به گزارش قدس خراسان، در پنجمین جلسه قرارگاه آب شهرستان مشهد که صبح امروز در محل شرکت آبفا با حضور مدیران و مسئولان اجرایی مربوطه برگزار شد، محسن داوری ضمن تشکر از مردم و دستگاه های اجرایی در زمینه برگزاری انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی در مشهد عنوان کرد: هر چند بارندگی های اخیر حجم قابل توجه ای داشته است اما به دلیل اینکه آب چندانی به پشت سدها نرسیده باید همچنان پای کار اتمام پروژه های انتقال آب به مشهد باشیم.
وی ضمن ارزیابی خوب مدیریت بارندگی و سیل روی در مناطق مختلف مشهد و بخش مرکزی این شهرستان تشریح کرد: به لطف خدا با بارندگی های اخیر کمی از بحران آب کاسته شد اما هنوز به شرایط سال گذشته نرسیده ایم بنابراین همچنان نیازمند مدیریت شرایط هستیم و باید به این سوال به صورت جدی پاسخ داده شود چرا با وجود حجم بارندگی های قابل توجه آب چندانی به پشت سدها نرسیده است و لازم است در این زمینه کار جدی کارشناسی انجام و با کسانی که درمسیر مسیل ها انحراف ایجاد کرده اند برخورد شود و آزاد سازی این اراضی ضروری است.
داوری مردم مشهد را اصلی ترین حافظان آب مشهد عنوان کرد و گفت: بارندگی اخیر نباید این فکر را در اذهان ایجاد کند که آب به حد کافی وجود دارد پس لازم است شرکت آب و فاضلاب مشهد اطلاع رسانی کافی در خصوص شرایط منابع آبی و دعوت به صرفه جویی در مصرف آب را در دستور کار قرار دهد.
فرماندار مشهد مدیریت منابع آبی را از برنامه های لازم الاجرا و دائمی دانست و گفت: عمل به وظایف قانونی توسط دستگاه ها باید در دستور کار باشد و در برابر اقداماتی مانند حفر چاه غیرمجاز و احداث بند یا استخر غیر مجاز همه دستگاه ها با محوریت فرمانداری هماهنگ و منسجم برخورد کنند تا شاهد حفظ هر چه بیشتر منابع آبی باشیم.
وی در خصوص حفظ منابع آبی روستاها خاطر نشان کرد: دهیاران و شوراهای هر روستا با توجه به اشرافی که نسبت به مناطق خود دارند به خوبی می توانند در زمینه حفظ منابع آبی همکاری لازم را داشته باشند تا در بهترین شرایط بتوانیم از منابع آبی روستایی بهره لازم را ببریم.
وی افزود: پروژه های انتقال آب به مشهد در حال انجام است اما ادامه آن ها نیازمند منابع مالی است. در شهر مشهد و استان هر میزان توان مالی داشته ایم تاکنون برای پروژه های انتقال آب هزینه کرده ایم و تکمیل این پروژه ها نیازمند تامین اعتبار کشوری است. گفتنی است در این جلسه 13 مصوبه در دستور کار قرارگرفت و دستگاه های مرتبط از جمله آب منطقه ای، آبفا و شهرداری به تشریح اقدامات خود پرداختند که از جمله این مصوبات پیگیری اجرایی شدن مبحث 16 مقررات ملی ساختمان در ساخت و سازها بود.
در بخشی از این جلسه اهم درخواست های طرح های اضطراری تامین آب مشهد به بحث و تبادل نظر گذاشته شد که درخواست تن خواه فوری حداقل به میزان 1500میلیارد تومان جهت فعال سازی پروژه های انتقال آب و صدور مجوز تصرف اراضی مورد نیاز جهت اجرای پروژه های اضطراری از جمله این مباحث بود.
به گفته اسماعلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد میزان بدهی این شرکت به پیمانکاران اجرای انتقال آب هزار و 700میلیارد تومان است که تسویه آن نیازمند تزریق منابع ابلاغ شده کشوری است.
نظر شما