تحولات منطقه

با وجود اینکه آمارها نشان می دهد سال ۲۰۲۳ آلمان با افزایش ۵۰ درصدی درخواست های پناهندگی مواجه شد اما قانون گذاران این کشور در قبال پناهندگی اوکراینی ها سخت گیری داشته اند.

سخت‌گیری آلمان به پناهندگی اوکراینی‌ها /  درخواست‌های پناهندگی در آلمان طی سال گذشته افزایش یافت
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، چندی پیش خبرگزاری رویترز اعلام کرد، براساس گزارش اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان (BAMF)، ۳۵۱ هزار و ۹۱۵ درخواست پناهندگی در آلمان در سال ۲۰۲۳ ثبت شده که نسبت به سال قبل از آن، ۵۱ درصد افزایش داشته است.

از سوی دیگر در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بیشترین شمار شهروندان غیرعضو اتحادیه اروپا که به طور غیرقانونی حضور دارند، آلمان با ۱۹۸ هزار، ۳۱۰ نفر در آلمان رتبه دوم بعد از مجارستان را به خود اختصاص داده است.

شاید بتوان گفت، به این دلیل که آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا است باعث شده یکی از مقاصد اصلی پناهندگان در جهان باشد، البته آمارها نشان می دهد حدود 8 میلیون نفر از جمعیتی که در آلمان زندگی می‌کنند را مهاجرت‌کنندگان به این کشور، تشکیل داده‌ا ند. این مهاجران از راه‌های گوناگونی همچون مهاجرت کاری، تحصیلی، سرمایه‌گذاری و حتی پناهندگی به این کشور اروپایی آمده‌ اند، بیشتر موسسات مهاجرتی که مردم کشور خود را به مهاجرت به آلمان تشویق می کنند هم به این نکته اشاره دارند که به دلیل وجود راه ‌های گوناگون و متنوعی که برای مهاجرت به آلمان وجود دارد، انتخاب یک مسیر مهاجرتی درست، یکی از شروط اصلی برای داشتن یک مهاجرت موفق است.

اما آن روی سکه مهاجرت به آلمان در سال های اخیر این گونه بوده که دولت ائتلافی چپ میانه آلمان با عقب افتادن از احزاب راست‌گرا در نظرسنجی ‌ها، موضع خود در قبال مهاجرت را سخت ‌تر کرده است.

به تازگی هم «الکساندر دوبرینت» قانونگذار آلمانی گفته است، پناهندگان اوکراینی باید یا در آلمان شغل پیدا کنند یا به مناطق امن اوکراین بازگردند.

دوبرینت روز در مصاحبه ‌ای با روزنامه آلمانی بیلد بر اهمیت ادغام پناهندگان در نیروی کار آلمان برای کاهش بار نظام رفاه اجتماعی در این کشور تاکید کرد.

او استدلال کرد، کمک ‌های اجتماعی ارائه شده به پناهندگان اوکراینی در آغاز جنگ یک اقدام اضطراری و کمک سریع بود اما اکنون تمایل اوکراینی ‌ها برای یافتن کار را کاهش داده و بسیاری از آنها را در سیستم رفاهی نگه داشته است.

او همچنین پیشنهاد کرد، کسانی که مایل به کار کردن نیستند باید به فکر بازگشت به اوکراین باشند، شاید در آنجا فرصت ‌هایی برای کمک به بهبود اوضاع سرزمین خود بیابند.

پیش از این، حزب دموکرات آزاد از شرکای دولت ائتلافی آلمان گفته بود: پول مالیات ‌دهندگان دیگر نباید برای تامین مالی بیکاران استفاده شود بلکه باید اطمینان حاصل کنیم که مردم شغل پیدا می‌ کنند.

قانونگذاران و رسانه‌ های اپوزیسیون آلمان دی ماه گذشته از دولت این کشور خواستند نسبت به سیاست‌ های مهاجرتی خود در قبال اوکراینی‌های ساکن این کشور تجدید نظر کند. آنها اعلام کردند دولت باید پناهندگان را مجبور به بازگشت به کشورشان کند.

اعضای اپوزیسیون آلمان استدلال می ‌کنند که کشورشان با مشکلات تامین هزینه‌ های مهاجران روبرو است و آنها باید برای جنگ با روسیه به کشورشان فرستاده شوند.

مارکو بوشمان وزیر دادگستری آلمان پیشتر اعلام کرد که برلین اوکراینی ‌ها را مجبور به بازگشت به کشور خود نخواهد کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.