به گزارش قدس آنلاین، سهراب سهرابی، مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی در جریان بازدید رسانهها از نخستین کارخانه تولید آرد کامل در استان مرکزی با بیان اینکه اگر ۱۰ درصد سبوسگیری گندم را کاهش دهیم، علاوه بر ارتقای کیفیت آرد و نان میتوان ۱.۵ میلیون تن به تولید آرد کشور اضافه کرد، گفت: در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد آرد گندم نانواییهای سنتی در ایران بین ۸ تا ۱۵ درصد سبوسگیری میشوند.
وی اظهار کرد: این در حالی است که سبوسگیری گندم در آرد و نان کامل، حدود ۴ درصد است.
سهرابی تصریح کرد: با احیای آرد و نان کامل و فرهنگسازی در مصرف نان کامل به دنبال ارتقای سلامت جامعه هستیم.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که در حال حاضر آرد کامل به میزان کمی در کشور تولید میشود، تصریح کرد: آرد کامل به صورت یارانهای تولید میشود و در اختیار نانوایان قرار میگیرد.
این مسؤول دولتی افزود: آرد و نان کامل دارای رنگ تیرهتر و در عین حال حاوی مواد مغذی و ویتامینهای گروه A,B,C,E هستند و از بیماریهایی مانند فشار خون، چربی خون، بیماریهای قلبی و عروقی و همچنین سرطان پیشگیری میکند.
وی درباره قیمت آرد و نان کامل نیز عنوان کرد: قیمت این محصولات کمی گرانتر است، اما به دلیل کمک به سلامت جامعه، ارزش تولید و مصرف را دارد.
سهرابی گفت: ما در آغاز نهضت آرد و نان کامل در کشور هستیم و امیدواریم با فرهنگسازی در این حوزه، مصرف این نوع آرد و نان افزایش یابد و مردم متوجه باشند که نان تیره، نانی است که کمتر سبوسگیری شده و غنیتر است.
وی در مورد میزان تولید آرد از گندم داخلی کشور نیز تصریح کرد: سالانه به طور متوسط از گندم داخلی کشور نزدیک به ۱۰ میلیون تن آرد تولید میشود و هدف ما این است که هر سال درصد سبوسگیری گندم را در راستای ارتقای کیفیت آرد و نان، کاهش دهیم.
نظر شما