۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
کد خبر: 983830

سیاستگذاران حوزه آموزش پزشکی از جمله دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در فاصله‌ کوتاهی تا اعلام نتایج کنکور، به دنبال تغییر در ظرفیت پذیرش پزشکی هستند. اقدامی که موجب ایجاد نگرانی‌هایی برای داوطلبان و خانواده‌هایشان شده است.

آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟

اردیبهشت سال جاری بود که رئیس سازمان سنجش در گفت و گویی خبری، در مورد افزایش ظرفیت پزشکی اظهار داشت: «ما دو سال متوالی با هماهنگی کاملی که با وزارت بهداشت داشتیم قانون را اجرا کردیم؛ یعنی سال نخست ۲۰ درصد و سال دوم ۲۰ درصد. امسال سال سوم است. طبعاً تا نیمه دوم مرداد که دفترچه انتخاب رشته آماده شود، وقت هست».

وی در پاسخ به اینکه آیا امسال نیز ٢٠ درصد ظرفیت ورود به پزشکی افزایش خواهد یافت؟، افزود:« طبق قانون باید محقق شود؛ مگر اینکه قانون عوض شود، قانون هم که فعلاً عوض نشده، پس ان‌شاالله محقق خواهد شد».

اظهارات رئیس سازمان سنجش در شرایطی صورت گرفته که در هفته‌ گذشته مرحله‌ اول کنکور ۱۴۰۳ برگزار شده است. داوطلبان در حالی به استقبال مرحله‌ دوم کنکور می‌روند که هنوز تکلیف یکی از مهم‌ترین رشته‌های دانشگاهی مشخص نشده است. حال آن‌که اظهاراتی از این دست، جز افزایش سردرگمی، نتیجه دیگری در پی ندارد.

قانون‌گذاران مشغول کارند

بهمن سال ۱۴۰۰ بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای جبران کمبود پزشک در کشور، قانون افزایش ظرفیت پزشکی را تصویب کرد. بر اساس این قانون باید طی چهار سال ظرفیت پذیرش پزشکی در کشور، دوبرابر شود.

قانونی که از اواسط دهه‌ ۹۰ در کشور مطرح و مورد بررسی موافقان و مخالفان زیادی قرار گرفته بود. با روی کار آمدن خسروپناه، دبیر جدید شورا، زمزمه‌هایی در مورد اجرا نشدن قانون بوجود آمد.

وی در روزهای گذشته نیز بار دیگر به این موضوع پرداخته و افزود:«مقرر شده بود که سازمان برنامه و بودجه، زیرساخت‌ها را فراهم کند اما به دلایلی انجام نشد. بزودی گزارش اجرای دوساله‌ این قانون را در جلسه علنی شورا مورد بررسی قرار خواهیم داد و در مورد تداوم اجرای آن تصمیم خواهیم گرفت.»

پیش از این نیز خسروپناه به عنوان نخستین مهمان شورای‌عالی نظام پزشکی در جمع پزشکان حاضر و از دغدغه‌های صنفی آنان مطلع شده بود. در این جلسه سازمان نظام پزشکی با اهدای تندیس ابوعلی سینا از  دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تجلیل کرد.

از سوی دیگر وزارت بهداشت نیز تمایل خاصی به اجرای این قانون نشان نداده است. در سال گذشته عین اللهی، وزیر بهداشت، از تلاش برای تعلیق قانون مصوب شورای عالی به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های لازم خبر داده بود. حال در آستانه تعیین ظرفیت پذیرش پزشکی در سال تحصیلی جدید، مشخص نیست که چه تصمیمی در این باره گرفته شده است. چرا که در چند هفته‌ اخیر وزارت بهداشت، هیچ اظهار نظری در این‌باره نداشته است. تنها پاسخ وزیر بهداشت به پیگیری‌ها نیز این بوده که باید منتظر تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی ماند.

جدی نبودن وزارت بهداشت در عمل به مصوبه افزایش ظرفیت، سبب شده که زمینه برای فعالیت بیش از پیش نهادهای صنفی نیز فراهم شود. این نهادها نیز بواسطه جایگاهی که دارند بطور مداوم از لزوم توقف قانون افزایش ظرفیت پزشکی سخن به میان می‌آورند.

این اظهارات موجب شده که شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در فاصله‌ کوتاهی که تا اعلام نتایج کنکور باقی مانده دست به تغییر قانون بزند. اقدامی که نه تنها سبب سردرگمی داوطلبان و خانواده‌هایشان می‌شود، بلکه امکان تصمیم‌گیری درست را از شورا می‌گیرد. این در حالی است که تربیت پزشک تاثیر مستقیمی در سلامت جامعه داشته و بسرعت خود را نشان خواهد داد. در صورت هرگونه کم‌توجهی یا اشتباه در قانون‌گذاری، ممکن است نظام سلامت را با چالش‌هایی روبرو کند که به آسانی قابل حل نباشد.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • معلم ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
    9 0
    ترکیه سالیانه ۱۵۰۰۰ دانشجوی پزشکی و دو هزار داروسازی میگیره ما ۱۳۰۰ . حدود ۴۵۰۰۰خارجی در دانشکده پزشکیشون داره با سالی ۲۰ هزار دلار ارز خروجی . که چند هزارتاشون ایرانین .ما الان تازه میشه ۱۱ هزار پزشکی.ترکیه ۳۶۰۰۰۰ پزشک فعال.سایت statista ر ا برای آمار کشورها ببیینید ما ده سال دیگه وضع فعلی ترکیه رو داریم
    • ۲۳:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
      11 1
      ترکیه قانون حکم میده و قانون در خدمت به مردم هستش . ایران پزشکان حکم میدنو قانون رو در خدمت خودشون گرفتن . فرق از زمین تا آسمان
  • سینا ۱۳:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
    9 0
    خیلیا به خاطر این قانون تصمیم به پشت کنکور مونن گرفتن (یعنی ۱۴۰۴) چرا اخه تو این مملکت هیچ چیز ثابت نیست... شما نباید این قانون رو لغو یا به زمان دیگری موکول کنید
  • نیما ۱۳:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
    8 0
    نبود زیر ساخت بهونه هست پزشکا از بیخ و ریشه با این قانون مخالفن و دلیل اصلیش اینه دلشون نمیخواد انحصارشون شکسته بشه درحالی که مردم از کمبود پزشک کلافه شدن
  • محمد ۱۳:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
    7 0
    درد اینجاست دولت کمبود پزشک و رنج مردم به خاطر نبود پزشک رو میبینه ولی حاضر نیست جلوی مافیا پزشکی رو بگیره درد اینجاست مافیا در قلب مجامع قانون گذاری نفوذ کردن و هر قانونی که به نفعشون نباشه رو لغو میکنند افسوس....
  • کارگر ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶
    9 0
    ما ایرانیان اسیر باند پزشکان شدیم وگنه کیه که ندونه ایران کمبود شدید پزشک داره . آموزش پزشکی رو باید به وزارت علوم بسپارند . وسلام
  • محمد ۰۵:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
    6 0
    انحصارطلبی و منفعت جویی در وزارت بهداشت که با کم نگه داشتن ظرفیت پزشکی و کمبود پزشک در اقصی نقاط کشور همراه بوده باید شکسته بشه