تحولات منطقه

دیپلمات ارشد اوکراین فاش کرد که کی‌یف پذیرای درخواست‌های آمریکا و دیگر متحدان غربی برای دست کشیدن از حمله به زیرساخت‌های نفتی روسیه خواهد بود، آن هم تنها در صورتی که این ذی‌نفعان کمک‌های نظامی خود را افزایش دهند.

وزیر خارجه اوکراین رسما بابت قیمت نفت از غرب اخاذی می‌کند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین پیشنهاد خود را در مورد اینکه چگونه غرب می‌تواند نظر مثبت اوکراین را برای همکاری جلب کند، در مصاحبه روز یکشنبه خود ارائه کرد. اظهارات او پس از آن بیان شد که لوید آستین، رئیس دفاع آمریکا در اوایل این ماه ابراز نگرانی کرد که حملات پهپادی اوکراینی علیه پالایشگاه‌ها و تأسیسات ذخیره‌سازی نفت روسیه می‌تواند باعث افزایش قیمت بین‌المللی انرژی شود.

کولبا به شبکه تلویزیون «رادا» گفت: «شما باید به منافع خود فکر کنید. اگر شرکای شما می‌گویند "ما به شما هفت سامانه پاتریوت می‌دهیم، اما از شما درخواستی داریم؛ لطفا این کار و آن کار را انجام ندهید"، در این صورت چیزی برای صحبت وجود دارد.»

وزیر خارجه اوکراین افزود: «از سوی دیگر، اگر سامانه و بسته کمکی در رابطه با این درخواست ارائه نشود، در این صورت چیزی برای صحبت وجود ندارد.» او افزود: «همه صرفا به بهترین شکل ممکن، زنده می‌مانند.»

محموله‌های تسلیحاتی از واشنگتن، بزرگ‌ترین حامی تلاش‌های جنگی کی‌یف علیه روسیه، در ماه‌های اخیر در بحبوحه تلاش‌های جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده برای جلب موافقت کنگره برای کمک بیشتر به اوکراین، کاهش یافته است. قانونگذاران جمهوری‌خواه از درخواست بایدن برای بیش از ۶۰ میلیارد دلار هزینه اضافی، پس از اینکه دولت او ۱۱۳ میلیارد دلار بودجه تاییدشده قبلی را هزینه کرد، مخالفت کردند.

حامیان مالی کی‌یف پیشتر ابراز نگرانی کرده بودند که حملات اوکراین به عمق خاک روسیه با سلاح‌هایی که اعضای ناتو ارائه کرده‌اند، می‌تواند منجر به درگیری گسترده‌تر شود. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در اوایل ماه جاری گفت که واشنگتن از حملات اوکراین در خاک روسیه حمایت نمی‌کند. آستین بعدا تاکید کرد که کی‌یف می‌تواند بر اهداف نظامی تمرکز کند زیرا ضربه زدن به زیرساخت‌های نفتی می‌تواند بازارهای بین‌المللی را متلاطم کند.

دیمیترو کولبا گفت به صحبت‌های آستین گوش داده است، اما هیچ رابطه علت و معلولی در این مورد نمی‌بیند. او ادعا کرد که وقتی یک پالایشگاه در روسیه «منفجر می‌شود» مشکلات ناشی از آن به بازار انرژی روسیه محدود می‌شود و در هر صورت، اوکراین باید منافع خود را در اولویت قرار دهد.

همچنین وزیر امور خارجه اوکراین در گفت‌وگوی دیگری تاکید کرد که از شرکای غربی کشورش «پشت درهای بسته» می‌خواهد سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت را به کی‌یف اجاره دهند.

کولبا به رسانه اوکراینی تی‌اس‌ان گفت: «وقتی پشت درهای بسته می‌نشینیم، به شرکای خود می‌گویم عزیزان من، هر چه شما بخواهید. اگر می‌خواهید اجاره دهید، بگذارید ما آنها را اجاره کنیم. اگر می‌خواهید مرز شما پوشش داده شود، ما موافقت می‌کنیم. اما آنها را به اوکراین بدهید.»

وقتی از کولبا پرسیده شد که آیا شرکای کی‌یف با ارائه سیستم‌های پاتریوت به اوکراین در چنین شرایطی موافقت کرده‌اند، کولبا اعتراف کرد که «این تصمیم هنوز تأیید نشده است.»

او افزود که اوکراین در حال حاضر در حال مذاکره برای انتقال دو سامانه پاتریوت و یک سامانه SAMP-T است. وزیر خارجه اوکراین خاطرنشان کرد: «موضوع سامانه‌های دفاع هوایی امروز داغ‌ترین و مشکل‌سازترین مساله است.»

به گزارش خبرگزاری راشا تودی، حملات پهپادهای اوکراینی از اوایل ماه مارس چندین پالایشگاه روسیه را هدف قرار داده است. سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه می‌گوید که کی‌یف به تروریسم و حملات دوربرد علیه جمعیت غیرنظامی روسیه متوسل شده است تا «حامیان غربی خود را در مورد توانایی‌اش برای مقاومت در برابر ارتش روسیه متقاعد کند.»

وزیر دفاع روسیه افزود: «این در حالی است که کی‌یف هیچ موفقیت واقعی در میدان نبرد نداشته است.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.