تحولات منطقه

در حالیکه جهانگیر کوثری، تهیه کننده«رگ های آبی» از توقیف فیلمش به دلیل ممنوع التصویری باران کوثری،بازیگر این فیلم خبر داده که مدیرکل نظارت بر نمایش فیلم سازمان سینمایی این ادعا را نادرست خواند.

 پاسخ یک مدیر سینمایی به ادعای تهیه کننده «رگ‌های آبی»/ چطور از درخواست اکران شما بی خبریم؟!
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، جهانگیر کوثری، پدر باران کوثری و تهیه کننده فیلمی درباره زندگی فروغ فرخزاد، علت اکران نشدن فیلم «رگ‌های آبی» را ممنوع التصویری دخترش دانست، این ادعا پاسخ روح الله سهرابی، مدیرکل نظارت بر نمایش فیلم سازمان سینمایی را در پی داشت. 

سهرابی در خصوص ادعای تهیه‌کننده فیلم سینمایی «رگ‌های آبی» درباره ممنوع التصویر بودن بازیگر اصلی این فیلم که منجر به عدم اکران فیلم مذکور شده‌ است، گفت: آیا طی یک سال اخیر، دو فیلم از بازیگری که شما ممنوع‌التصویر خوانده‌اید، اکران نشده است؟ فیلم «گیج‌گاه» در تاریخ ۱۲ مهرماه ۱۴۰۲ اکران شده و ۱۶۵ روز نیز به روی پرده سینماها بوده و به شهادت تهیه‌کننده و کارگردان این اثر بیشترین مساعدت برای بهتر دیده شدن آن صورت گرفته است. همچنین فیلم «عامه پسند» نیز با حضور این بازیگر در تاریخ ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۲ اکران و تا ۱۲۵ روز روی پرده بوده است. این در حالی است که هر دو فیلم با مجوز سازمان سینمایی به صورت آنلاین اکران شده و امکان دسترسی به آن برای مخاطبان فراهم است.

وی افزود: پروانه نمایش فیلم «رگ‌های آبی» در دولت سیزدهم صادر شده است . آیا شما برای دریافت مجوز اکران اقدامی کرده‌اید؟ چنانکه اگر اقدام کرده‌اید بفرمایید چه زمانی بوده و به کدام مدیر مربوط مراجعه شده است؟ شورای صنفی که مسئول اکران فیلم‌هاست چرا از درخواست شما بی‌خبر است؟ بنده هم که مسئول امور مربوط به اکران هستم به یاد ندارم حضرتعالی برای این منظور مراجعه و یا درخواستی ارائه داده باشید!

مدیرکل نظارت بر نمایش فیلم سازمان سینمایی موضوع ممنوعیت یک بازیگر و یا هر یک از عوامل سینما را موضوعی قضایی، حقوقی و امنیتی دانست و عنوان کرد: این موضوعات ارتباطی به سازمان سینمایی ندارد و اساسا سازمان مسئولیت و اختیاری برای چنین تصمیماتی را ندارد. هر چند این سازمان طی دو سال اخیر از تمام ظرفیت‌های خود برای حل مشکلات قضایی سینماگران استفاده کرده اما این تلاش‌ها به معنی مختار بودن سازمان در پرونده‌های قضایی یا امنیتی عوامل سینما نیست و اقدامات صرفا با هدف حل و فصل پرونده‌های مطروحه در مراجع قضایی انجام شده و بحمدلله در بسیاری موارد نیز موفق عمل کرده است .

وی ادامه داد: باوجود حوادث سال ۱۴۰۱ و رفتارهای قانون‌شکنانه عوامل برخی فیلم‌ها، سازمان سینمایی با این استدلال که قانون عطف به ماسبق نمی‌شود آثار آماده نمایش این افراد را به روی پرده فرستاده و با وجود حواشی و هجمه‌های فراوان از تصمیم خود عدول نکرده است و تا به امروز حتی یک فیلم بابت چنین امری متوقف نشده الا آنکه شخصی همانند شما برای اکران فیلم خود مراجعه نکرده باشد.

سهرابی تاکید کرد: از عزیزان و فعالان این عرصه انتظار می‌رود اخلاق و انصاف را در اظهارنظرها رعایت کنند در غیر این صورت ناگزیر پاسخ لازم با جزئیات و مستندات منتشر خواهد شد.

 پاسخ یک مدیر سینمایی به ادعای تهیه کننده «رگ های آبی»/ چطور از درخواست اکران شما بی خبریم؟!

«رگ‌های آبی» به کارگردانی جهانگیر کوثری، یکی از فیلم‌های پرحاشیه چند وقت اخیر بود. این فیلم با تمرکز روی زندگی فروغ فرخ‌زاد ساخته شده و خبر بازی باران کوثری در نقش فروغ، باعث شد اعتراض‌های زیادی پیرامون آن شکل بگیرد تا اینکه مشخص شد باران کوثری نقش فروغ را بازی نکرده و در قالب دختر بازیگری ظاهر شده که می‌خواهد برای نقش فروغ در یک مستند تست بدهد.

کوثری در حاشیه حضور در ویژه‌برنامه «یورو ۲۰۲۴» آپارت اسپرت گفته بود: اینکه فیلم «رگ‌های آبی»‌ هنوز اکران نشده هم دلیلش ممنوع‌التصوری باران است. باران کوثری امروز علاوه‌بر ممنوع‌التصویری، ممنوع‌الپوستر و ممنوع‌الخروج هم هست و به همین دلیل شخصا فیلم را به جشنواره تورنتو بردم و آنجا فیلم را اکران کردیم. با وجود همه این محدودیت‌ها همین فیلم را هم در آینده اکران خواهیم کرد.
در توضیح داستان این فیلم که برای اولین بار در شهر تورنتو کانادا اکران شده، آمده است: «این فیلم در سبک درام مستند خوانشی از زندگی روشنفکرانه فروغ فرخزاد از آغاز تا بلوغ کامل است. فرخزاد نام‌آورترین شاعر زن ایران و یکی از برجسته‌ترین روشنفکران این کشور در قرن بیستم است. باران کوثری در این اثر در نقش فروغ بازی می‌کند تا شجاعت یک زن در بیان خواسته‌های زنانه در شعرش و تمرین آزادی در زندگی عمومی و خصوصی به بهای از دست دادن فرزند و زندگی زناشویی راحت‌اش را به تصویر بکشد.»

در کنار باران کوثری، ستاره پسیانی، بابک کریمی، فاطمه نقی و ناصر خدایاری دیگر بازیگران این فیلم هستند و محمود کلاری فیلمبرداری این اثر ۸۰ دقیقه‌ای را برعهده دارد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.