تحولات منطقه

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۴
کد خبر: ۹۸۳۸۸۹

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری درباره پیشرفت‌های علم پزشکی در حوزه پیوند کلیه اظهار کرد: نخستین پیوند کلیه را در ایران با همکاری تیم پیوند کلیه، سال ۱۳۴۷ در بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام دادم.

تاکنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

محمد سنادی‌زاده متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری، درباره پیشرفت‌های علم پزشکی در حوزه پیوند کلیه در ایران اظهار کرد: نخستین پیوند کلیه را در ایران با همکاری تیم پیوند کلیه،سال ۱۳۴۷ در بیمارستان نمازی دانشگاه علوم پزشکی شیرازانجام دادم.

وی ادامه داد: آن سال‌ها امکانات پزشکی بسیار محدود بود، کلیه مصنوعی، آنتیژن‌های مخصوص HLL و داروهای جدیدی که الان در اختیار است را نداشتیم. پیشرفت علم و تجهیزات پزشکی اصلا قابل مقایسه با سال‍‌های گذشته نیست.

متخصص جراحی کلیه افزود: در گذشته سعی می‌شد کلیه را از افراد نزدیک به بیمار پیوند دهیم درحالی که اکنون روش پیوند و راه‌های دریافت کلیه تغییر کرده است. ما در بیمارستان نمازی از دو جسد کلیه گرفته و به دو بیمار که در انتظار دریافت کلیه بودند پیوند زدیم. یک بیمار حدود ۱۶ سال با همان کلیه زندگی کرده و علائم طبیعی داشت.

پدر پیوند کلیه ایران گفت: حدود ۹ پیوند کلیه برای ۷ بیمار در بیمارستان نمازی شیراز و ۵۰ پیوند هم در بیمارستان شهدای تجریش تهران انجام داده‌ام.

وی به پیشرفت‌های پزشکی اشاره و مطرح کرد: خوشبختانه امکانات بسیار خوبی در اختیار جراحان پیوند کلیه قرار گرفته است. ایران جز اولین کشورهایی بود که جراحی پیوند کلیه را آغاز کرد. تاکنون حدود ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شده است که این آمار بسیار خوب نشان دهنده پیشرفت‌های کشورمان است.

منبع: آنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.