته برخی کارشناسان، احساس ضعف و خستگی هم میتواند به فهرست شباهتها اضافه شود.
اما با این حال تفاوتهایی نیز میان آنها وجود دارد به عنوان مثال حساسیت باعث خارش گلو و اطراف چشم میشود در حالی که سرماخوردگی فاقد این علامت است و معمولا منجر به درد در ناحیه گلو میشود.
تفاوت بعدی مربوط به طول زمان درگیری با علائم است. به طور معمول نشانههای سرماخوردگی پس از چند روز کاهش پیدا کرده و ناپدید میشوند اما علائم حساسیت در تمام مدت فصل گردهافشانی گیاهان پابرجا است.
سرماخوردگی یک بیماری عفونی و مسری به شمار میرود که از طریق تنفس و تماس پوستی میتواند افراد را مبتلا کند اما آلرژی، عفونی و قابل سرایت نیست و وابسته به نوع برخورد سیستم ایمنی با محیط اطراف دارد.
درمان حساسیت
پزشکان راههای متعددی را برای درمان و رفع آلرژی مطرح کردهاند؛ به عنوان مثال شستشوی بینی با آب نمک میتواند مخاط را کاهش داده و با از بین بردن عوامل حساسیتزا به بهبود حال فرد کمک کند. علاوه بر این، قطرههای بینی و اشکهای مصنوعی هم بر درمان موثر شناخته شدهاند.
درمان سرماخوردگی
درمان این بیماری برای بیشتر افراد یکسان بوده و به صورت توصیه میشود که حین درگیری با آن، استراحت، مصرف نوشیدنی کافی و رعایت دوره قرنطینه رعایت شود.
منبع:گاردین
ترجمه: تکتم شریفی نژاد _ خبرنگار تحریریه جوان قدس
نظر شما