به گزارش قدس آنلاین، درحال حاضر، اعضای شبکه محور مقاومت براساس راهبرد «وحدت میدانها» مرحله جدیدی از اقدامات آفندی و تنگتر کردن حلقه آتش علیه اقتصاد اسرائیل را در دستور کار خود قرار داده اند. نکته کلیدی در جریان این مرحله از عملیات مشترک گروههای مقاومت علیه منافع رژیم صهیونیستی در داخل و خارج از سرزمینهای اشغالی اضافه شدن مقاومت اسلامی عراق و گروه سرایا الاشتر بحرین به «حلقه دوم» است.
به عبارت دیگر از این پس این گروهها به صورت مستقیم منافع صهیونیستها را در عمق خاک فلسطین اشغالی و محیط پیرامونی آن هدف قرار میدهند. دولت نجات ملی یمن نیز رسماً با انتشار بیانیهای از آغاز مرحله چهارم عملیات حمایت از مقاومت فلسطین خبر داد. برهمین اساس در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا به واکاوی راهبرد جدید اعضای مقاومت علیه اسرائیل و تأثیر آن بر مذاکرات دوحه- قاهره بپردازیم.
با آغاز دور جدید اقدامات بازدارنده محور مقاومت برای حمایت از گروههای فلسطینی مستقر در نوار غزه، دو عملیات پهپادی گروه بحرینی سرایا الاشتر به اهدافی در بندر ایالات بزرگترین شگفتانه برای سیستم امنیتی- نظامی اسرائیل بود. این گروه که پس از خیزش مردم بحرین علیه آلخلیفه اعلام موجودیت کرد، در سال ۲۰۱۴ در لیست گروههای تروریستی کشورهایی مانند آمریکا و کانادا قرار گرفت.
براساس اخبار منتشر شده در رسانههای عربی ظاهراً رهبری این گروه بر عهده احمد یوسف سرحان و جاسم احمد عبدالله است. با آنکه این گروه بحرینی (احتمالاً) از خاک عراق یا سوریه اهداف از پیش تعیین شده را در عمق سرزمینهای اشغالی هدف قرار میدهد اما ورود آن به تحولات میدانی پیام روشنی برای تلآویو و متحدان آن در شورای همکاری خلیج فارس دارد. با تشدید اقدامات مقاومت یمن علیه جنوب سرزمینهای اشغالی، عملاً بندر ایلات از چرخه صادرات- واردات اسرائیل خارج شده است. پس از این رخداد مهم صهیونیستها با همکاری بحرین، امارات، پادشاهی سعودی و اردن تصمیم گرفتند تا کریدور زمینی برای تأمین نیازهای خود از قاره آسیا ایجاد کنند. در چنین شرایطی برخی تحلیلگران معتقدند گروه سرایا الاشتر میتواند نقش کلیدی در به بنبست رسیدن این طرح ایفا کند.
با تشدید حملات هدفمند مقاومت اسلامی عراق علیه مراکز نظامی- اطلاعاتی رژیم صهیونیستی، نیروی هوایی ارتش اسرائیل در بیستم آوریل به مقر فرماندهی حشد شعبی و تیپ ۲۷ ارتش عراق حمله کرد. در همان روز مقاومت عراق هدفی حیاتی را در جولان اشغالی مورد حمله داده بود. دوم مه مجاهدان عراقی مواضع دشمن اسرائیلی در منطقه بحر المیت درهم کوبیدند. شاید مهمترین عملیات و نقطه عطف حملات مقاومت اسلامی عراق علیه رژیم صهیونیستی حمله به مرکز اطلاعاتی «گلیلوات» وابسته به سرویس موساد بوده باشد.
هدف قرار گرفتن این مرکز علاوه بر نشان دادن اشراف اطلاعاتی بالا مقاومت نسبت به مراکز حساس صهیونیستها، نشان دهنده ورود مقاومت عراق به حلقه دوم حمایت از گروههای فلسطینی در جنگ غزه است. روز شنبه چهارم مه مقاومت عراق با انتشار بیانیه رسمی از بمباران بندر حیفا با موشک کروز الارقب خبر داد. هماکنون نام مناطقی همچون تلآویو، حیفا، ایلات و بلندیهای جولان در بانک اهداف مقاومت عراق دیده میشود و این احتمال وجود دارد که با آغاز حمله گسترده ارتش اسرائیل به رفح دامنه حملات گروههای مقاومت عراقی نیز گسترش پیدا کرده و به مراکز حیاتی رژیم صهیونیستی کشیده شود.
به گزارش شبکه المسیره یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن اخیراً با قرائت بیانیه رسمی، از آغاز مرحله چهارم ارتش در محدوده دریای مدیترانه و هر مکانی که در تیررس موشکها- پهپادهای یمنی باشد، خبر داد. این مرحله شامل دو بخش خواهد بود. نخست؛ تمام کشتیهایی که بر خلاف هشدارهای مقاومت در بنادر رژیم صهیونیستی پهلو میگیرند، مورد هدف قرار خواهند گرفت. بخش دوم این عملیات با ورود زمینی ارتش اسرائیل به رفح آغاز خواهد شد. به گفته یحیی سریع در این مرحله تمام کشتیهای مرتبط به شرکتهای نقض کننده تحریم مقاومت علیه اسرائیل مورد شناسایی قرار گرفته و تردد آنها در محدوده عملیات انصارالله ممنوع اعلام خواهد شد.
پس از قرائت این بیانیه در فضای عمومی برخی کاربران فضای مجازی و تحلیلگران از احتمال تجهیز جنبش انصارالله به موشکهای هایپرسونیک سطح به سطح خبر دادند. به گزارش الجزیره در مرحله چهارم، مقاومت یمن میتواند از پهپادهای وعید با برد ۲۵۰۰ کیلومتر و موشکهای بالستیک برای هدف قراردادن منافع راهبردی و اقتصادی رژیم صهیونیستی بهره ببرد.
همزمان با پیشرفت تحولات میدانی در منطقه شامات، تحرکات دیپلماتیک برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا ادامه دارد. در یک هفته اخیر علاوه بر آنتونی بلینکن و برت مک گورک؛ ویلیام برنز رئیس سازمان سیا نیز برای نظارت و احیاناً چانهزنی بر سر برقراری آتشبس میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی راهی قاهره شده است.
به گزارش رویترز وزیر خارجه آمریکا از همتای قطری خود خواسته است که در صورت عدم پذیرش پیشنهاد آتشبس از سوی جنبش حماس، این کشور عربی از نقش «میانجی» خارج شده و دفتر این گروه مقاومت در دوحه بسته شود. به گزارش منابع عبری پیشنویس ارائه شده به جنبش حماس شامل طرحی ۳ مرحلهای است که براساس آن طی بازه زمانی ۱۲۴ روزه بیش از هزار اسیر فلسطینی، به ویژه ۶۰ الی ۱۰۰ اسیر محکوم به حبس ابد آزاد خواهند شد. تا پایان مرحله سوم ارتش اسرائیل کاملاً از باریکه غزه خارج و فرآیند آزادسازی و تبادل اسرا تکمیل خواهد شد. مهمترین نکته این پیشنهاد عدم اشاره به سه موضوع کلیدی اعلام پایان جنگ با تضمین خارجی، آینده اداره غزه و آغاز فرآیند بازسازی این باریکه است.
کد خبر 6097376
نظر شما