تحولات لبنان و فلسطین

مدیر دفتر رسانه‌ای وزارت حمل‌ونقل عراق گفت: پروژه اتصال خط ریلی شلمچه-بصره از چند محور تشکیل شده که مهم‌ترین آن‌ها مسئله احداث پل، مین‌روبی و همچنین پرونده تملک اراضی در طرف عراق است که چند مذاکره با طرف ایرانی درباره‌ آن‌ها انجام شد.

وزارت حمل‌ونقل عراق: احداث خط ریلی شلمچه-بصره در گرو تکمیل تملک اراضی، عملیات مین‌روبی و احداث پل

میثم الصافی، مدیر دفتر رسانه‌ای وزارت حمل‌ونقل عراق درباره اهمیت خط ریلی شلمچه-بصره در مصاحبه با خبرگزاری دولتی عراق گفت: خط ریلی شلمچه-بصره برای هر دو طرف ایران و عراق به دلیل تسهیل تردد مسافران خصوصا در ایام زیارتی که تعداد سفرها افزایش می‌یابد، مهم است. این پروژه سهم بسیار بزرگی در تقویت بخش گردشگری عراق به‌ویژه گردشگری دینی از طریق کاهش زمان، هزینه و نیز افزایش امنیت سفر میان دو کشور دارد. برای اجرای این پروژه مطالعات و طراحی‌هایی خاصی انجام شده و یک شرکت اسپانیایی به‌عنوان پیمانکار نیز برای اجرای عملیات ریل‌گذاری 36 کیلومتری این پروژه انتخاب شده است.

 وی در ادامه افزود: نامه‌نگاری‌های رسمی مبنی بر تملک اراضی واقع در خط ریلی شلمچه-بصره توسط وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی برای واگذاری به راه‌آهن انجام شده است. برخی از این اراضی در محدود شط‌العرب، برخی متعلق به شهرداری بصره و تعدادی نیز متعلق به دولت عراق است.

وی افزود: برای برخی اراضی نیز در محدوده‌های شط‌العرب، بصره و جزیره سندباد (محل احداث پل بازشو) در دادگاه پرونده‌هایی تشکیل شده و منتظر تصمیم نهایی هستیم. باارزش گذاری زمین‌ها به مراحل خوبی از تملک اراضی رسیده‌ایم و منتظر هستیم که با تصمیم نهایی به‌صورت تدریجی این زمین‌ها در اختیار وزارت حمل‌ونقل قرار گیرد. به‌صورت کلی برای همه وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی مرتبط با این پروژه ابلاغ شده است که اراضی واقع شده خود در مسیر خط ریلی را به وزارت حمل‌ونقل تحویل دهند.

الصافی همچنین اظهار داشت: یک کمیته مشترک در هماهنگی با شرکت پیمانکار اسپانیایی میان وزارت حمل‌ونقل و برق برای رفع موانع زیست‌محیطی در این مسیر شکل‌گرفته است که در حال انجام فاز مطالعاتی است.

مطابق توافق‌های انجام شده میان دولت‌های دو کشور برای احداث خط ریلی شلمچه-بصره، مین‌روبی 16 کیلومتری و احداث یک پل بازشو از تعهدات ایران است که به گفته میعاد صالحی، مدیرعامل راه‌آهن ایران، تاکنون تنها حدود 5/2 کیلومتر مین‌روبی‌شده است. این در حالی است که مطابق وعده دولت‌های ایران و عراق در 11 شهریور 1402 در مراسم آغاز عملیات اجرای این خط ریلی مقرر شده در طی 18 ماه به بهره‌برداری برسد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اکنون باگذشت حدود 9 ماه هنوز اقدام تعیین‌کننده‌ای از سوی دو طرف صورت نگرفته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.