تحولات منطقه

رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور از فعالیت بیش از ۲ هزار آموزشگاه رانندگی در سراسر کشور خبر داد و گفت: ۱۶۱ درخواست برای صدور مجوز به مجموعه پلیس راهور استان رسید.

۱۶۱درخواست برای صدور مجوز آموزشگاه رانندگی به پلیس راهور رسید
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

سرهنگ احمد کرمی اسد  از فعالیت بیش از ۲ هزار آموزشگاه رانندگی در سراسر کشور خبر داد و گفت: سال گذشته، برای ۱۲۵ آموزشگاه رانندگی مجوز فعالیت صادر شد و ۱۶۱ درخواست دیگر برای صدور مجوز به مجموعه پلیس راهور استان رسید.

وی گفت: در کشور باید ظرفیت آموزشگاه‌های رانندگی را افزایش دهیم تا هر متقاضی که بخواهد گواهینامه رانندگی دریافت کند به راحتی در نزدیک‌ترین آموزشگاه به محل زندگی خود ثبت نام کند.

این مقام انتظامی افزود: اولین آئین نامه اجرایی تأسیس آموزشگاه رانندگی در سال ۱۳۸۳ به تصویب دولت رسید و اصلاحیه همین آئین نامه در سال ۱۳۹۷ انجام و به پلیس و سایر یگان‌های اجرایی ابلاغ شد.

رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور گفت: مؤسس، بنیان گذار و صاحب آموزشگاه برای دریافت مجوز تأسیس آموزشگاه رانندگی باید شرایط و مدارک موجود در آئین نامه اجرایی را داشته باشد و در صورت تأیید این فرد، مجوز برایش صادر می‌شود.

سرهنگ کرمی با بیان اینکه یکی از شرایط دریافت مجوز، تأیید صلاحیت شد و آمدی (ترافیکی) از پلیس است، افزود: درواقع محل استقرار مکان آموزشگاه باید در جایی باشد که برای دیگران در آن محل مشکل ترافیکی ایجاد نکند.

این مقام مسئول گفت: همان طور که در آئین نامه آمده، یکی از شرایط تأسیس آموزشگاه‌های رانندگی پایه سوم، در اختیار داشتن حداقل ۱۳۰ متر فضا برای برگزاری کلاس و پارکینگ متمرکز برای توقف وسایل نقلیه آموزشی است.

رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور افزود: مأموران پلیس راهور در بازدید از مکان آموزشگاه، شرایط گفته شده در آئین نامه ازجمله نوع خودروهای به کار گرفته شده برای آموزش، معابر آموزشی برای وسایل نقلیه نیمه سنگین و متراژ پارکینگ را کنترل می‌کنند.

سرهنگ کرمی گفت: در حال حاضر در کشورمان حدود ۲ هزار و ۳۴۸ آموزشگاه موتورسیکلت، پایه سوم، دوم، یکم و ویژه مخصوص خودروهای خاص داریم.

این مقام انتظامی با بیان اینکه بیشترین فراوانی آموزشگاه برای پایه سوم است، گفت: اولین گواهینامه‌ای که برای هر متقاضی صادر می‌شود، گواهینامه پایه سوم برای رانندگی خودروی سواری و وانت است و در حال حاضر تعداد ۲ هزار و ۲۲۴ آموزشگاه پایه سوم در کشور داریم.

رئیس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور افزود: در دو سال گذشته، متقاضیانی که صلاحیت کامل برای دریافت تأسیس آموزشگاه داشتند، درخواست شأن به مجموعه پلیس راهور استان واصل شده و مأموران ما نسبت به صحت‌سنجی اطلاعات اقدام کردند.

سرهنگ کرمی گفت: پس از تأیید مأموران پلیس راهور، در سال ۱۴۰۱، ۴۳ آموزشگاه و در سال ۱۴۰۲، ۱۲۵ آموزشگاه در سراسر کشور مجوز فعالیت دریافت و شروع به کار کردند.

این مقام انتظامی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲، ۱۶۱ درخواست دیگر به مجموعه پلیس راهور استان واصل شد، افزود: در حال حاضر مؤسس این آموزشگاه‌ها در مرحله آماده سازی مقدماتی ازجمله تأمین نیروی انسانی، ایجاد فضای اداری و تهیه وسایل نقلیه آموزشی شأن هستند و بعد از اتمام کارشان، مأموران پلیس راهور از مکان بازدید می‌کنند و در صورت تأیید، مجوز فعالیت شأن صادر می‌شود.

رئیس مرکز صدور گواهینامه گفت: مؤسسان آموزشگاه‌هایی که در مراحل اولیه رد صلاحیت شوند، پرونده شأن در بدو ورود به استان متوقف شده و به پلیس راهور استان واصل نمی‌شود.

سرهنگ کرمی افزود: کمتر از ۱۰ درصد درخواست‌های تأسیس آموزشگاه به علت نداشتن صلاحیت ترافیکی، نداشتن شرایط عمومی و اختصاصی فرد مؤسس و یا ناتوانی در آماده سازی آموزشگاه عودت داده می‌شوند.

این مقام انتظامی با اشاره به اینکه در آئین نامه اجرایی تأسیس آموزشگاه رانندگی سال ۱۳۹۷، یکی از مواردی که باید رعایت می‌شد، تعیین حریم صنفی بود، گفت: بدین ترتیب که رعایت حداقل فاصله به شعاع هزار متر (یک کیلومتر) تا آموزشگاه هم نوع به عنوان شرط صدور مجوز تأسیس آموزشگاه بود که این موضوع بر اساس رأی دیوان عدالت اداری در سال ۱۴۰۰ ابطال شد.

منبع: خبرگزاری مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.