به گزارش قدس آنلاین، همزمان با آغاز ثبت نام چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، دیوان محاسبات کشور در اطلاعیهای با دغدغه کمک به اعتلا، پیشرفت و آبادانی میهن عزیزمان و با هدف ارائه برنامه های تحولی دقیق و هدفمند، آمادگی خود را برای ارائه اطلاعات و آمارهای اقتصادی واقع بینانه به نامزدهای محترم، متناسب با ظرفیت های حکمرانی در کشور اعلام می کند.
همچنین دیوان محاسبات کشور با بهره گیری از اطلاعات عملکردی موجود و با هدف ارتقای اعتماد عمومی می تواند وعده های نامزدهای محترم به ویژه در حوزه اقتصاد را نسبت با ظرفیت های مذکور امکان سنجی و برای انتخاب فرد اصلح به اطلاع مردم عزیز و سرافراز ایران اسلامی برساند.
به گزارش ایرنا، مطابق قانون انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری باید در خرداد سال ۱۴۰۴ و بعد از پایان دوره چهارساله دولت سیزدهم برگزار میشد، که بهعلت سانحه بالگرد حامل رئیسجمهور و همراهانش و شهادت آنان، زودتر از موعد برگزار میشود.
طبق اصول ۱۳۱ و ۱۳۲ قانون اساسی، در صورت فوت، عزل، استعفا، غیبت یا بیماری بیش از دو ماه رئیسجمهور و یا در موردی که مدت ریاستجمهوری پایان یافته و رئیس جمهور جدید بر اثر موانعی هنوز انتخاب نشده و یا امور دیگری از این قبیل، معاون اول رئیس جمهور با موافقت رهبری اختیارات و مسئولیتهای وی را برعهده میگیرد و شورایی متشکل از رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه و معاون اول رئیسجمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت ۵۰ روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.
بر این اساس رهبر معظم انقلاب اسلامی دوشنبه ۳۱ اردیبهشتماه «محمد مخبر» معاون رئیسجمهور را بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی، بهعنوان مدیر قوه مجریه منصوب کردند.
با تصویب رؤسای قوای مقننه و قضائیه و سرپرست قوه مجریه، و نیز تأیید شورای نگهبان، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیرماه ۱۴۰۳ در سراسر کشور برگزار میشود.
نامنویسی از داوطلبان انتخابات از ۱۰ خردادماه آغاز و به مدت پنج روز ادامه خواهد داشت. پس از آن شورای نگهبان در مدت هفت روز صلاحیت داوطلبان را بررسی میکند و اسامی نامزدها ۲۲ خردادماه منتشر خواهد شد.
تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نیز از ۲۳ خردادماه آغاز و تا هفتم تیرماه ادامه خواهد داشت و در نهایت هشتم تیرماه انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری برگزار و نهمین رئیس جمهور با رأی مستقیم مردم برگزیده خواهد شد.
نظر شما