زائرانی که پیش یا پس از مناسک حج، به مدینه میروند، در یکی از روزهای حضورشان به «زیارت دوره» میروند. این عنوان به زیارت اماکن زیارتی و تاریخی مدینه، غیر از مسجدالنبی و قبرستان بقیع، اطلاق میشود که مورد توجه و استقبال زائران هم قرار میگیرد.
«زیارت دوره» در عملیات حج ۱۴۰۳ یکی از برنامههای محوری و اصلی در دو شهر مکه و مدینه است که از سوی زائران با استقبال خوبی همراه شده است و برخی خواستار تکرار آن هستند که به دلیل فرصت پنج روزه حضور زائران در مدینه و البته فشردگی برنامههای آنها در مکه این امکان وجود ندارد.
با این حال، در مدینه یکی از روزهای حضور زائران به «زیارت دوره» اختصاص پیدا میکند که با برنامهریزی صورت گرفته با توجه به گرمای هوا و برای پیشگیری از گرمازدگی زائران، این برنامه در نخسیتن ساعات صبح یا عصر انجام میشود.
مسجد قبا، مسجد ذو قبلتین، مزار حمزه (عموی پیامبر) و شهدای اُحد، محل جنگ احزاب یا خندق و مساجد موجود در آن منطقه، مسجد مباهله، مسجد غمامه، چاه غرس، مساجد سبعه، از جمله مکانهایی است که زائران در زیارت دوره، آنها را میبینند.
«زیارت دوره» در حج با روایتگری و ارائه توضیحاتی همراه است که اطلاعات تاریخی این اماکن را در اختیار زائران قرار میدهد. تعدادی از زائران و حجاج ایرانی از زیارت دوره به عنوان یکی از بهترین برنامههای بعثه در طول حج نام میبرند و اصرار به تکرار آن دارند.
بنا بر اظهارات علی اصغری ـ رئیس ستاد مدینه ـ از ابتدای حضور زائران یعنی از روز ۲۴ اردیبهشت ماه تا کنون بیش از ۴۰ هزار زائر در قالب ۲۸۹ کاروان با ۹۰۱ اتوبوس به زیارت دوره مشرف شدهاند.
تعداد پر شماری از زائران در بازیدهای روزانه که حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب ـ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ـ از هتلها دارند ضمن تشکر برای اجرای این برنامه، درخواست تداوم آن را مطرح کردهاند. همچنین از واحد سمعی و بصری بعثه مقام معظم رهبری میخواهند تا فیلم روایتگری این مکانها در اختیارشان قرار بگیرد.
نظر شما