در دولت سیزدهم صورت گرفت: با استفاده از دستاوردهای دانشبنیانی میتوانیم به جهش در صادرات دست یابیم و از وابستگی خود به دیگران بکاهیم. بها دادن به همین دانشبنیانها بود که زمینه را برای بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط متخصصان داخلی مهیا کرد. بنابراین، با تلاش و اتکا به خود امکان پیش بردن کارها وجود دارد.
فاز ۱۱ یکی از مهمترین فازهای پارس جنوبی محسوب میشود. این فاز در مرزیترین بخش میدان قرار دارد و بهرهبرداری از آن از اهمیت بالایی برخوردار است. طی سالیان گذشته شرکتهای مهم خارجی وعده بهرهبرداری از این فاز را داده بودند. اما همگی خلف وعده کردند و کشور از مزیت بهرهبرداری از این فاز محروم بود.
در دولت سیزدهم با اجرای سیاست حمایت از دانشبنیانها و استفاده از ظرفیت آنها، زمینه برای بهرهبرداری از این فاز مهیا شد. متخصصان داخلی این فاز را به بهرهبرداری رساندند و بر ظرفیت تولید گاز کشور اضافه کردند.
به منظور بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی، جا به جایی یک دکل صورت گرفت که یک کار جدید و در نوع خود بی سابقه در منطقه به شمار میرفت. این اقدام با موفقیت انجام شد و توانستیم از مزیت بهرهبرداری از این فاز استفاده کنیم.
مشخصه اصلی سیاستهای دولت سیزدهم تغییر رویکرد از غرب به شرق و از خارج به داخل بود. در همین راستا، افزایش روابط با همسایگان و کشورهای دوست در شرق و تکیه بر توان داخلی و دانشبنیانی کشور با جدیت در دستور کار قرار داشت.
جعفر پورکبگانی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به این موضوع که حمایت از دانشبنیانها در دولت سیزدهم سیاست درستی بود که در پیش گرفته شد و زمینه را برای قطع وابستگی کشور به واردات اقلام راهبردی از بین برد، تصریح کرد: حمایت از دانشبنیانها به معنای حمایت از نخبگان است که همواره مورد تأکید و تأیید مقام معظم رهبری است. استفاده از توان دانشبنیانها ثمرات چندجانبهای برای کشور دارد.
وی ادامه داد: با استفاده از دستاوردهای دانشبنیانی میتوانیم به جهش در صادرات دست یابیم و از وابستگی خود به دیگران بکاهیم. بها دادن به همین دانشبنیانها بود که زمینه را برای بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط متخصصان داخلی مهیا کرد. بنابراین، با تلاش و اتکا به خود امکان پیش بردن کارها وجود دارد و بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی مهمترین پروژه افتتاح شده در زمینه توسعه ظرفیت تولید صنعت گاز بوده است.
عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: لازم است در بهرهبرداری از چاههای نفتی به میادین مشترک با عراق، عربستان و دیگر کشورها توجه داشته باشیم. باید توسعه این میادین در دستور کار باشد تا از دیگران عقب نمانیم. استفاده از دستاوردهای دانشبنیانی میتواند در این زمینه موثر باشد.
پورکبگانی گفت: تجربه به ما ثابت کرده است، هر جا روی پای خودمان ایستادهایم و به توان داخلی اعتماد کردهایم، نتیجه مثبتی به دست آمده است، اما آنجایی که چشم امید به دیگران داشتیم، ضرر کردیم. در دولت سیزدهم به درستی سیاست اتکا به خود و استفاده حداکثری از ظرفیتها و امکانات داخلی در دستور کار قرار گرفت و نتیجه آن را هم دیدیم.
نظر شما