طبق ماده ۱۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۴۰۰/۷/۲۴ مادران دارای فرزند دوقلو و بیشتر میتوانند از مرخصی زایمان به مدت یک سال استفاده کنند اما سازمان تامین اجتماعی، بدون در نظر گرفتن این قانون، همچنان مرخصی مادران صاحب دوقلو را ۹ ماه و مرخصی یکساله را برای مادران صاحب سه قلو و بیشتر در نظر میگیرد.
اجرا نشدن این قانون در حالی است که نگهداری از دوقلوها برای همه مادرانی که چنین شرایطی دارند، در کنار همه شیرینیهایی که یک مادر تحربه میکند، سخت و گاه طاقتفرساست.
یکی از مادران صاحب فرزند دو قلو درباره عدم اجرای این قانون توسط سازمان تامین اجتماعی گفت: سامانه سازمان تامین اجتماعی برای ثبت مدارک مرتبط با مرخصی زایمان و پرداخت مزایای این مدت، از همان ابتدا آب پاکی را روی دست ما ریخت؛ بهطوری که تنها امکان انتخاب آیکون ۶ تا ۹ ماه مرخصی و دریافت حقوق برای مادران صاحب فرزند دوقلو فعال است.
وی با اشاره به پیگیریهای بینتیجه در این خصوص ادامه داد: وقتی با سامانه تلفنی تامین اجتماعی (۱۴۲۰) تماس گرفتیم، کارشناس تامین اجتماعی اطلاعی از این قانون نداشت و پس از پرس و جو از مدیران خود، اعلام کرد که هنوز ابلاغیهای به آن ها داده نشده است؛ بنابراین مرخصی و مزایای شما همان ۹ ماه محاسبه میشود.
به گفته این مادر، برخی دیگر نیز راهکار ارائه میدهند؛ مثلاً گفتهاند پس از اتمام دوره ۹ ماهه مرخصی با مراجعه به دیوان عدالت اداری، برای احقاق حق قانونی خود اقدام کنیم که در صورتی که رای دیوان به نفع ما باشد، تنها میتوانیم از غرامت استفاده کنیم اما همچنان مرخصی همان ۹ ماه خواهد بود.
وی ادامه داد: این رشته سر درازی دارد؛ گره کور این ماجرا گویا باید با کفش آهنین در رفتوآمدهای اداری حل شود؛ حال آنکه برای مادری با چنین شرایط، زمان و انرژی، طلا و کیمیاست.
بنا بر آمار مرکز رصد سازمان ثبت احوال کشور، در سال گذشته تعداد ۲۹ هزار و ۷۲۸ چندقلو در کشور متولد شدهاند که از این تعداد، ۲۸ هزار و ۱۴۸ دو قلو بودهاند؛ امتناع سه ساله سازمان تامین اجتماعی در اجرای قانون، در حالی است که ماده ۱۷ مصوبه مذکور، در راستای حمایت از خانوادهها به منظور جوانی جمعیت به تصویب مجلس رسیده است.
نظر شما