مرتضی افقه، استاد اقتصاد دانشگاه اهواز در خصوص لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم که دولت به مجلس ارائه کرده است، به خبرنگار قدس تصریح کرد: بنده با پیشنهاد دولت در این لایحه مبنی بر کاهش مالیات عملکرد تولید از 25 به 15 درصد کاملاً موافق هستم. این به معنای کاهش 40 درصدی مالیات بخش تولید است که بسیار مفید خواهد بود.
وی ادامه داد: امیدواریم کاهش مالیات بخش تولید هر چه سریع تر در مجلس مصوب شود تا تولیدکنندگان از این امر بهره ببرند. در شرایط فعلی، تولید از جوانب مختلف تحت فشار است، این طور حمایت ها از تولید می تواند کمک کننده باشد.
استاد اقتصاد دانشگاه اهواز خاطرنشان کرد: هر گونه تسهیل در امر تولید اعم از هزینه ها و موانع بروکراتیک که دولت و مجلس بتوانند پیش ببرند، حتماً می تواند مفید باشد و به نفع کشور است.
افقه گفت: مالیات یکی از ابزارهایی است که می توانیم از آن در راستای سوق دادن سرمایه های راکد به سمت بخش های مولد استفاده کنیم. البته نیاز است دولت به آماده سازی بستر تولید بپردازد. به نحوی که سرمایه ها به این بخش جذب شوند و تولید صورت بگیرد.
وی ادامه داد: نیاز است در کنار اعمال مالیات بر سرمایه های راکد به انجام اقداماتی در راستای برداشتن موانع تولید مبادرت کنیم. در غیر این صورت، صاحبان سرمایه به فکر راه چاره ای برای دور زدن قانون خواهند بود و سرمایه هایشان را به بخش های دیگری خواهند برد.
استاد اقتصاد دانشگاه اهواز خاطرنشان کرد: کاهش مالیات بخش تولید و در نظر گرفتن مشوق ها برای سرمایه گذاری های خرد مردمی که در لایحه مطرح شده است، می تواند عاملی در راستای تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم باشد. نیاز است که دولت به مدیریت متغیرهای غیراقتصادی نیز بپردازد. کنترل این مسائل می تواند به رشد اقتصادی کشور کمک کند.
افقه گفت: لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و پیشنهادات مطرح شده در آن مبنی بر کاهش مالیات بخش تولید، در نظر گرفتن معافیت های هدفمند، اعمال مشوق برای سرمایه های خرد مردمی و... را در جهت تحقق جذب مشارکت مردم به سمت تولید مهم ارزیابی می کنم. تصویب هر چه سریع تر لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند به نفع کشور باشد. مجلس نباید خود را معطل لوایح بیهوده کند. باید در مورد لوایحی که برای اقتصاد کشور بسیار ضرروی هستند، به جمع بندی برسد.
واقعیت این است که در شرایط فعلی، مالیات های بالای تولید، نبود انگیزه برای توسعه زنجیره ارزش و مالیات سنگین بر کار افراد، مانع از جهش تولید و سرمایه گذاری خرد مردم در اقتصاد مولد شده است. دولت با هدف ایجاد جذابیت برای بخش تولید و از جذابیت انداختن رکود سرمایه، لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم را روانه مجلس کرده است. در این لایحه، تمرکز اصلی بر اصلاح قوانین مالیاتی در راستای تسهیل سرمایهگذاری مولد است.
به زعم کارشناسان، لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم به عنوان لایحه ای بسیار مهم و حیاتی برای حمایت از بخش تولید و افزایش مشارکت عمومی در اقتصاد باید سریعاً به تصویب مجلس برسد. تصویب سریع این لایحه مهم در مجلس به منظور بهره برداری از مزایای این اصلاحات مالیاتی و تشویق مردم به مشارکت در فعالیتهای تولیدی بسیار ضروری است.
به ویژه کارشناسان تأکید دارند که این لایحه در راستای مدیریت سرمایه های خرد بسیار اثرگذار خواهد بود. زیرا مشوق های در نظر گرفته شده برای سرمایه های خرد مردمی، انگیزه ای برای آنان به منظور مشارکت در اقتصاد به وجود می آورد.
یکی از جنبههای اساسی حمایت از تولید از طریق مشارکت مردم، حمایت مالیاتی هدفمند از بخش تولیدی است. با کاهش فشار مالیاتی بر فعالیتهای تولیدی، دولت میتواند فضای مساعدی را برای رونق کسب و کار و گسترش فعالیتهای اقتصادی ایجاد کند.
نظر شما